2 zile în Maramureş: descoperă România tradiţională

Ce poţi vizita în doar două zile în Maramureş? Un traseu de neuitat alături de cei dragi! Sunteţi pregătiţi?

România este fără îndoială una dintre bijuteriile naturale şi culturale ale Europei de Est. Majoritatea celor care au explorat diverse regiuni româneşti, s-au bucurat de clipe minunate! Care este secretul unei experienţe turistice plăcute? Ţara noastră se bucură de o combinație deosebită între forme de relief variate (munţi impunători, zeci de formaţiuni naturale, litoral), sute de ani de istorie şi numeroase tradiţii şi obiceiuri păstrate din generaţie în generaţie.

Modernitatea a ajuns şi pe tărâmul Doinei, deoarece găsim din ce în ce mai multe daruri turistice împachetate corespunzător. Din acest motiv din ce în ce mai mulţi oameni revin în ţara noastră! Surprinzător? Nu credem.

Photo credit: Ștefania Lău

Sunt foarte multe comori turistice care deşi nu sunt mediatizate corespunzător, îşi merită locul printre destinaţiile romaneşti de top de vacanţă. Dacă te vei hotărî să vizitezi România, te vei îndrăgosti de frumuseţea ei de la primul pas făcut aici. O să te bucuri de un tărâm darnic, care are foarte multe de oferit călătorului curios. Din acest motiv, foarte mulţi oameni mai de peste tot în lume aleg să îşi petreacă concediile pe teritoriul românesc. Indiferent de ce regiune vei alege să vizitezi, cu siguranţă vei avea motive întemeiate să faci sute de poze şi să admiri măreţia naturii. Doar să nu uitaţi să aveţi telefonul încărcat deoarece o să-l folosiţi destul de des.

Photo credit: Ștefania Lău

Maramureş se număra printre cele mai populare destinaţii de vacanţă şi în fiecare an, sute de mii de turişti vin aici pentru a se relaxa şi încarcă cu energie. Însă, Maramureş reprezintă mult mai mult decât peisaje naturale fermecătoare. Maramureş înseamnă tradiţie, istorie şi aprecierea corespunzătoare a adevăratelor valori româneşti. Oamenii de aici menţin o legătură strânsă cu tot ce înseamnă viaţa spirituală şi păstrează cu sfinţenie obiceiurile străvechi.

De aceea, aici vei găsi şi cele mai încântătoare obiecte prelucrate manual de către meşteri pricepuţi din toate domeniile (olărit, pictat, ţesut, tâmplărie şi multe altele). O să găsiţi câteva lucruri superbe, atent cizelate de creativitate şi entuziasm tradiţional.

Photo credit: Ștefania Lău

În aproape toate lunile din an, Maramureşul întâmpina vizitatorii cu câte un eveniment cultural, folcloric ce îşi are rădăcinile în una dintre numeroasele tradiţii româneşti. Fiecare dintre aceste festivaluri are propria poveste de spus şi îţi va încânta simțurile cu spectacole frumoase şi mâncăruri delicioase. Cel mai renumit dintre ele este Încondeiatul Ouălor, una dintre cele mai apreciate ceremonii din Maramureş. Aici, vei putea admira adevărate expoziţii de artă şi îndemânarea gospodinelor ce ornează ouăle de Paşte cu cele mai frumoase picturi. Suntem siguri că o să apreciezi această sărbătoare şi modul cum întâmpina călătorii.

Însă, dacă ţi-ai propus să vizitezi această regiune în 2 zile, atunci este foarte important să te organizezi într-o manieră eficienta. Ar fi imposibil să poţi surprinde întreaga frumuseţe a Maramureşului în acest interval de timp, însă cu o planificare corespunzătoare, poţi include câteva destinaţii cu adevărat minunate. Trei obiective turistice ce merită atenţia ta ar putea fi Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi o plimbare cu Mocăniţa. Aceasta poate fi o variantă pentru a te bucura de câteva zile de relaxare şi ta desprinzi de cotidian.

