10 destinaţii de vizitat în România în toamnă-iarnă 2018

peisaje natura romania frumoase

Descoperim magia României în călătorii de neuitat. Indiferent de sezon, există loc pentru explorări turistice inedite alături de prieteni buni! 

Călătoriile sunt considerate de majoritatea oamenilor, unul dintre cele mai relaxante şi încântătoare moduri de a ne petrece timpul liber. Este o oportunitate deosebită de a ne concentra atenţia asupra familiei, a celor mici cât şi asupra lucrurilor care ne aduc plăcere sau ne destind (diverse hobby-uri). Bucuria de a călători într-o locaţie nouă nu poate fi descrisă în cuvinte. Vizita într-o ţară noua, regiune interesantă sau loc tâlcuit de timp şi spaţiu, naşte sentimente minunate, care rămân în inima noastră mulţi ani la rând.

După perioade dificile, încărcate cu stres şi neplăceri, o mică escapadă este mai mult  decât binevenită. Mulţi doctori ar spune chiar că este recomandată o astfel de activitate. În plus, elementele cel mai de preţ pentru noi sunt legate de suflet şi spiritualitate, nu de natură materială. Accesul la această latură are loc doar când suntem liniştiţi, calmi şi împăcaţi cu noi înşine.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Câteva zile în natură ar putea fi soluţia ideală pentru a ne reculege şi reorganiza gândurile. Aşa că, de ce să nu plecăm cât mai des în explorări turistice? În acest mod reuşim să ne conectăm la surse vibrante de linişte şi distracţie. Ar fi absurd să nu menţionăm şi prezenta componentului distractiv. Acesta este mai mereu la îndemâna noastră, dar trebuie să ştim cum să-l accesăm.

Pentru mulţi dintre noi, o dată cu încheierea verii, au luat final atât planurile de vacanţă cât şi concediile. Toamna şi iarna sunt văzute că sezoane friguroase, neprietenoase în care suntem nevoiţi să ne ascundem de temperaturile scăzute şi să revenim la muncă de birou, inclusiv rutina zilnică. Pentru mulţi oameni cele două anotimpuri reprezintă surse de fericire deoarece au parte de distracţie aparte la munte. Carpaţii romaneşti sunt recunoscuţi pentru frumuseţea lor şi staţiunile montane pe care le „găzduiesc”. Aici poţi găsi mereu câte ceva de făcut sau de clipe frumoase de clădit cu cei care te acompaniază.

Photo credit: Marius Isac

Însă, ar fi extrem de trist să rataţi magia naturii ce are loc tocmai în perioada toamna – iarna. Sunt două anotimpuri deosebite, care au foarte mult de oferit din punct de vedere turistic. Într-adevăr ,în sezonul rece, natura îşi pierde din culorile pastelate şi vibrante ale verii, însă trece printr-un proces care are un farmec aparte. Ce ziceţi de o poză cu sute de frunze aruncate în aer? Ce ziceţi ce un înger de frunze cărămizii? Credeţi că o să prindă bine pe Facebook? Sigur răspunsul este DA! De fiecare dată când începeţi să vă gândiţi la aceste lucruri realizaţi cât de multe lucruri poate oferi muntele toamna şi iarna. Ar fi păcat să nu profitaţi de această ocazie pentru a strânge câteva amintiri minunate într-o perioadă atât de specială.

Fără îndoială, atunci când aţi avut ocazia, aţi admirat cu toată inima un peisaj tomnatic. Culorile roşu-cărămiziu şi auriu transforma în totalitate un loc anume şi îl fac să pară rupt dintr-o poveste. Atmosfera în sine, are o doză de nostalgie şi romantism care ne influenţează starea de spirit şi modul în care percep realitatea ce ne înconjoară. Parcă păşim în opere de artă create de artişti celebri. 

Photo credit: Ștefania Lău

Unele trăiri nu pot  fi descrise în cuvinte, de aceea este vindecător pentru trup şi suflet să ne petrecem timpul şi în cadrul naturii. Este frumos şi liniştitor să ne desprindem din agitaţia şi ritmul alert în care ne-am obişnuit, şi să petrecem câteva clipe admirând măiestria Mamei Natură. Aceasta reuşeşte de cele mai multe ori să ne surprindă în cel mai plăcut mod posibil cu darurile sale. Este o reală plăcere să-i descoperim secretele. 

Photo credit: Bogdan Almajan

Iarna, la rândul ei, are un farmec aparte. “Plapuma” alb – cristalină, da senzaţia de puritate, eleganta şi simplitate. Iarna este o perioadă în care putem să revenim la valorile care ne aduc fericirea: modestia şi iubirea faţă de oameni.

