10 obiective turistice impresionante de văzut în România

Cum devenim călători fericiți prin țară? V-am pregătit câteva răspunsuri la această întrebare!

Turiștii români sunt curioși, întreprinzători și mereu dornici să descopere lucruri noi. Ei vor să între în contact cu oameni interesanți și să descopere secrete neștiute ale orașelor sau satelor vizitate. Unele povești devin picanterii turistice, care dau savoare călătoriei. Românii sunt activi și puși pe discuții. Nu rămânem indiferenți la mediul înconjurător și încearcă să profite la maximum de timpul liber. Totuși, având în vedere particularitățile speciale ale turismului românesc în vremea pandemiei, este indicat să fim responsabili în fiecare moment.

Dacă v-ați propus să vizitați România în următoarea perioadă, atunci ați ajuns la un articol util și sperăm chiar interesant. Sperăm să-l citiți cu atenție și un pic de entuziasm!

Timp de citit: 7 minute (aproximativ, dar merită!).

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Cuprins:

 • 1. Incredibila binecuvântare de a trăi în România
 • 2. Top 10 obiective turistice de văzut în România
 • 3. AutoBoca și flexibilitate auto de invidiat

Avem o țară minunată. Câteodată uităm să apreciem acest teritoriu. De ce? Preferăm să observăm doar lucrurile rele. Din păcate se pare că trendul este în creștere. Poate că ar trebui să punem accent pe frumusețea țării și ce are aceasta de oferit turiștilor. Știm de problemele din infrastructură românească. Ne lovim și noi mereu de această limitare de mobilitate.

Totuși, cu răbdare și atenție la drum, vom reuși să găsim drumul către o experiență minunată. Chiar dacă este o reală provocare, mai ales în anumite regiuni din țară, destinația finală merită! Munții Carpați și Marea Neagră ne pot ajuta să avem dreptate. De-a lungul anilor, am reușit să descoperim România cu darjenie și stoicism. Așa am putut strânge multe amintiri minunate. Acestea au rămas cu noi, indiferent de locurile vizitate!

Acum vă invităm la o drumeție digitală fascinantă. În cadrul acestei aventuri, vom încerca să punem ordine într-un lung șir de obiective turistice faine, demne de vizitat alături de prieteni buni și membrii apropiați ai familiei. În cele ce urmează o să gășiți informații utile despre un itinerariu complex ce include 10 obiective turistice faine!

Photo credit: Dăscălescu Liliana

1. Incredibila binecuvântare de a trăi în România

Câteodată trebuie să fim conștienți de faptul că trăim într-o țară sigură și frumoasă. Munții Carpați, Dunărea, Mureșul, Oltul, Siretul, Prutul, Marea Neagră, Podișul Transilvaniei și Câmpia Română reușesc să creioneze țara într-un mod subtil, cu precizie milenară. Uităm să ne bucurăm de aceste daruri naturale.

Ele sunt demne de atenția turiștilor curioși și mereu puși de drum. Sigur nu sunteți surprinși să aflați acest lucru. Țara merită un respect deosebit, mai ales pentru partea turistică. În ciuda lipsei unei rețele de autostrăzi, ne putem folosi de drumurile europene și județene pentru a ajunge în diferite locuri. Să conduceți cu grijă și atenție. Așa vom reuși să ajungem la destinație fără să întâmpinăm dificultăți.

Photo credit: Dusmanu Ionut

2. Top 10 obiective turistice de văzut în România

Știți că suntem fani pasionați ai României. Știm cât de frumoasă este țara și capabilă să ofere experiențe turistice minunate vizitatorilor. Foarte mulți turiști străini vorbesc minunat despre țară și cum această surprinde plăcut cu obiectivele sale. Ne-am gândit să împărtășim cu voi 10 obiective turistice pe care le-am vizitat mereu cu drag în ultimii ani.

O să descoperiți locuri faine din diverse regiuni românești, unele populare și altele mici secrete românești. A fost o reală plăcere pentru noi să împărtășim cu voi aceste locuri faine. Le-am vizitat mereu cu bucurie în suflet. Uneori timpul liber nu a fost de partea noastră, însă, atât cât am putut, ne-am urnit la drum. Așa am luat contact cu spiritul autentic al României.

Să vedem lista de 10 obiective turistice:

 • 1. Palatul Culturii din Iași
 • 2. Turnul Chindiei din Târgoviște
 • 3. Palatul Parlamentului din București
 • 4. Cetatea de Scaun a Sucevei
 • 5. Parcul Copou din Iași
 • 6. Castelul Peleș din Sinaia
 • 7. Castelul Bran
 • 8. Cetatea Râșnov
 • 9. Pietrele Doamnei din Rarau
 • 10. Parcul Cișmigiu

Am reușit! Aceste locuri sunt incredibile și oferă vizitatorilor posibilitatea de a descoperi câteva lucruri interesante despre România. Istoria, natura, arta, cultura „lucrează” împreună pentru a redefini spiritul românesc. Ați putea utiliza oricând Instagram și YouTube pentru a descoperi mai bine locurile prezente în acest top. Așa o să vedeți poze și clipuri video din aceste locații.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Vă puteți decide mai ușor să alegeți un anumit loc să-l vizitați în detrimentul altuia. Fiecare locație are propia poveste și set de particularități. Merită să le descoperiți! Vă invităm să accesați categoria Descoperă România din cadrul blogului pentru a descoperi mai multe lucruri despre fiecare obiectiv turistic în parte. Avem articole dedicate care pun în văloare și mai mult aceste locații. Vrem să le citiți și să le utilizați drept ghid informațional atunci când sunteți live la față locului.

Am dorit să vă oferim un set de obiective care să devină repere de fericire turistică. Noi am fost plăcut impresionați de ceea ce am văzut. Sperăm că acest mic top o să vă fie de folos în setarea unui itinerariu plăcut și captivănt.

Astăzi este puțîn mai ușor să explorăm România, mai ales dacă avem la dispoziție un autoturism bun. Acesta ne poate ajuta să călătorim în siguranță, departe de grupuri mari de oameni, specifice mijloacelor de transport în comun. Cât de dificil poate fi să închiriați o mașină în România? Este mai ușor decât credeți!

3. AutoBoca și flexibilitate auto de invidiat

Știm că sunt multe persoane care vor să călătorească prin România în siguranță și departe de posibile surse de infectare cu Covid-19. Încercăm să ne protejăm cât de bine putem, respectând recomandările specialiștilor. Sunt puține lucruri pe care le putem controla iar mijlocul de transport folosit este unul dintre ele.

Un autoturism închiriat, corect igienizat și curat, poate fi soluția ideală de transport. De peste 12 ani oferim servicii de rent a car în România. Am ajutat mulți oameni să se bucure de experiențe auto plăcute. Ei au închiriat mașini de la noi și s-au bucurat de clipe frumoase alături de persoane dragi.

Cu un autoturism bun, devine o reală plăcere să călătorești prin țară! AutoBoca este o firmă românească, care pune accent pe 100% transparență, mașini diverse, respect, onestitate și eficientă. Contactați-ne oricând doriți informații suplimentare despre serviciile noastre! Abia așteptăm să vă oferim acces rapid la mașini bune! 

Inchirieri auto oras