Călătorii de weekend prin Maramureş

2 zile de neuitat în Maramureşul istoric: descoperă câteva locaţii demne de vizitat alături de cei dragi

De cele mai multe ori suntem foarte concentraţi pe activităţile cotidiene şi preocupaţi de responsabilităţile de la serviciu încât uităm că există alte locuri lipsite de agitaţia marilor oraşe. Acestea ascund de cele mai multe ori surse de linişte şi relaxare, care pot fi descoperite în completă libertate alături de prieteni buni şi familie.

Când aveţi puţin timp liber, nu strică să vă informaţi corespunzător cu privire la drumurile pe care le puteţi urma. În weekend aveţi şansa de a vă deconecta total de la presiunea monotoniei zilnice. Cum puteţi să puneţi bazele unei călătorii de neuitat? Vă invităm să citiţi următoarele rânduri!

Photo credit: Bogdan Almajan

Din acest motiv, poate fi o idee bună să te deconectezi pentru câteva zile de tot ce înseamnă rutină şi ritmul alert specific secolului în care trăim. Cu această ocazie, vei putea să descoperi frumuseţile naturale deosebite din România cât să şi petreci câteva clipe speciale alături de cei dragi. De asemenea, vei putea să treci pe listă şi câteva obiective turistice de interes ce sunt apreciate de turişti din întreaga lume. Credem că o să vă surprindă într-un mod plăcut opţiunile pe care le aveţi la dispoziţie.

Photo credit: Bogdan Almajan

Timpul nu este de partea noastră mai ales când vine vorba de vacanţe, însă asta nu înseamnă că nu poţi pleca un weekend într-o zonă ascunsă de aglomeraţie. Maramureşul este una dintre destinaţiile de vacanţă preferată atât de turişti romani cât şi de cei din Europa. În fiecare an, sute de mii de oameni vin în această frumoasă regiune montană pentru a se conecta la latura spirituală şi istorică a României.

Pentru cei care au un weekend la dispoziţie, îl pot folosi pentru a urma un traseu prin Maramureş. Fără îndoială, la finalul călătoriei te vei întoarce cu sute de amintiri frumoase, poze şi o altă apreciere către vechile tradiţii româneşti. Acest loc este cu siguranţă magic şi uneori demn de o introspective spirituală, care cu greu o să o uitaţi.

Photo credit: Ștefania Lău

Dacă nu ai mai fost prin zonă de Nord a României, pregăteşte-te să fii surprins într-un mod foarte plăcut. Iar dacă ţi-ai mai făcut vacanţe în Maramureş, cu siguranţă ai constatat că sunt îndeajuns de multe motive să revii. Ce poţi vizita într-un weekend în Maramureş? Cu informaţii utile şi atent selectate, poţi crea un itinerariu de vacanţa cu adevărat special. Vei putea include activităţi care să fie pe gustul tuturor membrilor familiei. Te invităm să descoperi câteva dintre comorile turistice ascunse în Maramureşul istoric. Sunteţi pregătiţi?

Photo credit: Bogdan Almajan

Lista de locuri de pot fi vizitate este copleşitoare, însă va trebui să te concentrezi asupra punctelor de interes (mai ales că ai la dispoziţie doar un weekend). Bisericuţele de lemn sunt emblematice pentru Maramureş. Sunt adevărate bijuterii arhitecturale, un exemplu demn de luat în considerare privind măiestria şi îndemânarea prelucrării lemnului.

Aceste lăcaşe de cult atent clădite, reprezintă rolul esenţial al religiei şi spiritualităţii în vieţile maramureşenilor. O vizită la aceste bisericuţe înseamnă şi o călătorie în istorie, fiindcă multe dintre acestea au fost construite acum câteva secole. Au fost mulţi oameni care au vizitat aceste bisericuţe şi nu au fost dezamăgiţi de ceea ce au găsit!

Photo credit: Bogdan Almajan

Printre cele mai populare din acestea, putem enumera Mănăstirea Bârsană, Biserica „Cuvioasă Parascheva” din Poienile Izei, Biserica Sf Arhangheli din Rogoz,  Biserica „Sf. Nicolae” din Budeşti şi lista poate continua. Mănăstirea Bârsană este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Maramureş şi este primul loc de vizită al turiştilor. A fost construită în secolul al XVI-lea, însă a avut parte de un trecut tumultos, până la reconstruirea ei în 1993.