Iar în acest sezon, vă puteţi petrece vacanţele în inima munţilor şi să vă delectaţi cu privelişti aproape ireale. Iarna este magica deoarece vine cu cadouri, reuniuni de familie şi multe zâmbete. Pentru cei mici ştim că cadourile reprezintă punctul culminant al sezonului, atunci când Moş Crăciun îşi face apariţia. 

În ultimele luni din 2018 descoperim bogăţiile naturale şi culturale ale României

România este o ţară cu adevărat impresionantă din mai multe puncte de vedere. Avem un relief variat şi bogat în minunăţii naturale: munţi impunători, creşte înalte, depresiuni fermecătoare, plaje generoase şi bineînţeles fluviul Dunărea, un adevărat spectacol al naturii.

De asemenea, ne bucurăm de secole de istorie, chiar milenii dacă ne gândim la strămoşii noştri, Daci. Asta înseamnă că peste tot în ţară, veţi găsi construcţii medievale impunătoare ce vin cu poveste şi legende fascinante. Să nu uităm de moştenirea dacilor şi a românilor.

Photo credit: Tinel Andronic

Nu doar atât, însă şi din punct de vedere arhitectural, construcţiile din România sunt deosebite. Datorită numeroaselor populaţii (turci, huni, saşi şi tot aşa) care au colonizat diverse ţinuturi din ţară, s-a format un mix cultural interesant plin de tradiţii şi obiceiuri colorate şi fermecătoare. Acestea reuşesc de multe ori să surprindă plăcut turistul străin, care nu ştie de multe ori cum să reacţioneze la ceea ce vede.

De asemenea şi stilul de construcţii diferă de la zonă la zona. În Transilvania este specific construcţia clădirilor din cărămidă, cu un stil arhitectural germanic şi baroc, în Moldova predomina cel bizantin şi neogotic iar în sud, există acel stil muntenesc ce combina elemente bizantine cu cele neoclasice şi gotice. 

Castelul Corvinilor Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

Practic, veţi surprinde mici frânturi din diverse perioade ale României. Sunt zeci de castele şi fortăreţe care merită atenţia voastră. Acestea impresionează prin atât prin dimensiuni, locaţie (la sute de metri altitudine) cât şi prin vechime (construite acum câteva secole). Din păcate, multe palate au fost distruse de regimul comunist şi „abandonate” de regimul democratic de după 89’. Astăzi totuşi trebuie să recunoaştem că sunt multe proiecte de restaurare, cu scopul declarat de a reînvia numeroase palate abandonate. 

Nu este de mirare că atât de mulţi turişti aleg să îşi petreacă vacanţele pe meleagurile natale. Ba chiar mulţi dintre ei sunt vizitatori recurenţi şi abia aşteaptă să descopere noi locații în ţară. Pe timp de toamnă – iarna România capăta o altă alură, mai ales în inima munţilor. Aşadar, destinaţiile cele mai încântătoare de vizitat în această perioadă, ar putea fi chiar explorarea Munţilor Carpaţi cu ale lor comori ascunse.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Dacă ar fi să facem o listă cu cele mai interesante destinaţii de vizitat pentru perioada toamna – iarna, cel mai probabil am ajunge la câteva zeci dacă nu sute de recomandări. Având în vedere că timpul nu este întotdeauna de partea noastră (mai ales în perioada vacantelor), va trebui să ne construim itinerarii bine puse la punct şi care să includă măcar câteva dintre atracţiile principale din România.

Înainte de a porni la drum (fie chiar şi pentru o mini excursie de weekend), este esenţial să fiţi foarte bine informaţi. În timpul sezonului rece, vremea este capricioasă, ceea ce înseamnă că şi condiţiile rutiere pot deveni problematice. Aşa că, nu ar strica să aflaţi detalii despre rutele cele mai bune de urmat şi bineînţeles cum puteţi identifica un autoturism de încredere care să se plieze pe necesităţile voastre de transport.

Din fericire, Internetul este o unealtă tare la îndemână şi cu o simplă căutare online, putem accesa numeroase website-uri utile. Din confortul propriei case, ne putem pregăti escapadele turistice pentru toamna – iarna 2018. Mai orice weekend se poate transforma în aventuri minunate ce pot fi împărtăşite cu prietenii şi familia. 