Photo credit: Ștefania Lău

Maramureşul este vestit pentru numeroasele lăcaşe de cult, în special bisericuţele de lemn. Acestea au fost construite acum sute de ani şi simbolizează baza spirituală românească. Mănăstirea Bârsana este unul dintre cele mai frumoase complexe monahale din Maramureş, un loc cu adevărat special ce trebuie inclus pe lista ta. Mănăstirea Bârsana a fost construită de familia lui Dragoş Voievod în secolul al XVI-lea, însă un secol mai târziu această a fost distrusă şi călugării au fost izgoniţi. Cu toate acestea, în urma iniţiativei părintelui paroh Gheorghe Urda s-au luat acţiuni pentru restaurare şi în 1989, mănăstirea a prins din nou viaţa. Pe lângă stilul arhitectural deosebit, vei putea admira şi peisaje naturale copleşitoare şi să te bucuri de o atmosferă pitorească.

Photo credit: Ștefania Lău

Deşi ar putea părea că o destinaţie de vacanţă sinistră, Cimitirul Vesel din Săpânţa este în realitate o adevărată operă de artă. Toate mormintele au propria istorioară şi crucile sunt atent pictate pentru a surprinde într-o manieră jucăuşă esenţa vieţii fiecărui om. Acest cimitir este în deosebire apreciat pentru că aduce o altă perspectivă asupra unui eveniment considerat înspăimântător de foarte mulţi dintre noi. Cu siguranţă o să râdeţi de ceea ce o să găsiţi aici!

Photo credit: Ștefania Lău

Pentru a încheia vacanţa ta în Maramureş într-o notă optimistă, ultimul popas poate fi la vestitul tren cu aburi, Mocăniţa. Este considerat a fi una dintre atracţiile emblematice din România fiindcă îţi oferă un fragment dintr-o altă era. Datorită împrejurimilor cu adevărat fantastice, vei simţi că ai călătorit înapoi în timp. Sunt numeroase trasee ce sunt efectuate cu Mocăniţa precum Viseul de Sus-Coman, Anina-Oravita, Abrud-Capmeni şi altele. În funcţie de preferinţele tale, poţi alege pe cel care ţi se pare cel mai interesant. Cu siguranţă nu vei fi dezamăgit!

Photo credit: Ștefania Lău

Ţinând cont de aceste aspecte, poţi să transformi cele două zile libere, sau weekend într-o adevărată aventură pe plaiurile maramureşene. Însă, pentru a te bucura de o călătorie fără probleme, vei avea nevoie şi de o maşină bună la îndemână. Ţinuturile montane din România sunt printre cele mai frumoase însă şi printre cele mai dificil de parcurs. De aceea, atenţia ta trebuie să se orienteze către închirierea unui autoturism robust, sigur şi în acelaşi timp uşor de manevrat.

La acest capitol, te poate ajuta AutoBoca. Suntem o firmă profesională de rent şi mereu ne asigurăm că toţi clienţii noştri să pornească la drum cu mijlocul de transport potrivit. În acest sens, pentru călătoria ta în Maramureş, îţi recomandăm să închiriezi o maşină din clasa compact. De ce? Fiindcă de regulă aceste autoturisme îndeplinesc un set de criterii importante: spaţiere, confort, manevrabilitate şi rezistenţă. Haide să afli mai multe detalii despre ce oferte ţi-am pregătit în luna august!

O maşină de weekend pentru toate familia: profita de ofertele de rent de la AutoBoca

Conform feedbackului primit din partea clienţilor noştri, maşinile din clasa compact au dat dovadă de o performanţă foarte bună la drumurile lungi. Din acest motiv, noi îţi punem la dispoziţie modele variate pe care le poţi folosi cu încredere pentru călătoriile tale. În flota AutoBoca vei găsi autoturisme precum Dacia New Logan, VW Golf, Skoda Rapid, Hyundai Elantra, VW Jetta şi lista poate continua. Indiferent de maşina aleasă, o vei primi întreţinută în condiţii excelente şi cu plinul făcut. Vrem să îţi oferim servicii şi autoturisme de calitate şi de aceea suntem foarte atenţi la preferinţele tale.

Pentru orice alte informaţii suplimentare, poţi contacta cu încredere unul dintre agenţii noştri. Ei sunt mereu pregătiţi să te asiste pe tot parcursul procesului de închiriere cât să îţi şi ofere sfaturi în privinţa alegerii maşini potrivite pentru călătoria ta. De asemenea, pe toată luna august, AutoBoca te aşteaptă cu oferte speciale la închirieri maşini care cu siguranţă te vor face să zâmbeşti. Aşa că, nu mai aştepta! Contactează-ne astăzi şi alege-ţi maşina de bun venit pentru excursia ta în Maramureş!

Autoturisme bune de inchiriat