2019 vine cu o provocare turistică: weekend minunat cu prieteni

microbuz 9 locuri de inchiriat

Unde mergem în ianuarie 2019? Ce spuneţi de un weekend prelungit la munte?

Putem afirma fără reţineri că sărbătorile principale de iarnă s-au încheiat şi că de acum avem la îndemână toate elementele pentru a începe 2019 cu elan şi energie. De ce să nu începem noul an cu zâmbetul pe buze şi cu un entuziasm aparte? Trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să ne bucurăm de fiecare acţiune pe care o facem. Nu strică să privim prima lună a anului cu un soi molipsitor de voie bună. 

Însă asta nu înseamnă că trebuie să revenim la muncă de birou şi să ne luăm adio de la acele zile în care ne plimbăm alături de cei dragi. Încă avem multe motive să fugim într-o minivacanţă. Iarna este în toi iar la munte, zăpadă a creat peisaje de poveste şi condiţii prielnice pentru a practica câteva sporturi de sezon (ski, snowboarding şi altele). Anotimpul vine cu multe oportunităţi de distracţie şi voie bună! De ce să nu profităm de darurile anotimpului alb? În rândurile următoare o să găsiţi câteva lucruri interesante despre ceea ce putem face iarna. 

Photo credit: Marius Isac

Staţiunile montane aşteaptă turiştii mai ales în această perioadă. Luna ianuarie este preferată de toţi  cei care iubesc iarna şi minunăţiile sale. Şi partea cea mai bună este că puteţi pleca într-un weekend. Nu este nevoie de o planificare riguroasă şi nu mai aveţi aceeaşi presiune ca şi de Crăciun sau Anul Nou, să iasă totul perfect şi să fie conform preferinţele tuturor. Acum vă puteţi bucura de spontaneitate şi chiar să vă relaxaţi câteva zile în inima munţilor. Luam contact cu darurile munţilor Carpaţi care mereu ne surprind pozitiv! 

Anul 2019 vine cu noi posibilităţi turistice, pe care merită să le urmăm, mai ales dacă avem un weekend prelungit în faţă. Dacă tot am păşit într-un alt an, de ce să nu îl începem prin a ne face câteva amintiri plăcute? România are multe surprize turistice pregătite chiar şi pentru cei mai pretenţioşi dintre turişti. Zonele montane se număra printre favorite, aşa că nu ar fi o idee rea să vă orientaţi către o staţiune intimă, pitoreasca sau vibrantă şi într-o continuă mişcare.

Photo credit: Marius Isac

La final, totul depinde de preferinţele voastre. Sinaia, Predeal, Păltiniş, Vatra-Dornei, Colibita sunt doar câteva dintre opţiunile care merită luate în considerare. Totuşi, ştim că România ascunde şi alte secrete turistice pe care merita să le descoperiţi, mai ales dacă sunteţi în căutarea unor locuri cu adevărat speciale.

Ce putem face în 3 zile libere? Care sunt activităţile şi locurile optime pentru un weekend de împărţit cu prietenii? Mai fiecare staţiune s-a pregătit cu variate moduri de a îi surprinde pe turişti. Unele dintre ele vă vor încânta cu preparate tradiţionale, specifice zonei respective. De exemplu în Maramureş sau Bucovina vă puteţi aştepta să degustaţi prăjituri, fripturi şi soiuri de vinuri absolut delicioase. Nu doar atât, însă localnicii or să vă încânte cu povestioare din trecut care stau la baza culturii româneşti. Cei care vor  cu adevărat o experienţă pitorească pot alege să călătorească cu Mocăniţa, trenul cu aburi ce porneşte din Viseul de Sus.

Photo credit: Ștefania Lău

De asemenea, prin apropiere veţi găsi câteva dintre cele mai iubite lăcaşe de cult din ţară: Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Bârsana şi alte zeci de bisericuţe din lemn. Cimitirul Vesel din Săpânţa poate fi o altă destinaţie demnă de luat în considerare mai ales dacă veţi călători prin partea de nord a ţării. Dacă totuşi vreţi să skiati şi să testaţi pârtiile de ski din ţară, vă puteţi îndrepta către Vatra-Dornei, Sinaia, Poiana Braşov, Buşteni şi lista poate continua.