Photo credit: Bogdan Almajan

Însă, care sunt destinaţiile cele mai frumoase locuri de vizitat în România? Unde aţi putea petrece clipe încântătoare şi să vă delectaţi sufletul şi inima cu privelişti de invidiat? Vă propunem să descoperiţi un top al 10 destinaţii de vacanţă pentru toamna – iarna 2018. Suntem convinşi că veţi fi de-a dreptul fermecaţi de aceste locaţii!

Top 10 destinaţii de vacanţă pentru toamna – iarna 2018 în România

O vacanţă este mereu un moment plin de încântare şi entuziasm. Chiar dacă este scurtă, doar de 2 – 3 zile, este îndeajuns pentru a ne ajuta să ne deconectăm de la stresul zilnic. Aşadar, merită să petreceţi puţin timp pentru a identifica destinaţii încântătoare şi pe placul inimii voastre. În acest sens, vrem să vă sugerăm 10 destinaţii superbe din România, potrivite pentru explorările turistice din toamnă – iarna 2018.

Fiindcă ştim că aşteptările turistice diferă de la om la om, am încercat să includem în topul nostru, locaţii diferite care prezintă într-o nouă abordare comorile culturale şi istorice ale României. Sunteţi curioşi să aflaţi mai multe detalii? Vă invităm să descoperiţi chiar acum top 10 locuri de vizitat în România pentru sezonul rece:

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirile pictate din Bucovina, adevărate opere de artă. Nu este niciun secret că în partea de nord a ţării, predomina spiritualitatea, religiozitatea şi o legătură strânsă dintre om şi natura. În Bucovina, mai ales, încă se practică diverse ritualuri străvechi ce au rădăcini în credinţe vechi de secole. Aici, localnicii, preţuiesc valorile religioase şi pentru ei divinitatea reprezintă un mod de a trăi şi de a deveni un om mai bun. 

Elementele materiale nu sunt adorate, ci utilizate pentru a îşi îndeplini scopul pentru care au fost create. Poate acesta este un motiv pentru care majoritatea turiştilor sunt atât de fascinaţi de ţinuturile bucovinene. Bineînţeles şi peisaje naturale superbe cu siguranţă ajuta. Însă, principalele puncte de atracţie de aici sunt mănăstirile. 

Robert Raducanu

Voroneţ, Putna, Humor, Suceviţa, Moldoviţa sunt doar câteva dintre zecile de lăcaşe de cult care impresionează atât prin modeste, frumuseţea frescelor cât şi prin atmosfera plină de calm şi pace ce le înconjoară. Mulţi pelerini şi turişti vin aici în căutarea liniştii sufleteşti şi chiar o găsesc. Câteva clipe petrecute la aceste mănăstiri vă va domoli agitaţia şi anxietatea care a pus stăpânire pe minţile noastre.

Durau şi frumosul masiv Ceahlău. Dacă iubiţi muntele, cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de staţiunea Durau. Este un mic sătuc montan, însă situat în inima muntelui Ceahlău (la o altitudine de peste 800 de metri). De aici, oamenii aleg să urmeze un posibil traseu până sus, la Vf. Toaca (>1900 m), ce reprezintă un test asupra rezistenţei fizice cât şi psihice. În funcţie de timp şi de posibilităţi, puteţi urma un traseu mai lung, care duce şi la Cascada Duruitoarea, o minunăţie din munţi. 

Photo credit: Vasile Prisacariu

Recent, au fost implementate amenajări pentru a ajunge cu mai multă uşurinţă până la Cabana Dochia sau în Vf. Toaca (peste 500 de trepte de urcat). Cu siguranţă, efortul merită pe deplin, deoarece vă veţi delecta cu privelişti incredibile. De sus, veţi putea observa Lacul Izvorul Muntelui, mici frânturi din staţiunea Durau şi pădurile dese ale Ceahlăului. Este o imagine ce va rămâne pentru totdeauna în inimile voastre.

Munţii Rarău şi Pietrele Doamnei. Un alt traseu foarte atractiv şi încântător pentru turişti este urcarea pe Transrarău, pentru o vedere mai clară asupra Pietrelor Doamnei. Aici se poate ajunge şi cu maşina însă ar fi de preferat să optaţi pentru o drumeţie. Este o manieră plăcută de a vă relaxa, destinde şi de a petrece timp cu oamenii dragi. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Nu este un traseu dificil, aşa că o puteţi vedea că drept o plimbare prin munţii frumoşi. Pe parcurs, veţi avea numeroase oportunităţi să faceţi poze la zecile de peisaje fabuloase. Ar fi păcat să nu imortalizaţi aceste momente speciale.

