Top 5 oraşe de vizitat dacă eşti în Moldova

Descoperă şi tu care sunt atracţiile turistice din Moldova etern fascinantă! Te invităm la o drumeţie sublime!

Moldova este regiunea din Nord Estul României şi este alcătuită din 8 judeţe: Suceava, Iaşi, Bacău, Botoşani, Galaţi, Vrancea şi Neamţ. În fiecare dintre acestea vei descoperi tradiţii şi culturi variate, având în vedere că Moldova a avut parte de o istorie tumultoasă. În primele stagii a fost  locuită de triburile daco-getice romanizate, lăsând în urmă o bogată moştenire plină de legende cât şi monumente ce merită vizitate.

De asemenea, prin aceste teritorii au trecut şi multe popoare migratoare precum hunii, slavii, bulgarii, cumanii şi tătarii. Chiar de nu au zăbovit prea mult prin Moldova, tot şi-au lăsat amprentă, diverse obiceiuri şi tradiţii fiind existente şi în ziua de astăzi. Acestea au reuşit să dea regiunii o personalitate aparte!

Foto: Dusmanu Ionut

Însă, Moldova reprezintă mai mult decât o zonă unde s-a prezervat foarte bine un stil de viaţă rustic, cu mult accent pe cadrul natural. Aici vei putea descoperi multe lucruri minunate atât din punct de vedere istoric dar şi clădiri şi construcţii moderne destinate variatelor forme de divertisment. Iubitorii de activităţi outdoor pot să îşi planifice o vacanţă în variate staţiuni montane (Vatra Dornei, Durău, Gura Humorului) unde pot practica alpinism, ski sau merge în drumeţii pe munte.

Cei care vor să înţeleagă mai bine rădăcinile religiozităţii româneşti, pot porni într-un pelerinaj pentru a vizita unele dintre cele mai frumoase şi vechi biserici. Aici te poţi conecta la o sursă divină de linişte şi seninătate spiritual!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Moldova este recunoscută ca fiind o zonă împresurată cu laşase de cult. Mănăstirea Voroneţ este recunoscută peste hotare chiar, datorită frescelor impresionante şi a culorilor vii din picturi. Iubitorii de cultură şi istorie cu siguranţă vor descoperi nenumărate legende şi monumente istorice ce îi vor impresiona prin frumuseţea şi grandoarea lor. Cei care au ajuns aici, au reuşit să facă câteva fotografii interesante. Acestea au devenit chiar “celebre” într-un fel în mediul virtual. Probabil aţi observat şi voi pe wall-urile prietenilor poze de la Voroneţ.

Din păcate, de cele mai multe ori timpul pentru vacanţe îţi este limitat şi nu poţi sta într-un loc la fel de mult pe cât ţi-ai dori. Dar, poţi trece în revistă obiectivele turistice cele mai importante pentru a culege o frântură din ce înseamnă Moldova pentru România. În acest sens, îţi propunem să vizitezi 5 oraşe importante unde vei găsi atracţii interesante şi locuri fascinante. Haide să afli mai în detaliu despre ce este vorba.

5 oraşe emblematice pentru Moldova: porneşte la drum cu maşinile de bun venit de la AutoBoca

Fiecare regiune a României vine cu un pachet unic de obiceiuri, tradiţie şi istorie. Poţi încerca să descoperi aceste comori prin a poposi câteva zile în oraşele principale din zona respectivă şi să încerci să ţii în vedere ce anume ar trebui vizitat. Pentru Moldova, ar fi mai mult de 5 oraşe ce ar merita văzute, însă trebuie să te încadrezi în timpul şi bugetul alocat pentru vacanţă ta. Aşa că, îţi propunem să dai o raită prin următoarele locaţii moldoveneşti:

Photo credit: Dusmanu Ionut

Suceava. Îţi poţi începe explorarea Moldovei chiar de la nord, printr-o vizită în oraşul Suceava şi prin împrejurimi. Majoritatea turiştilor optează pentru această zonă datorită numeroaselor mănăstiri şi biserici, însă vei fi impresionat de farmecul acestui oraş. Te vei putea plimba ore în şir pe străzile din Suceava şi să admiri variate monumente istorice ce datează de secole. Printre acestea putem enumera Cetatea de Scaun a cărui sistem defensiv a fost conceput de însuşi Ştefan cel Mare.

Clădirea a fost ridicată în 1388 şi a suferit numeroase modificări de-a lungul timpului. În prezent, vei putea vizita diverse încăperi din interior precum pivniţă, închisorile sau capela. În cadrul Cetăţii au loc diferite expoziţii şi festivaluri anuale. Pe lista poţi adăuga şi Muzeul Satului Bucovinean unde vei putea admira expoziţii destinate culturii locale precum gospodării ţărăneşti chiar şi o crâşmă ce păstrează o alură rustică.

Foto: Dusmanu Ionut

Vatra Dornei şi Gura Humorului. Deşi sunt recunoscute în principal că şi staţiuni montane, aceste două oraşele din apropierea Sucevei merită locul lor. Sunt aşezări micuţe însă pline de peisaje naturale spectaculoase care te vor uimi prin frumuseţea lor. De asemenea, munţii la îndemână şi te vor îndemna să porneşti în variate aventuri de explorare. Aici vei putea găsi şi zone de agrement pentru toţi turiştii curioşi. Datorită poziţionării lor, vei putea vedea izvoare naturale şi minerale.