Acestea sunt staţiunile cele mai îndrăgite de turişti fiindcă veţi găsi o combinaţie foarte plăcută: peisaje incredibile, organizare de evenimente zilnice (concerte, festivaluri), acces la pârtie de ski, patinoar şi acces rapid la câteva obiective istorice de interes (Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Cheile Zărneştilor, Plaiul Foii). Altfel zis, veţi putea să descoperiţi şi câteva elemente deosebite despre istoria vastă a României şi să vă distraţi pe cinste alături de prieteni şi familie.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Dacă vă veţi informa corespunzător, 3 zile la munte vor fi prea puţine pentru a aprecia cu desăvârşire talentul Mamei Natură cât şi comorile turistice de pe plaiurile româneşti. Însă, întotdeauna va exista weekendul următor unde veţi putea vizita locaţii şi mai interesante decât cel precedent.

 Vă invităm să începeţi iniţiativele turistice în 2019 alături de AutoBoca!

Pe cât de fascinantă şi de magică poate fi iarnă, pe atât poate fi de imprevizibilă: temperaturi scăzute, viscol, ninsoare abundenţă, carosabil alunecos. Zăpadă la munte, sporturi de iarnă, distracţie, părţii de schi şi multă voie bună sunt activităţi minunate şi surse de distracţie, mai ales dacă sunt împărţite cu prietenii şi chiar familia. Aşa că nu ar trebui să lăsaţi câteva impedimente să vă strice vacanţă. Condiţiile meteo nefavorabile cât şi traficul greoi poate fi mai uşor de suportat dacă veţi avea alături compania şi maşina potrivită.

AutoBoca este o firmă serioasă care ajută oamenii să pornească la drum la volanul unor autoturisme bune şi potrivite pentru scopul călătoriilor lor. Pe timp de iarnă suntem gata să vă întâmpinăm cu câteva recomandări demne de luat în considerare. Este vorba despre două microbuze deosebite: Mercedes Benz Vito Tourer şi Renault Trafic.

Aşa cum am menţionat anterior, deplasarea pe timp de iarnă poate fi anevoioasă iar în unele zone montane chiar periculoasă dacă nu suntem echipaţi corespunzător. De aceea vă sugerăm să închiriaţi un microbuz pentru a călători fără stres către toate destinaţiile dorite. 

Mercedes Benz Vito Tourer şi Renault Trafic sunt două modele spaţioase ce pot acomoda până la 9 persoane. Aşadar, dacă v-aţi propus să plecaţi în vacanţe cu prietenii şi familia aceste microbuze ar putea fi o alegere înţeleaptă. De asemenea şi portbagajul este generos cu spaţierea ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceţi probleme în privinţa bagajelor. Şi avantajul cel mai interesant al acestor microbuze este constituţia robustă. 

Cu Mercedes Benz Vito Tourer şi Renault Trafic nu o să vă faceţi problem privind condiţiile rutiere. Veţi ajunge fără probleme la destinaţiile vizate şi ca bonus vă veţi bucura de compania tuturor pe parcursul călătoriei. Este mult mai distractiv să fiţi cu toţii împreună la drum decât să mergeţi în autoturisme separate. La AutoBoca veţi găsi aceste microbuze la un preţ avantajos. În 2019 ne-am propus să vă surprindem plăcut, aşa că specialiştii noştri au pus la punct câteva oferte de rent greu de refuzat. 

Dacă aveţi orice nelămurire, puteţi să ne contactaţi fie telefonic, online sau chiar la unul din sediile noastre. AutoBoca este prezentă în 13 locaţii din ţară (inclusiv oraşele şi aeroporturile principale), ceea ce înseamnă că va fi simplu să na găsiţi. Vă stăm la dispoziţie cu informaţii şi autoturisme de calitate. Bineînţeles, nu vă cerem să ne credeţi pe cuvânt. Puteţi verifica chiar voi ce spun clienţii noştri despre colaborarea cu AutoBoca. Pe site-ul nostru am creat o secţiune destinată testimonialelor celor care ne-au ales maşinile. Conform analizelor, 96% dintre ei ne-ar recomanda şi altora, ceea ce înseamnă că ştim să ne facem treaba.

Aşadar, dacă vreţi să plecaţi un weekend la munte, vă invităm să închiriaţi unul din microbuzele noastre. Contactaţi-ne chiar acum şi profitaţi de ofertele de rent pentru ianuarie 2019! Suntem mereu pregătiţi să vă surprindem plăcut cu ofertele noastre de la începutul anului. 


Inchirieri auto oras