Top 7 locuri de vizitat în România

Top 7 locuri de vizitat în România: colecţie de amintiri minunate alaturi de cei dragi

România este una dintre putinile ţări europene care a fost binecuvântată cu forme de relief variate, cadre naturale deosebite şi chiar si cu o deschidere la mare. Însă, România reprezintă mult mai mult decât peisaje frumoase şi locuri în care natura este păstrată nealterată de prezenta omului. In fiecare regiune vei descoperi frânturi din istorie cât şi rămăşiţe ale unora dintre cele mai puternice şi impresionante civilizaţii ce au stăpânit lumea (Grecii, Romanii, Turcii).

Practic, doar printr-un simplu tur al ţării poţi include vacanţe la munte, la mare cât şi să descoperi mai multe informaţii despre cultura şi istoria bogată a României. Credem ca deja stiti acest lucru, avand in vedere ca ati ajuns la acest articol.

Marea Neagra Romania

Photo credit: Constantin Seghedin

Însă, care ar fi cele mai interesante destinaţii ce ar merita incluse în itinerariul tău de vacanţă? Aceasta este una dintre întrebările ce foarte mulţi turişti şi le adresează atunci când se hotărăsc să viziteze România. Răspunsul nu este unul simplu, fiindcă numărul locaţiilor fascinante din România este foarte ridicat. Asta înseamnă că vei avea posibilitatea să explorezi regiuni pline de varietate culturală, naturală şi istorică. Însă, va fi dificil să alegi doar câteva dintre acestea.

Cum timpul pentru vacanţe este de regulă limitat, atenţia ta va trebui să se îndrepte către locaţiile ce prezintă şi un interes personal. Cu informaţiile corespunzătoare, cu siguranţă vei descoperi câteva obiective turistice ce te vor ajuta să creezi multe amintiri plăcute alături de cei dragi. Sunteti pregatiti sa le descoperiti?

Photo credit: Ștefania Lău

În acest sens, îţi propunem un top 7 locuri de vizitat în România. Toate dintre acestea au farmecul lor şi îţi vor oferi câteva frânturi din frumuseţea integrală a României. Fiecare recomandare poate deveni o amintire de neuitat.

Cheile Bicazului şi Lacul Roşu: oaze de relaxare din inima munţilor

Lacul Roşu este considerat a fi cel mai mare lac natural montan din România şi îţi oferă o privelişte de neuitat. Conform studiilor antropologice, Lacul Roşu s-a format în urma unei surpări de teren care a determinat scurgerea unor pâraie într-un singur loc. Însă, există alte legende care ar explica modul de formare al acestui lac misterios.

Daca le cititi, o sa priviti cu alti ochi lacul. Acestea au la baza istorioare locale ce subliniază câteva din valorile populare ale culturii româneşti şi care cu siguranţă te vor fascina. Pe lângă frumuseţea sălbatică a acestui lac, vei avea ocazia să te aventurezi şi la drumeţii montane. O sa te relaxezi cu certitudine la marginea acestui lac. Uiti de griji si incepi sa realizezi ca esti departe de ele.

Photo credit: Ștefania Lău

Cheile Bicazului sunt o altă minunăţie a naturii: o vale situată între stânci de calcar, o formaţiune unică în toată Europa. Te vei simţi ca şi cum ai pătruns în inima munţilor şi că eşti pe cale să descoperi un tărâm ascuns şi misterios. Sa ai la indemana aparatul de fotografiat deoarece cu siguranta o sa-l folosesti!

Transfăgărăşan: un traseu spectaculos plin de locuri minunate

Photo credit: Tinel Andronic

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din România este Transfăgărăşeanul. Acest drum spectaculos traversează munţii şi atinge altitudini copleşitoare (de peste 2000 de metri). Dacă te vei încumeta să îl parcurgi, vei putea vizita unele dintre cele mai superbe locaţii din România. Cascada Bâlea şi Bâlea Lac ar fi un exemplu demn de luat în considerare.

