7 popasuri obligatorii în România

Călătorii româneșți cu mașini de bun venit prin România!

În jubileul turismului românesc, țara își cerne lauri și victorii mitice. România și-a început lungul și complicatul proces de revitalizare turistică. Pandemia a schimbat regulile jocului și mulți antreprenori și propietari de hoteluri, pensiuni, firme rent a car și travel s-au trezit cu o serie de probleme ieșite din comun. A fost o perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea. Timpul petrecut în case și măsurile restrictive ne-au determinat să privim altfel libertatea de mișcare. În pragul libertății de explorat România, facem tot ceea ce putem pentru a ne relaxa în locuri noi și captivănte.

Deși avem în spate teama Covid-19, încercăm să facem planuri de călătorie prin țară. Cel puțin pentru o perioadă, rămânem în România și îi descoperim în siguranță secretele. Dacă erați obișnuiți cu Spania, Grecia sau Turcia, sigur o să apreciați oportunitatea de a lua contact cu frumusețea milenară a țării noastre.

Noi călătorim des prin regiunile istorice româneșți. Așa ținem pasul cu pulsul turistic al Moldovei, Transilvaniei, Dobrogei, Țării Româneșți, Olteniei sau Crișanei. Este o reală bucurie pentru noi să călătorim prin aceste regiuni. Dăm peste tot felul de obiective turistice interesante, care oricând pot fi vizitate de români și nu numai.

Ne-am gândit să împărțim cu voi o posibilă aventură turistică prin România, cu 7 popasuri obligatorii. Acestea le-am descoperit în călătoriile prin țară. Ele au rămas cu noi chiar dacă au trecut anii.

Timp de citire al articolului: 7 minute (aproximativ)

Cuprins:

  • 1. Cum planificăm o călătorie în timpul pandemiei?
  • 2. 7 popasuri faine de făcut în România
  • 3. AutoBoca și autoturisme de bun venit în 2020

A venit momentul pe care-l așteptăm: să pornim la drum prin țară. Am stat destul în case și acum trebuie să călătorim responsabil către locațîi noi. Avem nevoie de odihnă reală, departe de sursele standard și noi de stres. Așadar, facem planuri de explorat România și încercăm să ne bucurăm atât cât putem de timpul liber.

Chiar dacă trebuie să respectăm anumite măsuri de siguranță și protecție, ele ne ajută să fim sănătoși. Din fericire, nu este dificil să purtăm măști, să ne spălăm pe mâini sau să folosim dezinfectante. Te obișnuieșți rapid cu ele. Nu suntem deranjați de aceste măsuri de protecție și încurajăm oamenii să le respecte.

Photo credit: Laura Seghedin

Cum planificăm o călătorie în timpul pandemiei?

Dificilă întrebare. Nu există un ghid general pe care să-l urmărim. Totuși, sunt câtevă recomandări de la specialiștii români, pe care trebuie să le recomandăm. Noi avem un tipar de acțiuni, care sperăm să ne protejeze de fiecare dată când călătorim. Ce facem? Înainte de drum, ne asigurăm că avem mâncare și apă la noi. În acest mod, scad șansele să fim seduși de terasele aglomerate din diverse locații. Dacă evităm locurile aglomerate, atunci reușim să stăm departe de posibile contacte primejdioase.

Avem măști la noi, spirt (peste 70% alcool) și dezinfectant de mâini. De asemenea, obișnuim să folosim șervețele dezinfectante pentru a curată bordul mașinii. Pare excesiv? Nu știm. Nu folosim mijloace de transport în comun. Am zis rămas bun trenurilor și autobuzelor. Ne-am orientat către mașinile personale și cele închiriate.

Știm, știm, suntem o firmă de închirieri mașini și este normal să spunem acest lucru dar mulți români ne dau dreptate. Ai o mașină la dispoziție, curățată și igienizată, pe care o folosești cu încredere chiar și pe străzile României.

