10 locuri de văzut în România în vara 2019

turism la pasul tihuta foto

Călătorii minunate prin vara anului 2019: România călătorilor frumoși și curioși

A venit vara, cu surle și trâmbite, mai precis cu ploaie, tunete și trăsnete. În ciuda vremii destul de capricioase, românii se pregătesc de vacante minunate prin tara și străinătate. Țoață lumea nutrește o speranță la unison: vremea să fie mai bună. Nimeni nu vrea să aibă de-a face cu sesiuni neîntrerupte de ploi și furtuni zgomotoase. Din păcate, România a fost „casa” mult prea ospitaliera cu ploile. Totuși, sperăm ca restul lunii iunie să fie mai plăcut din punct de vedere termic. Speranțe sunt însă realitatea de multe ori ne surprinde neplăcut. Din acest motiv este important să fim pregătiți pentru orice situație.   

Daca vă pregătiți în această vară de o vacantă minunată în România, ați putea să aruncați o privire peste posibilitățile turistice existente. Știm că uneori aveți o destinație clară, dar pe lângă aceasta puteți găsi o sumedenie de locuri superbe, demne de o vizită sau două. Pentru a creiona un itinerariu complet, care să includă locații populare dar și câteva locuri noi, este important să ne informam corespunzător. Putem trata acest proces de documentare cu atenție și răbdare. Așa vom reuși să găsim relativ rapid locuri minunate de văzut în România. Acestea pot deveni într-un timp relativ scurt bucurii turistice, pe care nu o să le uitați prea curând.

Având în vedere cât de mulți români doresc să descopere locuri minunate în România, ne-am gândit să realizam un top 10 de locații minunate de vizitat în aceasta vara. Călătorim des prin tara și reușim mereu să descoperim locuri frumoase. Acestea ne surprind mereu plăcut cu particularitățile lor unice. Fie că vorbim de locații istorice, culturale sau naturale, toate vin cu povesti minunate, care fac fiecare ca fiecare experiență să fie specială. Sunteți pregătiți să descoperiți recomandările noastre? Sperăm că răspunsul este DA deoarece noi am reușit să surprindem caracteristicile unor locuri cu adevărat speciale.   

Photo credit: Tinel Andronic

Top 10 locuri de văzut în România în vara 2019

  • 1. Curtea Domnească de la Târgoviște și Turnul Chindia
  • 2. Palatul Parlamentului
  • 3. Palatul Culturii din Iași
  • 4. Cetatea de Scaun de la Suceava
  • 5. Palatul Peleș
  • 6. Castelul Bran
  • 7. Cetatea Râșnov
  • 8. Poiana Brașov
  • 9. Mănăstirea Voroneț
  • 10. Biserica Trei Ierarhi

O vacantă incredibilă începe cu o documentare atentă și multă pasiune. Dacă iubiți să călătoriți atunci sigur România merita țoață atenția voastră. Știm că mulți romani optează pentru călătorii prin străinătate. Ultimii ani au arătat o slăbiciune a romanilor pentru insulele grecești, Turcia și Spania. Apetitul pentru vacante în străinătate este lesne de înțeles, mai ales după atât de mulți ani în comunism.

Vrem să descoperim lumea și tot ce are aceasta de oferit. Totuși, nu trebuie să uitam de darurile turistice ale României care pot deveni relativ ușor surse de bucurie și amintiri frumoase. În acest top am inclus locuri pe care le-am vizitat cu deosebita placere în repetate rânduri. Am avut placerea de a vizita câteva din cele mai frumoase locuri din România. Fiecare experiență ne-a ajutat să descoperim lucruri fascinante despre tara în care trăim.

Chidia turn
Photo credit: Dusmanu Ionut

Curtea Domnească de la Târgoviște și Turnul Chindia   

Orașul Târgoviște reprezintă pentru mulți turiști o bucurie istorică, culturală și socială. Fosta capitala a Tării Romanești a reușit mereu să joace un rol important în istoria tării. De la Vlad Țepeș până la Nicolae Ceaușescu, orașul a avut parte de momente speciale, unele definitorii pentru dezvoltarea României.

Curtea Domneasca merita să fie vizitată, poate chiar mai mult decât este în prezent. Ruinele curții sunt impresionante iar lângă ele se află și celebrul Turnu Chindiei. Daca reușiți să ajungeți în vârful turnului, o să aveți parte de o priveliște minunată a orașului Târgoviște. Nu uitați să vizitați și locul unde au fost uciși soții Ceaușescu, lângă gara orașului. Aici a luat sfârșit un regim totalitar dezgustător.     

Photo credit: Bogdan Almajan

Palatul Parlamentului

Inima politică a României se află în centrul orașului București și merita să luăm contact cu ea. Fie că ne place sau nu, Palatul Parlamentului este o construcție impresionantă. Dimensiunile incredibile și vastitatea proiectului fac din Palat o clădire unică în lume. Daca aveți puțin timp la dispoziție prin București, nu strica să aruncați o privire peste caracteristicile clădirii.

Moștenirea comunismului se simte, însă nu pot fi ignorate subtilele influente europene. Pe scurt: trebuie să vizitați Palatul Parlamentului daca ajungeți în capitala. Să aveți la dispoziție un dispozitiv de fotografiat (smartphone sau DSLR) deoarece o să doriți să imortalizați momentul.   

