1 decembrie în marile oraşe româneşti

Sunteţi pregătiţi de 1 decembrie? Cum veţi sărbători 100 de ani de România? Vă invităm să descoperiţi activităţile pregătite în marile oraşe din ţară!

În mai puţin de câteva zile vom păşi într-o zi deosebit de importantă, ce marchează una dintre cele mai mari reuşite ale ţării noastre: o Românie unită. Timp de sute de ani s-a lucrat intens pentru a consolida această realitate şi generaţii întregi s-au sacrificat pentru ca noi să ne bucurăm de libertăţile din prezent.

Unirea din 1918, a fost un vis transformat în realitate pentru milioane de romani. Atunci când ne gândim la Marea Unire din 1918, dăm peste o istorie tumultoasă, cu multe provocări şi greutăţi. În trecut romanii au dat dovadă de curaj şi iniţiativa, totul pentru dezvoltarea unei ţări curate şi moderne.

Pe data de 1 decembrie, avem şansa să ne arătăm recunoştinţa şi aprecierea faţă de bucuria de a ne numi romani. Deseori ne uităm rădăcinile şi avem tendinţa de a diminua bogăţiile şi valorile strămoşilor noştri. Generaţia tânără nici nu este informată corespunzător privind bazele ideologice pe care s-au format România de astăzi. Trebuie să ne cunoaştem ţară şi să o preţuim. Din acest motiv, nu strica ca din când în când citim câteva articole despre istoria ţării. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Aşadar, ziua de 1 decembrie, poate fi un prilej să punem pe pauză activităţile de rutină şi să ne luăm puţin din tim pentru a ne reaminti de eforturile şi sacrificiile ce au contribuit la Marea Unire. Cu această ocazie se vor organiza zeci de evenimente interesante, care ne invită la celebrare şi voie bună. Sigur o să ne ancorăm în aventuri minunate cu iz naţional. În acest mod, putem dezvolta amintiri frumoase. 

Altfel zis, pe 1 decembrie vom putea avea acces la câteva activităţi inedite care ne vor ajuta să învăţăm mai multe lucruri încântătoare despre istoria ţării noastre. În fiecare oraş din România, autorităţile locale au pus la punct un program deosebit pentru această zi minunată. Scopul principal este că întreaga Românie să sărbătorească împreună. Fiecare roman, oriunde s-ar afla în lume, de 1 decembrie, pentru câteva clipe se va simţi mândru de naţionalitatea sa. Poate ne vom simţi şi inspiraţi de devotamentul şi implicarea strămoşilor noştri şi să încercăm să contribuim şi noi la o societate mai prospera.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Ce anume putem face de 1 decembrie în oraşele mari din România? Având în vedere că în 2018 se celebrează Centenarul Marii Uniri şi surprizele sunt pe măsură. Fiecare primărie a încercat să pună la punct activităţi deosebite pentru a-i surprinde pe romani cât mai plăcut. În acest sens, vă invităm să descoperiţi câteva sugestii privind unde aţi putea sărbători 1 decembrie. Va fi o zi minunată, aşa că merită să vă pregătiţi corespunzător!

Festivaluri şi parade militare pentru Centenar: ce pregătiri s-au făcut pentru 1 decembrie?

Principalele puncte de atracţie vor fi marile oraşe din România. De regulă, în aceste centre urbane se organizează adevărate festivităţi. Paradele militare sunt impresionante atât datorită numărului mare de soldaţi cât şi de coordonarea acestora în mişcări. Este un exemplu că dacă ne unim forţele pentru acelaşi scop, rezultatele vor fi extraordinare. 