Photo credit: Mihaela Tănase

Piatra Neamţ. Acest oraş poartă şi numele de „Perla Moldovei”, situat tot într-o regiune montană plin de cadre naturale fascinante şi peisaje uluitoare. Telegondola reprezintă una dintre atracţiile principale şi poţi ajunge până în vârful muntelui Cozla iar pe parcurs vei putea admira de la înălţime şi Valea Bistriţei. De asemenea, tot în Piatra Neamţ mai poţi vizita Curtea Domnească, unde se află două ctitorii de pe vremea lui Ştefan cel Mare, Turnul-Clopotnița şi Biserica Sf Ioan. Pe lista putem adăuga şi Mănăstirea Pângăraţi, Mănăstirea Bistriţa şi alte monumente din împrejurimi demne de vizitat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Iaşi. De pe lista top 5 oraşe de vizitat în regiunea de Nord a României, nu putea să lipsească Iaşiul, ce a fost pentru multă vreme chiar şi capitala Moldovei. Este un loc plin de istorie cu variate obiective şi monumente istorice ce vin cu poveşti interesante. Iubitorii de arhitectură vor avea îndeajuns de multe motive să îşi petreacă câteva ore bune în explorarea celor mai vechi clădiri din Iaşi. Printre acestea, cea mai renumită este Palatul Culturii, ce a fost recent renovat şi este o adevărată bijuterie arhitecturală. Dacă vei vizita muzeul din interior, vei avea acces la numeroase picturi spectaculare, colecţii de arme, artefacte şi multe altele.

Dacă vremea va fi de partea ta, atunci ar fi mare păcat să nu vizitezi şi Grădina Botanică din Iaşi. A fost înfiinţată în 1856 fiind cea mai veche grădina din România şi printre cele mai mari din Europa. Vei putea admira numeroase colecţii de specii de plante şi arbuşti, unele dintre ele crescând aici de sute de ani. Apoi poţi da o raită în Parcul Copou la vestitul Tei a lui Eminescu, la Catedrala Mitropolitană, Biserica Trei Ierarhi şi multe altele. Cu siguranţă vei petrece câteva zile minunate în acest loc.

Foto: Dusmanu Ionut

Bacău. Deşi este un orăşel micuţ din Moldova, merită vizitat fiindcă are farmecul său aparte. Chiar în apropierea Bacăului există o mini-deltă, Lacul Şerbăneşti. Este un lac natural ce se întinde pe o lungime de doi kilometri, unde se pot găsi peste 12 specii de amfibieni, 22 de specii de peşti şi peste 140 de specii de păsări. Tot aici vei putea vizita minele de sare din Târgu Ocna ce au fost exploatate încă din Evul Mediu. Există chiar şi o zonă de agrement amplasată la 240 de metri sub pământ unde poţi cu terenuri de minifotbal şi tenis.

Cu certitudine Moldova are foarte multe de oferit mai pe toate planurile. De aceea merită să o descoperi la volanul unei maşini de calitate ce îţi poate oferi confortul şi siguranţa de care ai nevoie. La acest aspect, poţi apela cu încredere la AutoBoca rent a car. Noi ţi-am pregătit diverse maşini de bun venit  de la producători de top. Vei putea închiria autoturisme precum VW Jetta, Dacia Logan, Skoda Octavia, Citroen C-Elysee şi nu numai. De asemenea, ţi-am pregătit şi oferte cu adevărat speciale la închirieri maşini pentru că tu să te bucuri de vacanţa ta.

La drum către frumoasă Moldova cu un autoturism puternic de la AutoBoca

Unul dintre obiectivele noastre este de a ne asigura că vei pleca de la AutoBoca zâmbind. De aceea depunem eforturi considerabile să ne îmbunătăţim pachetele de închirieri maşini, pentru că tu să găseşti ceea ce îţi place. În acest sens, ne creăm toate ofertele pe baza feedbackului lăsat de către clienţii noştri.

Dacă ţie ţi-ar plăcea să pleci la drum cu un VW Jetta, de ce să nu îl închiriezi şi la un preţ redus? Aşa economiseşti şi nu faci compromis la calitate. Poţi citi chiar şi testimonialele lăsate de alte persoane ce au închiriat maşini de la AutoBoca. Astfel îţi poţi face o imagine de ansamblu la ce anume te poţi aştepta.

Pentru a vizita Moldova liniştit şi fără stres, poţi închiria un autoturism precum Citron C-Elysee. Este o maşină cu o constituţie robustă, ce poate face faţă la drumurile montane şi este şi uşor de condus. De asemenea îţi oferă şi un confort aparte, şi nici nu vei simţi când vei parcurge toate acele sute de kilometri. O altă opţiune poate fi un SUV precum Suzuki Vitara sau Dacia Duster. Ambele sunt maşini de calitate, spaţioase perfecte pentru vacanţe cu familia şi prietenii! Sunteţi pregătiţi de drum? Noi avem o ofertă pentru tine!

Inchirieri masini