Activităţi de weekend: o vizită la mănăstirile din Moldova

Un scurt pelerinaj de weekend la cele mai frumoase mănăstiri din nordul României

Moldova este un ţinut aparte plin de magie, tradiţie, spiritualitate şi natură încântătoare. Foarte mulţi turişti străini şi români aleg această parte a ţării ca destinaţie de vacanţă. De ce? Fiindcă în inima Moldovei veţi găsi adevărate comori care au fost atent prezervate timp de secole.

Principalele atracţii includ mânăstirile pictate din Bucovina, bisericuţele de lemn din Maramureş, fortăreţe medievale (cum ar fi cetatea Neamţului, cetatea de scaun din Suceava şi altele) cât şi zecile de trasee montane care te vor plimba prin munţii misterioşi.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Altfel spus, Moldova poate fi locul ideal unde să vă petreceţi un weekend şi să vă bucuraţi de frumuseţile naturale ale României. Uneori avem nevoie de o pauză de reculegere care să ne permită să „evadăm” de la monotonia zilnică, stresul şi responsabilităţile de la serviciu. Chiar este indicat să ne reîncărcăm cu energie şi voie bună pentru a putea lucra cu mai multă concentrare în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse.

Micile excursii în natură, sunt de regulă remediile cele mai bune pentru a ne elibera de griji şi a petrece momente speciale cu familia. În fond, cele mai frumoase amintiri se crează în compania celor dragi şi vor rămâne cu noi pentru toată viaţa. În ciuda faptului că nu avem la dispoziţie timpul necesar pentru a pleca în vacanţe, putem profita de un weekend şi să descoperim adevărate paradisuri naturale ce se ascund chiar în apropierea marilor oraşe din Moldova.

Turiştii care au vizitat nord estul României s-au bucurat de experienţe turistice cu totul speciale. Natura este mai mult decât darnică atunci când vorbim posibilităţi turistice. Sunt nenumărate peisaje pe care merită să le descoperiţi şi chiar să le împărţiţi cu cei dragi. Acesta este un bun mod de a vă bucura de călătorii minunate, greu de uitat.

Dacă aveţi aproape prieteni buni sau familia, experienta devine extraordinară. Ei pot transforma complet experienţă. O să aveţi aproape oameni buni, care o să creioneze corect amintiri minunate. Cei care ajung în această parte a României, au parte de experienţe de neuitat. De ce să nu vă bucuraţi de un drum cu totul special în ţară?

Photo credit: Vasile Prisacariu

Cu această ocazie vă puteţi crea un mic traseu de 2 zile care să includă vizite la Iaşi Târgu-Neamţ şi Suceava. Acestea sunt aşezări frumoase, adevărate centre culturale şi istorice, care au multe de oferit turiştilor curioşi. Şi dacă vreţi să părăsiţii cotidianul, puteţi pleca într-un scurt pelerinaj la câteva dintre cele mai iubite mănăstiri din Moldova: Hadâmbu, Bârnova (din apropierea Iaşului), Mănăstirea Neamţ (în Târgu-Neamţ) şi Mănăstirea Voroneţ (din apropierea Sucevei).

Photo credit: Mihaela Abălăesei

De regulă, aceste construcţii religioase au fost întemeiate pentru a servi ca drept fortăreţe de apărare împotriva atacurilor inamicilor, aşadar au fost poziţionate în zone retrase, în inima munţilor. În prezent aici se păstrează mici paradisuri naturale: grădini verzi şi frumoase, pajişti cuprinzătoare iar la Hadâmbu veţi putea vizita şi o mică grădină zoologică.

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Dacă veţi începe pelerinajul de weekend din Iaşi, primul obiectiv de pe lista voastră poate fi Mănăstirea Hadâmbu. A fost construită în 1659 şi este considerat un monument istoric cu o valoare deosebită pentru patrimoniul cultural al ţării noastre. La Mănăstirea Hadâmbu se afla Icoana Maicii Domnului, una dintre icoanele făcătoare de minuni din România şi atracţia principală în rândul pelerinilor. Este considerată miraculoasă datorită mirului care este emanat de icoana cât şi datorită sutelor de minuni care au avut loc în faţa ei.

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Mănăstirea este înconjurată de o grădină superbă, atent întreţinută de călugări cât şi de o grădină zoologică unde veţi putea admira cerbi, căprioare, alpaca, struţi, păuni şi multe alte specii. De asemenea, veţi avea acces la un lac cu lebede, unde vă puteţi relaxa şi bucura de natură.

În Târgu-Neamţ, puteţi vizita Cetatea Neamţului şi Mănăstirea Neamţ, o altă comoara turistică a ţării noastre. Mănăstirea Neamţ este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova, fiind declarată monument istoric. Aici veţi avea acces la cea mai mare şi veche biblioteca religioasă (cu 18000 de volume) şi la o altă icoană a Maicii Domnului, de asemenea făcătoare de minuni. Această operă de artă a fost pictată în Israel în anul 665 şi încă poate fi admirată şi în prezent.

Photo credit: Vasile Prisacariu

La câţiva kilometri în apropierea Sucevei se afla una dintre cele mai populare şi iubite construcţii religioase: Mănăstirea Voroneţ. Denumită şi Capela Sixtină a Estului, Mănăstirea Voroneţ impresionează prin frescele exterioare şi interioare. Culorile (dominate de un albastru clar, viu), atenţia la detalii cât şi prezentarea scenelor biblice (în special Judecata de Apoi), aduc unicitate acestei construcţii cât şi trezeşte interesul şi curiozitatea turiştilor. Cu siguranţă şi voi veţi fi fascinaţi!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Însă, înainte de a pleca în excursia de weekend, va trebui să vă asiguraţi că aveţi la îndemână şi o maşină de încredere. O experienţă turistică plăcută presupune să vă bucuraţi şi timpul petrecut pe drum. Aici intervine AutoBoca, o firmă profesionistă şi mereu pregătită să vă întâmpine cu autoturisme bune şi noi. Vă invităm să aflaţi acum mai multe detalii despre ofertele noastre!

Excursii de weekend cu familia la volanul unui Citroen C-Elysee

Scopul nostru este să vă ajutăm să aveţi parte de o experienţă auto deosebită, aşa că vă puteţi baza pe agenţii noştri să vă ghideze către modelul de autoturism de care aveţi nevoie. În acest sens, pentru un mic pelerinaj de weekend vă recomandăm să închiriaţi un Citroen C-Elysee. Este un autoturism din clasa compact, ideal pentru o călătorie împreună cu familia.

Noul C-Elysee este spaţios (atât în interior cât şi în portbagaj), simplu de manevrat şi aduce un plus de siguranţă şi confort. Clienţii noştri şi-au exprimat mulţumirea de multe ori faţă de performanţă acestei maşini. Din acest motiv suntem convinşi că şi voi veţi avea parte de o călătorie fără stres. Citroen C-Elysee se poate adapta cu uşurinţă la toate condiţiile de drum, element esenţial mai ales dacă veţi parcurge zone montane din Moldova.

Partea bună este că puteţi închiria această maşină la un preţ avantajos de la AutoBoca! Specialiştii noştri au pus la punct câteva oferte de rent ce merită să le descoperiţi. Contactaţi-ne chiar astăzi pentru mai multe detalii!

Autoturisme bune de inchiriat