5 idei de vacanţă în România pentru luna iulie

Iulie 2018 vine cu noi experienţe turistice: vă invităm să descoperiţi frumuseţile naturale din România cu o maşină de bun venit

Oficial, putem susţine că suntem în toiul verii, iar această afirmaţie este argumentată atât de mediul înconjurător cât şi de întreaga atmosferă. Totul este verde, soarele ne zâmbeşte şi ne simţim plini de energie şi entuziasm. Acum ar fi momentul oportun să călătorim cât mai des pentru a compensa cu zilele friguroase de iarnă când ne vedeam nevoiţi să ne ascundem în casă.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Practic, ne-au mai rămas câteva săptămâni bune să ne bucurăm de soare, vreme frumoasă şi de natură spectaculară. Dacă tot am aşteptat cu atâta ardoare lunile de vară, ar fi păcat să nu profităm pe deplin de ele. Desigur, timpul disponibil pentru vacanţe este mai mereu limitat, însă asta nu înseamnă că nu putem “fura” câteva zile pentru a fugi undeva într-un loc liniştit şi minunat.

România este o ţară cu adevărat frumoasă şi impresionează atât prin naturaleţe, istorie, cultură cât şi prin obiceiurile şi tradiţiile încântătoare păstrate din străbuni. În Maramureş şi Bucovina încă predomina vechile credinţe şi oamenii pun accent pe spiritualitate şi importanta religiozităţii în viaţa de zi cu zi. În aceste zone veţi găsi linişte, pace şi poate un remediu pentru stres şi agitaţie. 

Photo credit: Bogdan Almajan

Unele sătuce montane par să fi fost încremenite în secolul XIX, atât prin arhitectura cât şi stil de trai. Oamenii de aici parcă vor să ne reamintească de lucrurile care contează cu adevărat şi că aceasta goană constantă după avuţii, nu deţine secretul fericirii. Dacă sunteţi pasionaţi de istorie şi arhitectură, cu siguranţă nu veţi fi dezamăgiţi de frumoasele construcţii medievale aflate pe culmi de munte. Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Neamţului, Cetatea Alba Carolina sunt doar câteva exemple de astfel de locaţii unde istoria se împleteşte cu natura deosebită.

De asemenea, vă puteţi încumeta la drumeţii pe munte şi să escaladaţi cele mai înalte vârfuri din ţară: Moldoveanu şi Omu. Imaginaţi-vă ce privelişti veţi avea la peste 2400 de metri altitudine! Tot efortul urcuşului cu siguranţă va merita. Pe timp de vară, nu puteţi ignora nici litoralul Marii Negre. Aici veţi fi întâmpinaţi de plaje generoase, petreceri, voie bună şi multe motive să vă relaxaţi pe plajă. Cu alte cuvinte, în România, veţi găsi toate elementele necesare unei vacanţe incredibile.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Aşa cum am menţionat, timpul pentru vacanţe este mai mereu limitat, aşa că va trebui să vă creaţi un itinerariu specific pentru acele zile libere. Cel mai probabil veţi dori să vizitaţi fiecare colţişor din România, dar într-o singură vacanţă, acest lucru nu ar fi realist. Aşa că, vă propunem să luaţi în considerare 5 idei de vacanţă, potrivite pentru luna iulie. Sunteţi curioşi să aflaţi mai multe detalii? Vă invităm să citiţi în continuare!