Photo credit: Seghedin Laura

7 popasuri faine de făcut în România 2020

În România noastră dragă, o să găsiți o sumedenie de locuri interesante, ce pot fi vizitate cu drag. Avem câteva locații care ne-a impresionat mereu. Trebuia să le facem dreptate și să le includem într-un top mic.

Așadar, am ales 7 popasuri pe care merită să le aveți în vedere dacă v-ați decis să explorați România în anul 2020. Acestea au potențialul de a deveni surse de veselie și fericire. De ce să nu ne extindem colecția de amintiri cu unele deosebite? Hai să vedem împreună care sunt popasurile demne de excursii în excentricul an 2020:

  • 1. Cetatea Neamț
  • 2. Palatul Culturii din Iași
  • 3. Mănăstirea Voroneț
  • 4. Cetatea de Scaun a Sucevei
  • 5. Palatul Parlamentului din Bucureșți
  • 6. Mănăstirea Agapia
  • 7. Turnul Chindiei din Târgoviște

Am descoperit aceste locuri cu entuziasm și alături de prieteni buni. Fiecare locație ne-a învățat câte ceva despre România. A fost minunat să avem posibilitatea de a le explora și înregistra în memorie. Așa cum puteți vedea, ne-am plimbat puțin prin țară. Cât de frumoasă este România! Trebuie să avem curajul să o promovăm și să lăsăm deoparte instinctul de a o lua în derâdere. Am văzut cu ochii noștrii multe locuri minunate, ce încânta și dezmiardă turiștii cu emoții sincere. Nu vom exagera cu descrierile, punând accent pe punctul dulce al fiecărei locațîi în parte.

Cetatea Neamț

Photo credit: Dusmanu Ionut

Giuvaerul turistic al județului Neamț reprezintă un punct de atracție important. Atunci când am vizitatea cetatea, în parcarea de la poalele dealului Cetății erau mașini din toate județele României. Merită să dați o fugă până la cetate deoarece o să descoperiți un loc atins de gingășia istoriei vii. Ne-am simțit minunat aici. Trebuie să urcați dealul pe jos iar în vârf vă așteaptă o cetate desprinsă din cărțile de istorie.

Biletul costă doar 24 de lei și ar fi păcat să nu profitați de ocazie pentru a vizită interiorul cetății. Au supraviețuit câteva camere. Printre cele mai interesante de vizitat menționăm: monetaria, sala armelor, hala domnitorului dar și bucătăria. Să aveți smartphone-ul sau aparatul foto pregătit, deoarece o să doriți să faceți poze!

Palatul Culturii din Iași

Photo credit: Dusmanu Ionut

Atunci când ajungeți în Iași, Palatul Culturii reprezintă punctul ideal de explorare al orașului. O să vă placă! Construcția este impresionantă. Palatul a fost construit peste rămășițele curții domneșți medievale. Pe alocuri, moștenirea istoriei medievăle a fost scoasă la suprafață. În jurul palatului o să găsiți tot felul de ruine interesante. Trebuie să șțiți că Palatul Culturii a fost recent restaurat și se vede!

Aveți și posibilitatea de a vizita interiorul Palatului, unde se află complexul Muzeal Național Moldovă. Vizitați cu încredere sălile superbe ale palatului. Printre cele mai spectaculoase săli ale palatului se numără sala Henri Coandă și Sala Voievozilor. În jurul palatului o să găsiți și centrul de shopping și socializare Palas Mall, zona zero a orașului.

Mănăstirea Voroneț

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Una din cele mai frumoase mănăstiri din România se află la Voroneț. Cunoscută și sub numele de Capela Sixtină a Estului, mănăstirea Voroneț este pur și simplu impresionantă! Dacă nu ați reușit să ajungeți la ea până acum, urcați-vă în mașini și porniți la drum.

