10 locuri românești pe care nu trebuie să le ratați în acest an

Seduși de voioșia unei experiențe turistice de neuitat prin România

An de an plănuim vacanțele de vara cu meticulozitate și atenție sporită la detalii. Dorim din toată inima să ne bucurăm de experiențe plăcute, pe care să nu le uităm prea curând. Dacă reușim să găsim o serie de locuri pe care să le vizităm cu drag în țară, atunci cu certitudine vom avea parte de  o vara frumoasă. Acest lucru contează: să transformăm vacanță în ceva plăcut. Nu putem irosi zilele libere de la locul de muncă. Așa cum se întâmplă pentru majoritatea persoanelor, zilele libere sunt limitate și trebuie să le folosim inteligent. Așadar, depunem efort considerabil pentru a ne bucură de clipe minunate.

România este darnică cu cei care doresc să călătorească. Țară noastră este binecuvântată de mama natură cu numeroase forme de relief: munți, râuri, fluviul Dunărea, dealuri, câmpii, podișuri și un mic început de deșertificare în zona Olteniei. Natură oferă un spectacol vizual incredibil în multe locații. Dacă ajungi la Marea Neagră și prinzi un apus sau răsărit, simți cum viață prinde sens. De ce? Frumosul se relevă în față noastră. Formele subtile ale vieții sincere le observăm în astfel de spectacole ale naturii. Același lucru poate fi spus despre Delta Dunării, care ascunde o sumedenie de daruri turistice. Acestea sunt unice și imposibil de găsit în alte locuri. Astăzi găsim mulți români cu drag de călătorit. Ei vor să descopere țară într-un mod plăcut și fără să simtă presiunea restricțiilor.

Photo credit: Georgiana Boca

10 locuri românești minunate: libertatea de a călători cu drag prin țară

Mii de turiști au descoperit în moduri diferite România. Unii au pus accent pe distracție iar alții pe cultură, istorie și artă. Au fost persoane care au pornit în drumeții prin munții Carpați, încercând să descopere pulsul naturii românești. Ei iau contact cu natură și reușesc să o cunoască corespunzător. Ei se delectează cu peisaje minunate și experiențe fizice plăcute, gonind prin tot felul de poteci montane (autorizate). Cu greu ne putem plictisi în România, doar dacă alegem o locație care nu este în concordanță cu plăcerile noastre. Totuși, dacă ne ocupăm de organizarea călătoriei, atunci sigur nu o să alegem locuri incompatibile cu așteptările noastre. Așadar, ar fi util să ne documentăm și să strângem informații despre locurile pe care urmează să le vizităm. Pentru mulți turiști, acesta este singurul mod valid de a se asigura că vor avea parte de experiențe plăcute.

În ultima vreme am călătorit destul de mult prin țară și așa am reușit să descoperim România în cel mai plăcut mod posibil. Atunci când am fost nevoiți să ducem sau să preluăm o mașînă dintr-un punct de lucru în altul, am trecut prin orașe și sate românești. Au fost situații când timpul a fost de partea noastră, ceea ce ne-a determinat să vizităm obiectivele turistice locale. Și au fost numeroase locații care ne-au încântat. Acestea au rămas cu noi și cu drag le recomandăm celor dragi. Din acest motiv, ne-am gândit să facem un mic top 10 de locuri românești, care să fie în atenția celor care vor să călătorească prin țară în această vara.

Vedere panoramica Targoviste din Turnul Chindia
Photo credit: Dusmanu Ionut
  • 1 Târgoviște: Curtea Domnească și Turnul Chindia
  • 2. București: Palatul Parlamentului și Parcul Herăstrău
  • 3. Suceava: Cetatea de Scaun a Sucevei
  • 4. Castelul Bran
  • 5. Cetatea Râșnov
  • 6. Sarmisegetusa Regia
  • 7. Castelul Corvinilor
  • 8. Palatul Culturii din Iași
  • 9. Mănăstirea Voroneț
  • 10. Pietrele Doamnei din Rarau

În ultimii ani, aceste zece locații românești ne-au încântat cu frumusețea lor. Fie că am ales să le vizităm singuri, cu prietenii sau cu familia, acestea ne-au bucurat mereu cu darurile lor turistice. Știm că mai sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite dar țară este o plăcere turistică. Atunci când o să avem și o infrastructură dedicată turismului, cu siguranță România o să se bucure de o creștere economică semnificativă. Țara noastră are de vreo 20 de ani încoace un potențial turistic enorm. Păcat că am rămas la acest statut, de care nu prea putem scapă. Sperăm că viitorul să fie mai darnic cu noi, cu cei care călătorim des pe drumurile țării. În acest mod ne vom bucură de călătorii minunate și implicit popularitatea țării o să crească în comunitățile turistice internaționale.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Am vizitat cu deosebită plăcere fiecare obiectiv turistic inclus în topul de mai sus. A fost o reală bucurie pentru noi să le vizităm, mai ales atunci când am făcut acest lucru după o perioada de muncă mai stresantă. De multe ori găsim alinare într-un weekend petrecut într-o căsuța din Rarau, urmată de o drumeție până la Pietrele Doamnei.

Aici mereu ne-am încărcat bateriile. Să nu uităm de mănăstirea Voroneț, unde timpul nu îndrăznește să ne gonească de la spate să fugim la următorul obiectiv turistic. În perimetrul închis al mănăstirii, am găsit de multe ori alinare spirituală și liniște sufletească. De altfel, mulți din cei care ajung aici reușesc să se detașeze de problemele care-i macină. Preț de o ora sau două, ei se dedică experienței spirituale și atât.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Bucurii auto cu AutoBoca

Știm că vara toată lumea vrea să exploreze România. Ei vor să facă acest lucru într-un mod plăcut și lipsit de probleme. Stresul nu are ce caută în timpul unei călătorii. Vacanță trebuie să fie o sursă de voie bună și distracție. Așa că le oferim clienților posibilitatea de a închiria mașini bune, optime pentru drumurile pe care urmează să le facă prin diverse regiuni românești.

Avem un parc auto ce cuprinde autoturisme din clase diferite. În acest mod reușim să răspundem unor nevoi specifice de transport! Contactați-ne oricând puteți pentru a afla mai multe lucruri despre serviciile noastre de închirieri auto. Va putem surprinde plăcut cu autoturismele disponbile spre închiriere!

Inchirieri auto oras