5 locuri deosebite pentru vacanţa de vară în iulie 2018

Dacă încă nu sunteţi hotărâţi pentru locurile unde să vă petreceţi vacana de vară, acum este momentul să începeţi căutările. Cu informaţiile corespunzătoare, veţi pune la punct un itinerariu deosebit potrivit pentru toţi membrii familiei. Veţi putea să vă bucuraţi de peisaje încântătoare cât să şi descoperiţi noi frânturi din istoria şi cultura bogată a României. În acest sens, vă propunem să descoperiţi 5 locaţii frumoase, potrivite pentru excursii în luna iulie 2018!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Bucovina – ţinutul celor mai frumoase mănăstiri pictate. Cu siguranţă aţi auzit de Mănăstirile Voroneţ, Moldoviţa sau Humor. Acestea se număra printre cele mai apreciate lăcaşe de cult din ţară şi au atras atenţia a mii de pelerini şi turişti străini. Se deosebesc de celelalte mănăstiri prin frescele atent pictate pe pereţii din interior şi exterior. Mănăstirea Voroneţ este considerată a fi cea mai frumoasă dintre toate, purtând numele de Capela Sixtină a Estului. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Veţi putea admira picturi detaliate a unor scene din biblie ce reprezintă Judecata de Apoi, cât şi reprezentări ale Iadului şi Raiului. Fiecare pictură are o poveste de spus. Chiar dacă nu sunteţi persoane profund religioase, tot veţi fi încântaţi de frumuseţea locurilor şi a arhitecturii acestor mănăstiri.

Salina Turda de lângă Cluj. Probabil unul dintre cele mai vizitate obiective din judeţ, Salina Turda este un adevărat paradis subteran, mult mai mult decât o simplă mina de sare. A fost fondată încă de pe vremea Imperiului Roman şi în secolul al XV-lea era una dintre cele mai importante saline din Transilvania. În prezent, este un muzeu subteran şi parc de distracţie pentru turiştii curioşi. Veţi putea juca minigolf, merge la o plimbare cu bărcuţa şi chiar să urcaţi până sus (cu liftul), pentru o vedere panoramică a locului.

Photo credit: Ștefania Lău

Sighişoara – oraşul medieval din Transilvania. Dacă tot aţi ajuns în inima României, ar fi păcat să nu vă opriţi şi câteva ore (sau zile) printr-un oraş medieval deosebit. Sighişoara este o aşezare micuţă însă gata să vă încânte cu câteva legende şi obiective deosebite. Turnul cu Ceas este atracţia principală a oraşului şi dacă veţi urca sus, veţi obţine o privelişte frumoasă asupra împrejurimilor.

Sibiu – oraş plin de istorie şi arhitectura frumoasă. Cu peste 900 de ani de istorie, Sibiul, reuşeşte să impresioneze turiştii curioşi care îi păşesc străzile. Veţi putea vizita palate şi castele construite acum câteva secole cât să şi poposiţi prin muzee sau la cafenele cochete din centru. 

Photo credit: Constantin Seghedin

Marea Neagră. Având în vedere că suntem în plin sezon estival, ar fi păcat să nu vă opriţi şi pe malul mării pentru câteva zile. În fond, ce poate fi mai frumos şi relaxant dacă nu o plimbare pe plajă şi să admiraţi un apus de soare? 

Fără îndoială, veţi avea parte de o vacanţă excepţională pentru luna iulie. Trebuie doar să vă organizaţi puţin şi să alegeţi ruta care se pliază cel mai bine cu interesele voastre. Însă, orice drum, începe la volanul unei maşini de calitate. Dacă ştiţi că urmează să parcurgeţi câteva sute de kilometri prin ţară, atunci cu siguranţă va trebui să dispuneţi de un mijloc de transport de încredere.

Marea Neagra Romania

Photo credit: Constantin Seghedin

În cazul în care maşina personală iese din discuţie, atunci puteţi apela cu încredere la un serviciu de închirieri auto. La acest aspect, vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă de rent a car cu 10 ani de experienţă în domeniu şi întotdeauna ne punem clienţii pe primul loc. Vă putem ajuta să călătoriţi cu plăcere oriunde în ţară şi cu modelul potrivit de autoturism.

În flota AutoBoca, veţi găsi multe modele noi ce merită descoperite. Unul dintre agenţii noştri vă va ghida pe întreaga durată a procesului de rent şi în cel mai scurt timp posibil, veţi avea maşina aleasă gata de drum. Nu doar atât, însă în luna iulie, avem şi câteva oferte de rent ce nu ar trebui ratate. Contactaţi-ne chiar astăzi şi descoperiţi noile maşini de bun venit!

Autoturisme bune de inchiriat