De asemenea, veţi putea să asistaţi şi la câteva activităţi de natură artistică şi culturală. Veţi avea şansa să aflaţi mici secrete istorice ce ţin de Marea Unire de la 1918. Aşadar, care oraşele ce merită atenţia voastră pentru 1 decembrie? Foarte probabil, toate aşezările româneşti se pregătesc cu atenţie şi implicare pentru această zi. Însă, timpul nu ne permite să vizităm pe cât de multe locuri ne-ar plăcea. Iată câteva sugestii de oraşe pe care le-aţi putea vizita de Centenar:

Photo credit: Dusmanu Ionut

Iaşi, capitala Moldovei. Pe lângă faptul că Iaşul este un oraş încântător, ce merită vizitat în orice perioadă din an, pentru 1 decembrie, se va organiza Festivalul celor 100 de evenimente din an Centenar (FIE). În cadrul acestuia veţi putea participa la evenimente culturale, educative, sportive sau de divertisment. Veţi avea la dispoziţie diverse concerte, simpozioane cât şi acces la muzee sau la festivaluri de film şi artă. Este o şansă să ne cunoaştem mai bine istoria ţării.

Bucureşti, capitala României. Aici, punctul principal de atracţie va fi parada militară care va avea loc pe 1 decembrie. Aproximativ 4000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, SRI, MAI. Aceştia vor performa alături de 200 de mijloace tehnice, 40 de aeronave şi militari din mai multe ţări. Va fi un moment solemn şi cu adevărat deosebit. O să fie o experienţă cu totul specială pentru toţi cei care participa la paradă. Să aveţi aparatul de fotografiat pregătit deoarece sigur o să-l folosiţi.

Photo credit: Constantin Seghedin

Cluj, capitala Transilvaniei. Programul Centenarului include diferite simpozioane, parade militare, workshop urî, inclusiv acces la patinoar. Nu doar atât, însă de pretutindeni veţi auzi cântece patriote interpretate de copiii de la Clubul Vedetelor alături de o horă a Unirii pe gheaţă. De asemenea, pe listă sunt incluse concerte, festivaluri de film şi artistice. De ziua naţională se va organiza o proiecţie de film, un documentar privind Marea Unire, România la 100 de ani.

De asemenea, nu vor lipsi paradele militare, cu ceremonia oficială şi defilarea soldaţilor. Ceremonia se va încheia cu un spectacol de culoare şi lumini: confetti şi artificii de zi. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Alba-Iulia, locul unde s-a născut România. Acum 100 de ani, în Alba-Iulia, în faţa a peste 100 000 de oameni, s-a oficializat unirea Principatelor Romane cu tara-mama. Din Alba-Iulia s-au răspândit veştile minunate ce ne-a oferit statutul de roman. La împlinirea unui secol de la Marea Unire, în Alba-Iulia se va organiza o serie de manifestări comemorative, parade militare cât şi alte activităţi dedicate celebrării Centenarului. 

Din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 10:00 până la ora 16:00 se vor organiza variate activităţi la monumentele de interes din oraş (parada militară la monumentul I.C. Brătianu, la monumentul Iuliu Maniu, la monumentul lui Mihai Viteazul şi multe altele). Întreg oraşul este pregătit de sărbătoare şi va fi un moment deosebit să puteţi asista la astfel de ceremonii şi evenimente.

Photo credit: Bogdan Tofan

Însă, pentru a vă bucura de călătorii lipsite de stres către toate aceste oraşe importante pentru Marea Unire, veţi avea nevoie şi de un autoturism bun, de încredere şi uşor de manevrat. AutoBoca are o soluţie pentru voi. Suntem o firmă de închirieri auto, mereu pregătiţi să ne surprindem clienţii cât mai plăcut. Cu AutoBoca veţi călători fără stres pentru a descoperi emoţiile acestei zile.

Vă invităm să închiriaţi Suzuki Vitara, un SUV puternic, ce vă poate duce fără probleme către toate destinaţiile dorite. În această perioadă, veţi beneficia şi de promoţii la ofertele de rent. Profitaţi şi voi şi rezervaţi o maşină de bun venit chiar acum!

Autoturisme bune de inchiriat