Photo credit: Dusmanu Ionut

Palatul Culturii din Iași

În orașul lui Mihai Eminescu, Palatul Culturii reprezintă cel mai important punct istoric și social. Palatul este unic în România și denota măiestria arhitecturii romanești. În interiorul palatului o să găsiți câteva muzee interesante, ce merita să fie vizitate.

De asemenea, în jurul palatului se afla și Palas Mall, cel mai mare complex de shopping și social din provincie. Vizitarea Palatului Culturii poate fi o experiență cu adevărat minunata, mai ales daca îi dedicam câteva ore. În acest mod putem surprinde corespunzător particularitățile minunate ale clădirii. Nu uitați să treceți pe la Sala Voievozilor. Aceasta sală este incredibilă.

Photo Credit: Dusmanu Ionut

Cetatea de Scaun de la Suceava

Daca ajungeți în nordul României, mai precis în Suceava, fosta capitală provinciei istorice Moldova, treceți cu deosebit entuziasm pe la Cetatea de Scaun. Clădită de Petru Musat și consolidata și extinsa de Ștefan cel Mare, Cetatea este o incredibilă realizare arhitecturală.

Având un rol militar clar, cetatea fost atât de bine realizată încât niciodată nu a căzut prada inamicilor. Acest lucru spune multe și despre geniul militar al domnitorilor din Moldova dar și despre structura deosebita a clădirii. Cetatea de Scaun merită să fie vizitată cu drag. Este indicat să alocați timp vizitării aceste clădiri incredibile.  

Photo credit: Dusmanu Ionut

Palatul Peleș și castelul Bran

Palatul Peleș din Sinaia merita să fie inclus în itinerariul unui turist curios și mereu pus pe drumuri. Sunt mii de turiști care vizitează cu deosebita placere palatul. Majoritatea persoanelor care ajung în România vor să viziteze palatul Peleș. Fosta reședință de vară a familiei regale din România este cu siguranță un loc pe care trebuie să-l vizitați. De asemenea orașul Sinaia este o oază de socializare și distracție. Aici vă puteți bucura de experiențe minunate, mai ales daca aveți alături prieteni buni sau membrii apropiați din familie.  

Castelul Bran este celebru în toată lumea că fiind locul unde „trăia” contele Dracula din romanul lui Bram Stocker. Adevărul este că domnitorul Vlad Țepeș, inspirația pentru contele vampir, nu a stat mult timp aici. Cetatea Poenari fiind mult mai aproape de realitate. Misterul Transilvaniei și popularitatea incredibila a contelui Dracula face din castelul Bran o destinație pe care nu trebuie să o ratați mai ales daca ajungeți în această zonă a României.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cetatea Râșnov

În apropierea castelului Bran se afla și cetatea Râșnov, care a reușit să supraviețuiască trecerii anilor într-un mod excepțional. Cu origini în secolul al XIII-lea, cetatea datează din secolul al XIV-lea, fiind un punct de control privind accesul în Transilvania. În interiorul cetății turiștii pot lua contact cu viață medievala, pășind astfel în umbra trecutului îndepărtat. Putem menționă că cetatea a fost des folosita de Sergiu Nicolăescu în câteva filme celebre „Mihai Viteazul” sau Nemuritorii. Exista un sentiment aparte care te cuprinde atunci când ajungi să te plimbi prin aceasta cetate.

Poiana Brașov

Daca căutați un loc în care să vă relaxați și să uitați de stres, atunci Poiana Brașov poate fi alegerea potrivita. În aceasta stațiune montana puteți descoperi placerea de a fi în mijlocul naturii dar într-un mod plăcut și relaxant. Poiana Brașov este una din cele mai vizitate stațiuni din România, atrăgând vizitatori romani și străini. Trebuie să menționam că drumul uneori către Brașov și implicit Poiana poate fi destul de aglomerat. Ați putea folosi aplicații că Google Maps sau Waze pentru a verifica starea traficului către stațiune. Merita să fiți bine informați și să nu aveți parte de neplăceri pe drum. Poate fi destul de frustrant să rămâneți în trafic multe ore.

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirea Voroneț

Capela Sixtină a Estului are o poveste de spus pelerinilor care doresc să asculte de cuvântul Domnului într-un loc atins de divin. Frumusețea mănăstirii Voroneț iese în evidenta de la primul contact vizual cu lăcașul de cult. O să descoperiți un loc frumos, ce merita să fie explorat în liniște și fară grija. Este important să alocați timp suficient vizitării mănăstirii. Aici o să găsiți celebrul albastru de Voroneț, prezent pe picturile exterioare și interioare ale edicifiului. Nu uitați să aruncați o privire peste pictura Judecata de Apoi, o pictura exterioara superba.

Biserica trei ierarhi iasi 2019
Photo credit: Dusmanu Ionut

Biserica Trei Ierarhi

În orașul Iași o să găsiți biserica Trei Ierarhi, care este o bijuterie arhitecturală. Aceasta se află pe bulevardul Sfântul Ștefan cel Mare. Biserica este una din cele mai frumoase expresii ale creștinismului de rit ortodox.

Mobilitate auto la superlativ

În România puteți alege să închiriați o mașină de la AutoBoca, o firma românească de rent-a-car cu peste 10 ani de experiență în domeniu. Avem un parc auto divers, ce cuprinde o gama variata de autoturisme, optime pentru nevoi de transport urbane și rurale.

Ați putea alege oricând mașini de la noi, purtând marca unor branduri auto de top: Mercedes Benz, Opel, Volkswagen, Renault, Dacia, Hyundai și altele. Rezervați cu încredere o mașină de la noi și descoperiți România cu plăcere!