7 activități de făcut în casă: distracție și relaxare

Acasă, activitățile distractive și de relaxare prind viață în fiecare zi!

De dimineață până noaptea târziu când trebuie să adormim, ne gândim la activitățile pe care le putem face pentru a stăpâni presiunea timpului. Avem în față o provocare mare, ce trebuie gestionată cu răbdare și atenție. Curajul trebuie să ne fie ghid în astfel de momente grele. El ne poate ajuta să trecem peste obstacole și să nu le lăsăm să ne copleșească. Nimeni nu se aștepta ca noul an să fie acompaniat de atât de multe probleme. Acestea au venit rapid și brusc, ceea ce a însemnat pentru mulți țări o trezire violență la realitate. A trebuit să facem ajustări rapide și să acceptăm noua realitate. Mulți oameni întâmpină dificultăți de acomodare, mai ales cei care au firme și servicii cu publicul. Ei au fost loviți serios de venirea virusului.

Schimbarea comportamentului social de zi cu zi, necesită efort și o atenție sporită la ceea ce trebuie să facem. Miliarde de oameni din întreaga lume au suferit schimbări semnificative. Din păcate, au murit mulți oameni deoarece au contractat acest virus necruțător. Ei și familiile lor au avut de suferit. Tragedie. Ne pare rău pentru toți cei care au avut de-a face cu această problemă de sănătate. Sperăm să trecem cu bine peste criză cauzată de coronavirus. Nu o să fie ușor dar cu atenție și respectând recomandările autorităților, vom reuși!

Photo credit Dusmanu Ionut

7 activități de făcut în casă  

Având în vedere că în această perioadă petrecem mai mult timp acasă, plictiseala și monotonia riscă să apară atunci când ne așteptăm mai puțin. Cu cât crește numărul de zile petrecute în casă, cu atât ne descurcăm mai greu cu noul context social. O structură bine definită poate fi de real ajutor. Așa că putem investi timp în dezvoltarea unui program care să ne avantajeze.

Photo credit: Laura Seghedin

Pare imposibil, nu-i așa? Totuși, trebuie să strângem rândurile și să facem un efort susținut pentru a trece cu bine peste provocarea generației noastre (cel puțin până acum). Toată lumea încearcă să găsească tot felul de activități interesante, care să fie de ajutor în trecerea mai rapidă a timpului. Ne-am confruntat și noi în ultimele două săptămâni cu problema izolării. Nu a fost ușor să găsim un echilibru în toate lucrurile întreprinse zilnic. Pe măsură ce a trecut timpul, am putut găsi soluții bune de control și distracție.

  • 1. Gătim și descoperim noi rețete aproape în fiecare zi
  • 2. Facem exerciții fizice de întreținere și destresare musculară
  • 3. Citim cărți și reflectăm asupra informațiilor acumulate
  • 4. Facem yoga și practicăm meditația (atât cât putem)
  • 5. Facem peste 1000 de pași prin casă, uneori chiar mai mult (2000 – 3000) – urmăriți în telefon
  • 6. Ne jucăm pe PC și la consola de gaming PlayStation 4
  • 7. Facem cursuri online de perfecționare sau urmăm cursuri de la universități de prestigiu (gratis) pentru acreditări suplimentare

Si inca 3 variante:

  • 1. Ne odihnim
  • 2. Facem curat și ordine în casă
  • 3. Plănuim viitoare călătorii prin România și nu numai

Sunt milioane de oameni care încearcă să facă față la noile realități cu care se confruntă. Nu există rețeta perfectă pentru o experiență plăcută. Fiecare om încearcă să găsească echilibrul optim la noile probleme cu care ne confruntăm. Noi am dezvoltat o structura solidă, pe care să o urmăm pentru a ieși cu bine din această furtună medicală cu care ne confruntăm. Câteodată este ușor și ziua trece rapid iar alteori orele trag de minute cu o lentoare de invidiat.

Photo credit: Constantin Andronic

Putem plănui viitoare călătorii. Chiar dacă acum nu putem ieși afară din casă și trebuie să stăm cât mai mult izolați, putem folosi timpul pentru a face planuri. Când vom ieși cu bine din această criză, vom profită de libertatea mult dorită. Abia așteptăm să ne bucurăm de fiecare ieșire, fără să ne facem griji că vom pune mâna pe o suprafață contaminată de coronavirus. Am auzit atât de multe lucruri despre acest virus, încât sunt rare nopțile în care să adormim fără să nu ne gândim la el.

O să găsim o Românie dornică să întâmpine călătorii. Mai mult ca niciodată, propietarii de hoteluri și pensiuni, vor întâmpina vizitatorii cu drag și ospitalitate pe cinste. Marile regiuni turistice românești ne vor aștepta cu multe surprize, care mai de care mai fascinante. Putem folosi această perioadă și pentru a ne odihni. Dacă în trecut munceam la foc automat și sindromul burnout ne amenința zilnic, astăzi stresul crizei a devenit noua realitate. Din acest motiv, este foarte important să ne odihnim. Relaxarea și odihnă ne ajutăm să întărim organismul, mai ales într-o perioada atât de obositoare. Sistemul imunitar trebuie întărit, atât cât putem. Așa cum majoritatea specialiștilor recomandă, sportul și odihnă pot fi de real ajutor.

Putem investi în propia sănătate cât timp stăm acasă. Știm că sunt multe persoane care lucrează de acasă. Pentru ele o să fie puțin mai ușor să gestioneze timpul. Atunci când știi că trebuie să lucrezi de la 09:00 la 17:00 sau 18:00 (programul standard pentru multe persoane), te poți detașa mai ușor de celelalte probleme din jur. Celelalte recomandări de activități țin de distracție și perfecționare profesională. Avem o șansă unică astăzi de a profită de tot felul de gratuități online. Toți încearcă să determine oamenii să stea în casă, motiv pentru care o să găsiți o sumedenie de cursuri online gratuite. De ce să nu profitați de ele? Este destul simplu.

Când vine vorba de călătorii post-criză, să știți că puteți apela cu încredere la serviciile noastre de rent a car. O să vă așteptăm cu mașini de bună calitate, pe care merită să le folosiți pe străzile României. Multă lume o să dorească să călătorească după sfârșitul crizei. Ei pot opta cu încredere la mașinile noastre de bun venit!

Acestea au demonstrat în repetate rânduri că pot fi utilizate pentru a explora România cu drag și fără stres! Rămâne doar să intrați pe homepage și să completați formularul de rezervare pentru a alege mașina potrivită de drum. Este chiar atât de simplu! 

Inchirieri auto oras