Salina Cacica, o mână de sare deosebită din judeţul Suceava. Cercetările arheologice arată că aici există cele mai vechi lucrări de sare recristalizata în saramura, ceea ce face salina Cacica un element cu o deosebită valoare istorică şi culturală. Cu siguranţă merită să petreceţi câteva ore explorând galeriile misterioase de aici. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Pe parcurs veţi întâmpina câteva atracţii interesante precum Capela Sf. Varvara, constituită doar din sare de minerii care au lucrat în salină. De asemenea, veţi putea vizita un Muzeu al Utilajelor, unde sunt expuse câteva din ustensilele utilizate pentru exploatarea sării. Este o experienţă inedită să putem vizita subteranul şi să înţelegem că viaţa poate exista în mai multe variante.

Plaiul Foii şi Cheile Zarnestilor. O altă locaţie ruptă din rai, care a primit doar cuvinte de laudă şi aprecieri din partea turiştilor, este Plaiul Foii. Situată la poalele munţilor Piatra Craiului, această regiune este transpunerea în realitate a poveştilor nemuritoare. Veţi descoperi pajişti verzi, păduri dese şi o atmosferă în care predomina liniştea şi pacea. În Pliul Foii nu este loc de agitaţie, aglomeraţie sau stres. Până şi localnicii îşi duc viaţă într-o manieră pitorească, bucurându-se de natură şi de frumuseţea ce îi înconjoară. Tocmai această simplitate şi modestie ne umple sufletul cu bucurie şi cu împăcare.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Cheile Zărneștilor este o altă atracţie deosebită, în aproprierea Brașovului, în munţii Piatra Craiului. Turiştii fac comparaţie între aceste chei cu cele ale Bicazului, fiind compuse tot din stânci calcaroase şi înalte. Însă, aici, veţi putea să vă plimbaţi către Parcul naţional Piatra Craiului şi să vă încumetaţi chiar şi la câteva drumeţii. Sună bine, nu-i aşa?

Salina Turda, o altă mână de sare care merită atenţia voastră. Situată în apropiere de Cluj-Napoca, aceasta salină poate fi numită o adevărată capodoperă de artă. Turiştii pot pătrunde până la 250 de metri adâncime şi vor avea posibilitatea să îi exploreze galeriile generoase (sala ecoului, sala puţului de extracţie şi altele).

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Salina este iluminată corespunzător şi dotată cu variate opţiuni de divertisment: teren de minigolf, bowling, biliard sau chiar pentru plimbări cu barca pe lacul de la ultimul nivel. Şi ca bonus, aerul pe care îl veţi respira este foarte sănătos şi benefic pentru plămâni. De aceea, multe persoane care suferă de boli respiratorii aleg să vină aici în vederea ameliorării condiţiei. Salina Turda trebuie vizitată măcar o dată în viaţă.

Pasul Tihuța, locul în care Transilvania se întâlneşte cu Moldova. Acesta este un alt loc despre care turiştii vorbesc cu multă pasiune şi încântare. În esenţă, Pasul Tihuţa reprezintă o frântură din natură neîmblânzită a României. Este o locaţie în care efectele nocive ale modernismului încă nu şi-au făcut simţite prezenta. 

Photo credit: Tinel Andronic

La Pasul Tihuţa, veţi putea observa cai sălbatici care umblă liberi pe câmp şi se bucura pe deplin de natură încântătoare. Este un sentiment plin de liberate şi de-a dreptul spectacular să putem admira aceste creaturi frumoase. Un astfel de peisaj ar putea să ne îndemne să fim mult mai atenţi faţă de mediul înconjurător şi să încercăm să protejăm bogăţiile naturale cu care am fost binecuvântaţi.

Cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase cascade din Europa. Deşi nu este impresionantă prin dimensiuni, Cascada Bigar se deosebeşte prin elemente de detaliu care întregesc portretul unei locaţii de vis. Muşchii timizi care o acoperă, şiroaiele firave de apă, duc la o atmosferă feerică şi plină de magie. Aici veţi putea vizita şi Izvorul Bigar cât şi o peşteră, după o mică excursie prin pădure. De ce să nu vă relaxaţi pentru câteva momente şi să uitaţi pe deplin de griji şi stres?

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Cazanele Dunării, de la Orşova. Nu departe de Bigar, veţi putea să ajungeţi în Orşova, un orăşel fermecător de pe malul dunării. Atracţia principală de aici, sunt excursiile cu bărcuţa pe Dunăre pentru a vizita cât mai mult din minunăţiile naturale de aici. Este de-a dreptul fascinant să conştientizăm faptul că pe celălalt mal al Dunării se afla o altă ţară, cu care împărtăşim din frumuseţea acestui fluviu. 

