7 idei de vacanță în familie cu copii în România

România și darurile sale turistice pentru familii și copii! De unde începem văcanță?

A venit oare timpul să ne pregătim de o văcanță prin țară? Atunci când stresul dictează majoritatea activităților pe care le întreprindem, o văcanță de relaxare și distracție este mai mult decât binevenită. Dacă analizăm harta României, vom găsi o sumedenie de locuri interesante, cu povești captivănte. Munții Carpați, Delta Dunării, litoralul românesc, podișul Transilvăniei ne pot surprinde cu mii de obiective turistice.

Știm că multe familii din România încearcă să se bucure de timpul liber. După un an petrecut în pandemie, acestea simt nevoia de a se relaxa și distra în noi locații. Copii se vor simți bine? Oare vor fi cuminți? Aceste întrebări sunt comune printre părinții care au copilași. Există o grijă aparte pentru cei mici care nu le da pace. Ei vin mereu pe primul loc și necesită o atenție sporită. Sunteți pregătiți pentru o călătorie prin țară?

Ne-am gândit să vă oferim o mână de ajutor. Având în vedere numărul impresionant de opțiuni turistice din țară, nu strică un pic de ajutor. În ultimii ani, am avut plăcerea de a descoperi numeroase locuri românești, motiv pentru care am contopit 7 idei de vacanță cu copii. De ce să nu transformăm timpul liber într-o bucurie pentru toată lumea? Un mic ghid poate fi de real ajutor, mai ales dacă îl avem mereu la dispoziție. Hai să pornim împreună într-o aventură sublimă prin țară!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sighișoara

Uneori avem impresia că istoria românească și moștenirea medievălă nu se ridică la nivelul celei europene. Nu trebuie să facem comparații. Fiecare poveste este diferită, cu particularități specifice, ce merită să fie descoperite așa cum trebuie. Sighișoara este un oraș impresionant, greu de descris dar atât de ușor de înțeles. Centrul vechi al Sighișoarei poate fi catalogat drept o călătorie în timp.

Mergi pe străzile uitate ale trecutului și te conectezi la un set diferit de vălori. Turnul cu Ceas reprezintă punctul central al ofertei turistice din oraș. Cei mici o să se bucure de modul cum orașul arată altfel față de ce erau obișnuiți. Ce mai puteți vizită în oraș? Hai să vedem! Să le luăm în ordine: Turnul cu Ceas, Biserica Mănăstirii, Piața cetății, Turnul Măcelarilor Scara Școlarilor, Scara acoperită, Turnul Frangherilor, Biserica din Deal (Sf Nicolae).

Photo credit: Dusmanu Adina

Sibiu

Atunci când am vizitat orașul Sibiu, ne-am bucurat să vedem mulți părinți cu copii plimbându-se cu plăcere prin locuri interesante. Sunt foarte multe locuri frumoase în Sibiu, ce merită să fie incluse într-un itinerariu urban activ. Un loc deosebit în oraș care poate fi vizitat împreună cu copii este Muzeul Astra.

În imediata apropiere, se află Grădina Zoologică Sibiu și Parcul Natural Dumbravă Sibiului. Pe lângă această ofertă naturală, Sibiul are o latură urbană specială. Ați putea vizita Muzeul Național Brukenthal, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelică Sfânta Maria, Piața Mare, Piața Mică și Zidul Cetății. Cum sună? 

Photo credit: Dusmanu Ionut

Iași

Fosta capitală a României este în inimile turiștilor români și străini. Palatul Culturii este locul simbol al orașului, care atrage atenția călătorilor. Aici se află și Palas Mall, unde oamenii se pot bucura de sesiuni plăcute de shopping. Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Catedrala și Parcul Copou sunt locuri pe care nu trebuie să le ratați. Piața Unirii poate fi un loc propice relaxării culinare.

Aici o să găsiți multe restaurante și cafenele interesante. Ieșenii vin aici și nu numai, pentru a se bucura de cafele, pizza și multe alte surprize delicioase!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Târgoviște

Poate nu vă așteptați să vedeți acest orășel în lista dar ne-am simțit mereu bine în Târgoviște. Considerăm că locul este un giuvaer turistic ascuns de lumina reflectoarelor. O să explorați prima capitală a Țării Românești. Vlad Țepeș a lăsat o moștenire greu de ignorat, care definește în mare măsură personalitatea munteanului de rând. Ce puteți vizita în oraș?

Să trecem în revista câteva locuri pe care merită să le vizitați în Târgoviște: Parcul Chindia (ce loc relaxant, cu multă verdeață și lacul Chindia), Grădina Zoologică Târgoviște (aici o să găsiți foarte multe animale, îngrijite cu atenție; grădina este modernă și se vede că administratorii iubesc „locatarii”), Turnul Chindia (ridicat de Vlad Țepeș), Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Biserica Sfânta Vineri, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Muzeul de Istorie, Muzeul Național al Poliției Române și catedrala Mitropolitană Înălțarea Domnului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Castelul de lut de la Valea Zânelor

Sunt multe locuri magice în România, dar puține care să rivalizeze cu Castelul de lut de pe Valea Zânelor (Porumbacu de Sus). De ce? Castelul Albei că Zăpadă a prins viață. Aici copii se pot întâlni cu magia întâlnită în basmele fraților Grimm sau cele ale lui Hans Christian Andersen. Ce loc minunat! Ne-am simțit minunat în această locație superbă. În apropiere se află și raul Porumbacu, care asigură muzica de fundal. Recomandăm cu drag acest loc familiilor care doresc puțînă magie în viețile lor!

calatorie la lacul rosu
Photo credit: Dusmanu Ionut

Cheile Bicazului și Lacul Roșu

România pitorească impresionează zi de zi cu noi locații interesante. Sunt câteva locuri pe care merită să le vedem în vacanță. Anul acesta am avut plăcerea de a trece pe la Cheile Bicazului și Lacul Roșu. Urmând valea creată printre munți de răul Bicaz, ne-am bucurat de o experiență cu totul special, pe care cu greu o vom uită. Acest defileu pitoresc se oprește la Lacul Roșu, loc preferat de toți cei care iubesc natura. Suntem siguri că o să vă bucurați de o liniște odihnitoare la lacul Roșu.

VW Polo de inchiriat 2020

O călătorie plăcută cu AutoBoca!

Știm că mijloacele de transport în comun nu sunt la mare căutare astăzi. Românii încearcă să evite locurile aglomerate și contactele cu alte persoane necunoscute. Așa că optează pentru servicii de rent a car. Dacă închiriați un autoturism bun, devine mai ușor să vă bucurați de călătorii plăcute prin diverse locații din țară.

Printre acestea se pot numără și cele enumerate de noi mai sus. Fiecare călătorie poate începe cu o mașină de bun venit. Așadar, ați putea folosi formularul nostru de rezervare online pentru a închiria o mașină – sigur și doar 3 pași!

Inchirieri auto oras