Vă așteaptă o biserică ortodoxă, cu hramul „Sf Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință”, construită în anul 1488. Ctitorul bisericii a fost Ștefan cel Mare. Mănăstirea Voroneț se află în patrimonul cultural mondial UNESCO. Vă recomandăm să studiați pictură exterioară Judecată de Apoi! Această este deosebită și trezește în privitori stări contemplative.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Photo Credit: Dusmanu Ionut

În nordul României vă așteaptă una din cele mai importante vestigii istorice ale neamului – Cetatea de Scaun a Sucevei. Cetatea care nu a fost cucerită niciodată poate fi vizitată cu încredere oricând vă aflați în această parte a țării. Această a fost construită de Petru I Mușat la sfarsigul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-ea.

Chiar dacă în prezent cetatea se află în ruine, ea este mai mult decât impresionantă. În cadrul acestei cetăți o să găsiți fortul musatin, incinta exterioară zidul de contraescarpă și un șanț impresionant de apărare. De la înălțimea cetățîi puteți vedea întreaga vale a Sucevei. Așa cum sperăm că o să descoperiți, priveliștea este încântătoare.

Palatul Parlamentului din Bucureșți

unde se afla palatul parlamentului
Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

În capitală României vă puteți delecta cu multe surprize turistice, care mai de care mai interesante. Indiferent de durata șederii voastre în Bucureșți, ar trebui să treceți pe la Palatul Parlamentului. Poate cel mai important obiectiv turistic românesc, Palatul atrage an de an vizitatori din toate colțurile lumii. Construcția a fost începută în anul 1980 și a fost terminată în 1997.

Palatul a costat peste 3 miliarde de euro. Au lucrat peste 700 de arhitecți sub condcerea Ancăi Petrescu la realizarea acestui proiect monumental. Nicolae Ceaușescu a ordonat construcția Palatului, chiar dacă a implicat demolarea cartierului Uranus. Ordinul de construire al Palatului a venit în plin avant al cultului personalitățîi. De la Palat, aveți și posibilitatea de a explora și Centrul Vechi al Bucureștiului care se află în imediată apropiere.

Mănăstirea Agapia

Photo credit: Dusmanu Ionut

Un monument al credinței important din județul Neamț se află la Agapia. Aici vă așteaptă una din cele mai mari mănăstiri de maici româneșți, reunind prezența a aproximativ 400 de măicuțe. Această mănăstire a fost construită între anii 1641 și 1643. Ea are și un element special, Nicolae Grigorescu a pictat pereții interiori ai bisercii. Vă recomandăm să-i studiați cu atenție. Noi am fost impresionați de grădina bisericii și arhitectură chiliilor. Am vizitat chiar și muzeul mănăstirii, care este destul de interesant.

Turnul Chindiei din Târgoviște

turn chindia poza
Photo credit: Dusmanu Ionut

Fosta capitală a Țării Româneșți merită să fie inclusă în itinerarii turistice de scurtă și lungă durată. Aici o să gășiți Turnul Chindiei, construit în secolul al XV-lea de către Vlad Țepeș. Acest turn avea un rol militar. Cu o înălțime impresionantă de 27 de metri, turnul oferă o priveliște impresionantă a orașului Târgoviște. Turnul se află în interiorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”. Aici se află ruinele curțîi domneșți, pe care merită să o explorați. Ne-am simțit minunat în orașul Târgoviște!  

AutoBoca și autoturisme de bun venit în 2020

Fiecare călătorie întreprinsă prin țară poate fi mai frumoasă dacă aveți la dispoziție un autoturism de calitate. Aici intervenim noi! Vă punem la dispoziție multe autoturisme de calitate, potrivite pentru diverse necesități de transport! În flota AutoBoca o să găsiți modele de la producători auto de top, recunoscuți pentru expertiză lor.

Printre cele mai închiriate mașini de la noi se numără Dacia Logan, VW Polo, VW Jetta, Skoda Rapid, Skoda Fabia, VW Touran, Mercedes Benz Vito Tourer și multe altele! Spor și călătorii plăcute prin România!

Inchirieri auto oras