Lacul Bâlea este unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Munţii Făgăraş şi una dintre cele mai apreciate locaţii de pe Transfăgărăşean. Vei avea parte de privelişti deosebite şi foarte multe motive să imortalizezi momentul în cât mai multe poze sau chiar clipuri.

Castelul Peleş din Sinaia: o bijuterie arhitecturală cu “sânge” regal

Poze castel Peles Romania

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pe lista ta de obiective turistice, trebuie inclus şi Castelul Peleş. Este o construcţie impresionantă ce subliniază eleganta, luxul şi complexitatea stilului arhitectural neogotic şi neo renascentist. A fost ridicat între anii 1873-1914 şi a deservit drept reşedinţa de vară pentru regii României. În prezent, castelul este deschis publicului şi vei avea la dispoziţie 160 de camere ce aşteaptă a fi explorate. Aici sunt expuse variate colecţii de arme, picturi şi alte artefacte interesante. Cu siguranta ele o sa te impresioneze.

Castelul Corvinilor din Hunedoara:  cetatea medievală din inima Transilvaniei

Castelul Corvinilor Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

Cei atraşi de Evul Mediu vor putea admira o construcţie unică în România: Castelul Corvinilor. Monumentul a fost ridicat de Matei Corvin, regele Ungariei pentru a fi una dintre cele mai puternice şi impresionante fortăreţe din Transilvania. Vei fi întâmpinat de o atmosferă plină de istorie şi legende ce sunt încă păstrate vii în zidurile construcţiei. De la o primă vedere vei fi copleşit de măreţia şi frumuseţea acestui castel.

Cetăţuia din Cluj: o privelişte de neuitat

Unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Cluj-Napoca este aceasta fortificaţie hasburgica construită din secolul al XVII-lea. Este situată la o altitudine de peste 400 de metri ceea ce înseamnă că îţi va oferi o privelişte panoramică asupra oraşului. Vei avea un prilej să te bucuri de câteva clipe de linişte şi relaxare şi la fiecare pas făcut te vei simţi transportat într-o altă era.

Insula Ovidiu: un loc plin de legendă

Vizita ta în România nu ar fi completă dacă nu te-ai aventura şi pe litoralul Marii Negre. Pe lângă plajele însorite şi numeroasele activităţi de divertisment destinate turiştilor, vei găsi în împrejurimi şi mici comori ascunse. Insula Ovidiu este considerat singurul obiectiv turistic din România amplasat pe o insulă naturală. Este un loc cu adevărat special, de origine calcaroasă ceea ce fac şi împrejurimile să fie spectaculare. A căpătat acest nume deoarece aici a fost exilat poetul Ovidius de către împăratul Augustus.

Bineînţeles, lista cu obiective turistice de vizitat în România poate continua. Sunt foarte multe locuri ce merită să le descoperi şi cu siguranţă vei avea lucruri noi şi interesante de învăţat. Cu puţină organizare, vei avea parte de o vacanţă de neuitat şi îţi vei relua activităţile plin de energie şi voie bună.

Însă, pentru a te deplasa cu uşurinţă de la destinaţie la alta, vei avea nevoie de un mijloc de transport de încredere şi pe care să te poţi baza. Şi la acest capitol te poate ajuta AutoBoca: îţi punem la dispoziţie modele noi de autoturisme din clase variate, pregătite oricând de drum. În funcţie de nevoile tale de transport, poţi închiria maşini compact precum VW Jetta, Hyundai Elantra, Skoda Rapid, microbuze precum Chevrolet Orlando, Mercedes Benz Vito, Renault Trafic Combi, SUV-uri, inclusiv maşini mini, precum un VW Polo Automat.

Cert este că la AutoBoca vei găsi fără bătăi de cap un autoturism de calitate şi care să îţi ofere o experienţă auto plăcută. Mai mult decât atât: în lunile de vară, am pregătit oferte speciale la închirieri maşini ce merită descoperite. Bucură-te de o vacanţă fără griji la volanul unei maşini de bun venit AutoBoca!

Autoturisme bune de inchiriat