Cazanele Dunării sunt foarte apreciate pentru flora şi fauna deosebită cât şi pentru statuia impunătoare a lui Decebal sculptată în stânci. Întreg traseul durează două ore, timp în care veţi putea admira nestingheriţi măreţia copleşitoare a acestui fluviu.

 

Photo credit: Georgiana Boca

Cluj-Napoca, un oraş modern, vibrant însă cu fundaţii medievale, bogate în istorie şi legende. Dacă aţi ajung în partea de vest a ţării, nu trebuie să rataţi oraşul Cluj-Napoca. Deşi aglomeraţia se face simţită (mai ales la orele de vârf), merită să o suportaţi. 

Sau, puteţi să exploraţi centrul oraşului la pas şi să vă bucuraţi de frumuseţea şi arhitectura clădirilor. Atracţiile principale de aici sunt Biserica Sf. Mihail, ce iese în evidenţă datorită dimensiunii şi arhitecturii neogotice, Mitropolia Clujului situată în Piaţa Avram Iancu, Teatru Opera şi bineînţeles, fortăreaţa Cetăţuia. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Desigur, lista cu obiective nu este exhaustivă, totul depinde de cât timp aveţi la dispoziţie şi de preferinţele voastre. Chiar şi câteva ore ar fi îndeajuns încât să surprindeţi un pic din magia Clujului.

Fără îndoială, la acest top 10 destinaţii de vizitat în toamna – iarna 2018, ar putea fi completat cu încă pe atâtea destinaţii (cel puţin), însă asta înseamnă că România este un loc minunat ce merită descoperit pe deplin. 

Şi pentru a vă bucura la maximum de experienţele turistice, veţi avea nevoie şi de o maşină de calitate alături. Multe dintre aceste destinaţii vor presupune să conduceţi sute de kilometri (dacă nu şi mii), aşa că este esenţial să aveţi încredere în mijlocul de transport utilizat.

10 ani de experienţa şi acelaşi profesionalism dedicat…

La acest aspect, vă puteţi baza pe AutoBoca, o firmă de închirieri auto cu 10 ani de experienţă în domeniu. De-a lungul anilor, ne-am perfecţionat serviciile de rent şi continuăm să o facem. Scopul nostru este de a ne ajuta  clienţii să se bucure de experienţe auto lipsite de probleme. Vrem ca de fiecare dată când ajungeţi la noi să aveţi la dispoziţie un serviciu rent a car de calitate.

Asta înseamnă multă muncă, devotament şi sacrificiu, însă nu ne este frică de provocări. În acest sens, vă invităm să descoperiţi noile maşini de bun venit adăugate în flota noastră. Cu AutoBoca poate fi foarte simplu să porniţi la drum cu un autoturism excelent! Suntem la dispoziţia tuturor celor care au nevoie de maşini de calitate, optime pentru experienţe auto pozitive. De ce să nu vă bucuraţi de o experienţă auto plăcută?

Maşini de bun venit pentru vacanţe încântătoare în toamna – iarna 2018

Acum 10 ani am pornit într-un orăşel micuţ bucovinean, Rădăuţi, şi până în prezent, am reuşit să ne extindem la nivel naţional. Avem sedii peste tot în ţară (în oraşele  şi aeroporturile principale), ceea ce înseamnă că nu va fi greu să ne găsiţi.

Unul dintre agenţii noştri vă va întâmpina cu toate informaţiile necesare pentru că voi să faceţi alegerile corecte. Nu doar atât, însă în flota AutoBoca, veţi găsi multe modele noi şi interesante care merită descoperite.

Photo credit: Bogdan Tofan

Pentru vacanţele voastre în sezonul toamna – iarna 2018, vă recomandăm să închiriaţi noul VW Jetta sau Opel Astra Automat. Sunt două modele excelente care au dat dovadă de o performanţă ridicată pentru drumuri lungi în ţară. Bineînţeles, dacă aveţi alte preferinţe, la AutoBoca veţi găsi diversitate şi oameni mereu binevoitori să vă ajute.

Vă invităm să descoperiţi chiar acum ofertele noastre de rent. De ce să nu călătoriţi cu o maşină bună şi să vă bucuraţi de vacanţe lipsite de stres? Ne puteţi contacta mereu cu drag pentru a închiria un autoturism de bună calitate şi la un preţ avantajos. Vă putem surprinde plăcut cu o ofertă avantajoasă! 

Autoturisme bune de inchiriat