Photo credit: Ștefania Lău

Dacă ai ajuns în Maramureş, nu poţi să nu mergi şi cu Mocăniţa, faimosul tren cu aburi. Acesta a fost construit după Primul Război Mondial pentru a transporta lemne şi este folosită până în prezent chiar în acelaşi scop. Desigur, acum poţi să mergi şi tu cu acest tren şi să admiri frumuseţile naturale ale Maramureşului. Sunt diferite trasee ce pot fi urmate, în funcţie de preferinţele şi locaţiile vizitate. Un lucru este cert: nu o să te plictiseşti!

Photo credit: Ștefania Lău

Cimitirul Vesel de la Săpânţa este o altă atracţie turistică din Maramureş. Deşi iniţial ţi se poate părea o idee macabră să vizitezi un cimitir, acesta este o locaţie total aparte. Este apreciat în special pentru modul jovial de a marca pasajul dintre viaţa umană către un alt tărâm. Fiecare mormânt are sculptată pe piatra funerară o mică povestioară sau poezie ce însumează caracteristicile principale ale persoanei respective. Merită văzut mai ales că se afla într-o locaţie plină de peisaje naturale deosebite.

Photo credit: Bogdan Almajan

Însă, pentru a te bucura de o vacanţă relaxantă şi fără stres, va trebui să acorzi un pic de timp şi organizării aceştia. Unul dintre aspectele importante este mijlocul de transport folosit. Dacă intenţionezi să pleci la drum cu un grup mai mare (prieteni, familie şi alte rude) atunci vei avea nevoie de un autoturism spaţios ce poate acomoda până la 9 persoane. O soluţie optimă ar fi să închiriezi un microbuz. Şi aici, AutoBoca îţi poate fi de ajutor.

Avem o secţie generoasă de modele de microbuze ce provin de la producători de top. Suntem convinşi că nu vei fi dezamăgit de calitatea şi performanţă acestora la drum. Mercedes Benz Tourer ar putea fi alegerea excelentă pentru o escapadă de weekend alături de cei dragi. Haide să afli de ce ar trebui să închiriezi şi tu acest autoturism! Nu o să te dezamăgească acest model!

Mercedes Benz Tourer: un microbuz la îndemână pentru călătorii în familie

Scopul nostru este de a oferi clienţilor posibilităţi diverse în ceea ce priveşte închirierea unei maşini. Ne dorim ca tu să ai de unde alege, astfel încât să poţi pleca la drum cu mijlocul de transport potrivit pentru călătoria ta. AutoBoca este firma de la care oricine poate închiria o maşină de bun venit ce te va ajuta să ai parte de experienţe turistice diverse. Grupurile mari de persoane, pot alege Mercedes Benz Tourer. Acest autoturism se număra printre ultimele adiţii în flotă, aşadar vei avea şansa să conduci un microbuz nou, cu puţini kilometri la bord.

Un mare avantaj al acestui model este spaţierea. Cu un Mercedes Benz Tourer, nu te vei simţi limitat, indiferent ce fel de traseu intenţionezi să parcurgi. Atât şoferul cât şi pasagerii vor călători confortabil şi vor putea lua toate bagajele necesare pentru a pleca în vacanţă. De asemenea, noul Mercedes Benz Tourer are o constituţie robustă, ceea ce oferă un plus de siguranţă (element esenţial, mai ales în regiunile montane).

Aşadar, dacă urmează să pleci un weekend în Maramureş cu un grup mai mare de persoane, Mercedes Benz Tourer poate fi soluţia ce o căutai. Îl vei găsi la AutoBoca, întreţinut în condiţii excelente, curat, cu plinul făcut şi pregătit de drum! Conform celorlalţi clienţi care au ales acest microbuz, Mercedes Benz Tourer este un autoturism pe care îl vei conduce cu plăcere.

Bineînţeles, dacă ai întrebări suplimentare, poţi oricând să apelezi la unul dintre agenţii noştri. Ei sunt pregătiţi oricând să îţi ofere asistentă, să te ajute pe toată durata procesului de închiriere cât să ofere şi recomandări. Închiriază un microbuz chiar astăzi! În doar câteva minute, îl vei avea pregătit şi gata de o aventură rutieră. Te aşteptăm cu mare drag in sediul nostru sau online!

Autoturisme bune de inchiriat