Aer proaspăt românesc la poalele Carpaţilor

Un weekend prelungit în inima munţilor Româneşti: o vizită în Munţii Făgăraş

Vine weekendul! Oare cum îl putem face cu adevărat special? Cum îi putem da un puls special? Vă invităm să descoperiţi câteva variante demne de încercat alături de prieteni buni! Sunteţi pregătiţi? Având în vedere că aţi ajuns la acest articol, răspunsul vostru este probabil da! De cele mai multe ori, timpul pentru vacanţe este limitat şi nu poţi include în itinerariul tău toate regiunile pe care ţi le-ai dori să le vizitezi. Însă, asta nu înseamnă că nu poţi să petreci câteva zile în locaţii cu adevărat minunate dar oarecum necunoscute.

Din fericire, România se bucură de un relief variat, plin de frumuseţi naturale greu de replicat. Asta înseamnă, că poţi oricând să te retragi într-un loc ferit de văzul lumii şi de aglomeraţia specifică marilor oraşe. Unde ai putea să te relaxezi cel mai bine dacă nu în inima munţilor Carpaţi? Atmosfera calmă, plină de linişte reprezintă un prilej pentru a te deconecta de la stresul de la serviciu şi efectiv să te concentrezi pe reîncărcarea energiilor. Aici natura te poate surprinde cu mici daruri de relaxare şi voie bună.

Photo credit: Ștefania Lău

Munţii Făgăraş sunt printre cei mai apreciaţi de către turiştii străini cât şi de cei romani. Aici vei găsi cele mai înalte altitudini (8 vârfuri cu înălţimi ce ating peste 2500 metri), peisaje copleşitoare cât şi sate montane unde vei descoperi vechi tradiţii şi obiceiuri româneşti. Sunt foarte multe obiective turistice pe care le-ai putea vizita dacă îţi faci un traseu prin Munţii Făgăraş. Cu informaţiile corespunzătoare şi cu un plan bine făcut, poţi să pleci un weekend în explorarea acestor minunăţii din Munţii Carpaţi.

Majoritatea atracţiilor turistice de la poalele munţilor, sunt traversate de Transfăgărăşean, una dintre cele mai impresionante autostrăzi din România. Acest drum are o lungime de 90 de kilometri şi străbate munţii oferindu-ţi privelişti copleşitoare. Aici puteti surprinde in cel mai placut mod posibil subtilitatea vie a naturii! De ce să nu profitaţi de a această ocazie pentru a vă delecta cu experienţe turistice de neuitat?

Photo credit: Tinel Andronic

Printre destinaţiile care merită incluse pe lista ta de vacanţă, putem enumera comuna Cârţişoara, Bâlea Lac şi Barajul Vidraru, cetatea Făgăraş cât şi Parcul Naţional Retezat din masivul Retezat. Totul depinde de timpul pe care îl ai la dispoziţie şi de ruta pe care intenţionezi să o urmezi. Însă, cu certitudine vei descoperi locuri noi şi interesante şi multe motive să iei exersezi abilităţile de fotograf. O să te simţi provocat să surprinzi corespunzător natura înconjurătoare! Oare o să reuşeşti?

Photo credit: Ștefania Lău

Comuna Cârţişoara este un sat localizat pe şoseaua dintre Sibiu-Brașov şi reprezintă în sine un adevărat colţ de rai pitoresc. Viaţa oamenilor de aici pare să fi rămas în loc şi vei fi plăcut surprins de simplitatea cu care îşi duc la bun sfârşit activităţile de zi cu zi. Aici vei putea să uiţi de tot ce înseamnă agitaţie, stres şi efectiv să absorbi în totalitate atmosfera liniştită şi plăcută.

Dacă ajungi în Munţii Făgăraş, ar fi mare păcat să nu parcurgi şi o parte din Transfăgărăşean, mai ales că în jurul lui sunt multe alte destinaţii turistice. Bâlea Lac şi Barajul Vidraru sunt printre cele mai populare obiective datorită cadrelor naturale cât şi a tehnicii deosebite folosite în construirea barajului. În plus, acestea sunt fragmente din elementele ce alcătuiesc cultura şi istoria României de astăzi.

Photo credit: Ștefania Lău

O altă posibilă activitate potrivită pentru toţi membrii familiei ar fi să te încumeţi la o drumeţie pe munte. Vei putea să străbaţi păduri dese de pin, fag şi brad şi să te delectezi cu aerul curat specific zonelor montane. Însă, pentru a putea ajunge la zonele propuse, vei avea nevoie de un mijloc de transport sigur şi pe care să te bazezi chiar şi în cele mai dificile situaţii. Munţii româneşti sunt cu adevărat impresionanţi, însă nu vin fără provocări (mai ales în privinţa drumurilor).

Aşadar, este foarte important să alegi o maşină de calitate. La acest aspect, te poate ajuta AutoBoca. Îţi punem la dispoziţie o flotă generoasă ce cuprinde modele diferite de autoturisme din clase diferite. În această manieră, putem îndeplini nevoi de transport diverse şi să le oferim clienţilor noştri o experienţă auto plăcută. Haide să afli mai multe detalii despre ce este vorba! Ar fi păcat să nu vă bucuraţi de o experienţă pozitivă. Vreţi să exploraţi România cu o maşină sigură şi confortabilă?

AutoBoca îţi face călătoria plăcută şi lipsită de griji cu o maşină de calitate!

Ne dorim să oferim doar ce este mai bun pe piaţa celor care ne păşesc pragul. De aceea, specialiştii noştri sunt foarte stricţi când vine vorba de maşinile ce sunt incluse în flotă. Nu doar atât, însă toate serviciile de închirieri oferite de AutoBoca sunt create cu mare atenţie pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri. Vrem doar să te vedem zâmbind şi ştim că vom obţine acest lucru doar dacă tu vei avea toate condiţiile necesare pentru a te bucura de o călătorie fără stres şi fără griji.

În acest sens, am adăugat în flota noastră peste 100 de maşini noi care abia aşteaptă să pornească într-o aventură rutieră. În funcţie de preferinţele şi nevoile tale de transport, poţi opta pentru maşini din clasa mini: VW Polo, Hyundai I20, maşini din clasa compact: Hyundai Elantra, VW Jetta, Skoda Rapid (şi nu doar atât), microbuze: VW Touran, Mercedes Benz Vito Tourer, Chevrolet Orlando (şi lista poate continua) sau SUV: Dacia Duster, Suzuki Vitara. Lista completă o poţi găsi pe site-ul nostru oficial, sau poţi contacta unul dintre agenţii noştri.

Însă, nu trebuie să ne crezi pe cuvânt când îţi spunem că la AutoBoca vei găsi cele mai bune maşini. Te invităm să citeşti ce spun clienţii noştri despre noi! La secţiunea testimoniale, vei afla experienţele auto avute cu AutoBoca de alte persoane ca şi tine. Datorită sutelor de reacţii pozitive, suntem încrezători că şi tu vei fi mulţumit cu maşina ta de bun venit. Contactează-ne astăzi şi închiriază acum un autoturism de la AutoBoca!

Autoturisme bune de inchiriat