5 lucruri pe care sa le cunosti inainte de a alege un serviciu rent a car

Rent a car in Romania fara batai de cap sau stres! Se poate!

De fiecare data cand cineva isi exprima dorinta de a inchiria o masina, primeste de la maretul Internet o sumedenie de raspunsuri. Unele sunt utile si altele mai mult induc in eroare. Asadar, nu-i de mirare ca oamenii au nevoie de informatii clare si utile.

Vrem sa te ajutem. Ai ajuns la acest articol in speranta ca o sa gasiti informatii folositoare, mai ales daca urmeaza sa inchiriati o masina in unul din orasele romanesti. Ai nevoie de suport informational in alegerea unui partener de drum. Asa cum bine preconizati, nu o sa fie usor!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pe piata romaneasca o sa gasesti firme cu servicii personalizate. Ele sunt dornice sa te surprinda placut cu oferte avantajoase la masini diferite. Ar fi util sa cauti informatii despre firmele de top din Romania. De ce?

Inveti sa identifici elementele care recomand o firma sau alta pentru servicii de inchirieri. Vom intra in detalii in randurile urmatoare. Speram sa ramai alaturi de noi pana la sfarsitul articolului.

5 lucruri pe care sa le cunosti inainte de a alege un serviciu rent a car in Romania

Am discutat in repetate randuri cu clientii nostri. Ei ne-au povestit despre experientele trecute cu firme rent a car dar si asteptarile lor de la acestea. Nu toate sunt negative sau pozitive. Mixte.

Acesta este cuvantul potrivit pentru a caracteriza industria romaneasca de rent a car. Unele firme isi fac treaba asa cum se cuvine iar altele impresioneaza prin neseriozitate si taxe suplimentare inserate pe neasteptate la predarea autoturismului.

1. Alege o firma de inchirieri auto cu experienta in domeniu

Aveti mare grija de la cine inchiriezi masina. De ce? Risti sa ai parte de experiente neplacute daca optezi pentru prima optiune intalnita in cautari. Rabdare si atentie la detalii. Strange cateva informatii practice si clare despre firmele care ti-au atras atentia.

Ai 3 sau 5 firme de rent care indeplinesc criteriile tale de calitate si profesionalism? Bun. Aprofundeaza documentarea despre ele si fa o scurta lista de avantaje si dezavantaje pentru fiecare.

2. Citeste recenzii si testimoniale

In prezent, firmele care investesc in relatia cu clientul au de pierdut. Opinia clientului poate aduce sau respinge profitul. De ce? Daca un client a avut parte de o experienta pozitiva atunci sunt sanse mari ca acesta sa se replice.

In primul rand, clientul devine loial brandului si o sa mai revina.

In al doilea rand, clientii posibili care citesc testimonialele scrise de clientii din trecut, pot lua decizii de achizitie. Nu te grabi. Citeste fiecare recenzie cu atentie si incearca sa intelegi cat mai bine prin ce a trecut clientul.

Nu ignora acest pas. El te aduce mai aproape de serviciul mult asteptat. Majoritatea firmelor din domeniu au sectiuni dedicate testimonialelor si recenziilor. Asadar, le poti citi usurinta, oricand doresti.

3. Politica de preturi

Cat costa sa inchiriezi o masina? Depinde pe cine intrebi. Depinde cu ce firma vrei sa colaborezi. Recent am vazut persoane fizice care ofera diverse masini spre inchiriere. Oare sunt de incredere? Hmm, noi spunem ca nu. De ce?

Astfel de persoane nu elibereaza documente fiscale. De asemenea, nu ofera garantii cu privire la integritatea si calitatea autoturismului inchiriat. Ce iti spune acest lucru? Apar cateva steaguri rosii, nu-i asa?

In ceea ce priveste preturile, fiecare firma are o politica diferita. Unele ofera posibilitatea pret la numarul de kilometrii iar altii indiferent de kilometrii. In anii anteriori pandemiei, au fost firme care practicau preturi de dumping doar pentru a „fura” clienti loiali de la alte firme. 

Microbuz 9 locuri de inchiriat

4. Documentele necesare pentru inchirierea unei masini

Ce documente ai nevoie pentru a inchiria o masina? Care este modul de gestionare a datelor cu caracter personal? Firmele de rent au politici diferite in ceea ce priveste documentele obligatorii inchirierii unei masini.

Totusi…

Toate firmele cer document ID (carte de identitate) sau pasaport valid si carnet de conducere valid. Unele cer si alte documente sau precizeaza ca soferii care au carnet de un an sau mai putin, pot plati o taxa extra de siguranta.

Photo credit: Andronic Constantin

5. Cum se preia/preda autoturismul?

Aceasta intrebare reprezinta o etapa importanta a operatiunii de rent a car. Preluarea si predarea unui autoturism implica cateva etape standard:

  • 1. Stabilirea data si ora preluarii autoturismului. La fel, pentru operatiunea de predare.
  • 2. Care este starea masinii? Poti face poze, interior si exterior (recomandare utila). In acest mod, te asiguri ca la sfarsitul contractului nu o sa platesti taxe extra sub pretextul „avarie masina”. Vezi daca masina este curata si are combustibil in rezervor (preferabil plin). Returnarea masinii trebuie sa fie in aceeasi stare.
  • 3. Citeste contractul de inchiriere, cu precadere clauzele referitoare la preluarea si predarea autoturismului inchiriat.
  • 4. Discuta clar si fara rusine cu agentul de rent a car. Pune-i intrebari si incearca sa acoperi toate dilemele pe care le ai despre procesul de inchiriere.

De ce ai putea alege AutoBoca in acest an?

autoturism bun de inchiriat

Au trecut 14 ani de la prima inchiriere in Radauti. De atunci, am ramas partener de incredere pentru foarte multi clienti.

In ciuda tuturor greutatilor intampinate in ultimii ani, si nu au fost putine, inca suntem pe piata din Romania, cu oferte personalizate de mobilitate auto.

Daca vrei sa inchiriezi o masina, completeaza formularul de rezervare online! Ai la dispozitie mai multe categorii auto, unde am listat toate modelele disponibile spre inchiriere.

Oricand doresti mai multe informatii despre serviciile AutoBoca de rent a car, contactati-ne la numarul de telefon 0733 50 84 84!

Inchirieri auto oras