Industria auto în 2015: între scandaluri şi promisiuni revoluţionare

Provocarea dezvoltării sustenabile şi reacţia marilor producători auto

 

interior bord vw jetta

Fiecare an în industria auto vine cu provocări şi realizări, care mai de care mai complexe. Industria auto din 2015 pare a fi mai interesantă, aducând la suprafaţă o grijă aparte acordată de producători mediului înconjurător. Statele membre din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada şi Australia au o legislaţie strictă în ceea ce priveşte poluarea cauzată de autoturisme.

Dacă în trecut această atenţie nu există, în prezent lucrurile s-au schimbat semnificativ. Efectele negative ale încălzirii globale au determinat autorităţile statele să adopte măsuri care să diminueze poluarea aerului. Vorbim mai exact despre dezvoltarea sustenabilă, relativ o necunoscută pentru publicul din România. Poluarea auto este o problemă oarecum nouă, adusă în discuţie de marii producători de autoturisme în ultimii 10 ani.

Dorinţa oamenilor de a conduce maşini „prietenoase cu mediul” a pus presiune pe mărci că Tesla, VW, Fiat, Renault, Toyota, Mercedes Benz, BMW şi Nissan să ofere răspunsuri pe măsură. În acest mod au apărut maşinile electrice şi cele care funcţionează cu combustibil alternativ. În ciuda faptului că autonomia acestor maşini depinde în totalitate de electricitate sau combustibil bio, ele reprezintă o variantă „sănătoasă” pentru mediul înconjurător. Un număr mare de persoane caută printre maşinile electrice existente pe piaţa cea mai bună variantă. Aşa cum probabil aţi observat şi dumneavoastră, autoturismele electrice sunt foarte apreciate. Din acest motiv ne-am gândit să vă oferim câteva informaţii utile despre cele mai în vogă modele electrice prezente pe piaţa europeană.

 

Care sunt cele mai populare maşini electrice din Europa?

 

masina electrica Renault Zoe

Aşa cum bine ştiţi, totul a început cu Toyota Prius, maşină care a captivat atentia a milioane de oameni în întreaga lume. Acest autoturism lansat de Toyota a adus în discuţie pentru prima oară posibilitatea integrării unui model de familie pe piaţă auto. Publicul a primit foarte bine Toyota Prius care şi astăzi poate fi achiziţionat.

Chiar şi oameni de afaceri, sportivi de performanţă şi celebrităţi de la Hollywood au acest model de la Toyota. Succesul Prius a însemnat pentru celelalte firme auto faptul că lumea era în sfârşit pregătită pentru modelele electrice. În prezent puteţi achiziţiona maşini electrice precum Vauxhall Ampera, Renault Zoe sau Renault Twizy. Fiecare model vine cu avantajele lui. Acestea oricum reprezintă autoturisme care vă pot surprinde prin lipsă sau prezenţa minimă a emisiilor de evacuare. De exemplu se pare că Vauxhall Ampera are 0 emisii de evacuare ceea ce este foarte impresionantă. Totuşi, bateria autoturismului va permite să conduceţi pe o distanţă de 50 de kilometri. Dacă locul de muncă este aproape, maşina este chiar o investiţie solidă.

Masini inchiriat ieftinMaşina care a captat atenţia producătorilor auto dar şi presei internaţionale este micuţa dar „fâşneaţa” Renault Zoe. De ce este acest model de la Renault atât de apreciat? Renault Zoe este o maşină revoluţionară care surprinde prin experienţele auto pe care le oferă şoferilor. Motorizarea electrică a autoturismului o recomanda pentru drumeţii în linişte, lipsite de zgomote deranjante.

Puteţi explora fiecare părticică a oraşului într-un mod practic şi cu totul deosebit. Surprinzător de frumoasă este această micuţă bijuterie auto a celor de la Renault. O să găsiţi o sumedenie de articole despre acest micuţ dar frumos autoturism de la firma franceză. Să aşteptăm oare şi apariţia unei maşini electrice cu sigla Dacia? Doar timpul ne va oferi răspunsul la această întrebare…

Am început cu marea provocare a industriei auto şi am terminat cu soluţiile găsite de producători – maşinile electrice. Am dori să vă lansăm o provocare: căutaţi cât mai multe informaţii despre maşinile Tesla şi aşa o să daţi peste modelul S. Acestă limuzina electrică are cel mai bun rating de siguranţă cu autopilotul activat din Statele Unite. Maşina este superbă şi costurile de întreţinere sunt mici – de doar 575 $ conform celor de la Tesla. Totuşi tehnologia care stă în spatele maşinilor Tesla este impresionantă. Majoritatea specialiştilor auto preconizează că Tesla Motors o să joace un rol important în dezvoltarea auto din Statele Unite ale Americii. Aşteptam cu real interes evoluţia auto a modelelor lansate de Tesla în viitor.

Autoturisme bune de inchiriat