Astăzi pornim la drum cu plăcere prin ţară!

Descoperi România pas cu pas şi la volanul unei maşini bune…uşor de închiriat de la Autoboca!

O călătorie te îndeamnă mai mereu la explorare, la ieşirea completă din cotidian şi la stimularea simţului de aventură şi creativitate. Te transformi într-un mic explorator, dornic să „guste” câte puţin din toate. Uneori încerci să te înhami la drumuri interesante şi fascinante. Atunci când reuşeşti să te deconectezi complet, ai parte de clipe cu adevărat speciale.

Din când în când este mai mult decât binevenit să ieşim din zona de confort, să ne eliberăm de rutina zilnică şi să ne reamintim că în jurul nostru sunt enorm de multe lucruri minunate, locuri pline de tâlc, peisaje frumoase, cultură şi istorie. În orice regiune din România vei găsi un mixt deosebit şi dacă timpul îţi permite vei avea şansa să observi la prima mână cât de specială este cu adevărat ţara noastră.

Photo credit: Dusmanu Ionut

De regulă, ne petrecem zilele încorsetaţi de responsabilităţi, volum ridicat de muncă, stres financiar şi uităm de adevăratele plăceri din viaţă, ce presupun momente simple, alături de cei dragi. O variantă la îndemână şi relativ uşor de accesat este să pleci într-o vacanţă prin frumoasă Românie. Sunt enorm de multe obiective turistice ce merită atenţia ta şi îţi pot transforma zilele libere în adevărate explorări ale istoriei şi culturii româneşti.

Turiştii care ajung în România vor să descopere lucruri interesante despre locuri minunate, povesti amuzante/fascinante şi să se bucure de peisaje de neuitat. Unii reuşesc să îndeplinească acest obiectiv cu deosebită plăcere iar alţii se chinuie să gestioneze informaţiile disponibile. Însă, cu puţin ajutor şi răbdare, poţi şi tu să îţi planifici un itinerariu de vacanţă deosebit şi plin de activităţi potrivite pentru toţi membrii familiei. Vrei să te delectezi cu experienţe turistice superbe?

Photo credit: Marius Isac

În România nu vei duce lipsă de posibilităţi turistice atractive, totul depinde de preferinţele tale şi de locul de unde vei începe explorarea. Foarte mulţi turişti străini au ca reper Bucureştiul ca un prim contact cu meleagurile româneşti. De regulă aici ajung zborurile din ţările europene vecine şi majoritatea dintre vizitatori, poposesc în Bucureşti câteva ore sau zile înainte de porni către alte destinaţii.

Fără îndoială sunt multe locuri din capitala ce îţi vor încânta simţurile şi imaginaţia cu diferite legende şi poveşti ale civilizaţiilor de mult apuse. Casa Poporului, Arcul de Triumf (da, există unul şi în Bucureşti, drept urmare acest oraş a căpătat şi numele de „Micul Paris”), Ateneul Roman, Palatul CEC sunt doar câteva opţiuni turistice specifice Bucureştiului. Centrul Vechi este de asemenea un punct de atracţie în special pentru iubitorii de istorie şi cultura.

Photo credit: Constantin Seghedin

O posibilă ruta de urmat pentru vacanţă ta în România ar putea fi Bucuresti-Sinaia-Peles-Brasov-Rasnov-Bran. Acestea sunt doar câteva dintre locaţiile ce au cucerit inimile turiştilor din întreaga lume. Vei descoperi numeroase construcţii, fortăreţe şi castele medievale unde zac secole de istorie, colecţii deosebite cât şi peisaje ce îţi vor tăia respiraţia.

Sinaia este una dintre cele mai populare staţiuni montane şi se număra printre favoritele turiştilor. Nu doar te vei bucura de măreţia naturii din inima munţilor Carpaţi, ci vei avea posibilitatea să te aventurezi la câteva drumeţii şi să te bucuri de tradiţiile şi cultura locală. Suntem siguri că o descoperiţi câteva locuri interesante, demne de explorat în linişte!

Poze castel Peles Romania

Photo credit: Dusmanu Ionut

Castelul Peleş din Sinaia, poate fi considerat cel mai elegant şi impresionant castel din ţară atât datorită arhitecturii deosebite cât şi datorită colecţiilor impresionante de arme, artă, statui şi porţelanuri. Castelul Peleş este un loc unde poţi să te încarci cu energie şi să te bucuri de o atmosferă liniştitoare şi romantică.

Într-o vizită aici, nu vei avea ocazia să te plictiseşti, peisajul este întotdeauna incredibil şi o plimbare prin grădina castelului ar fi îndeajuns încât să mulţumească chiar şi pe cei mai pretenţioşi turişti. Peleşul impresionează mereu prin alura sa aproape mistică, atinsă de graţia geniului arhitectural. Din orice unghi captezi palatul, fotografia o să te încânte.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Despre Braşov s-au scris cărţi şi încă mai este loc de scris altele. O vizită în unul dintre cele mai frumoase oraşele montane din România cu siguranţă nu va rămâne neobservată din amalgamul experienţelor turistice ce le-ai avut. Deşi este o aşezare relativ micuţă, compensează cu o istorie bogată şi cadre naturale de greu de replicat. De la Braşov ajungi cu uşurinţă la unul dintre cele mai recunoscute obiective turistice româneşti şi anume Castelul Bran.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Construcţia în sine ar fi îndeajuns încât să te facă să vii aici, însă asocierea acesteia cu legenda Contelui Dracula fac lucrurile să devină mult mai misterioase şi fascinante. Intriga te împinge de la spate să descoperi mai multe lucruri. În interior, poţi vizita chiar încăperea în care se presupune că ar fi locuit sângerosul Conte cât şi multe alte colecţii deosebite de arme şi alte artefacte. De la Bran, te poţi aventura către Râşnov şi să te bucuri de o privelişte panoramică asupra oraşului cât să descoperi şi noi legende asociate cu acest loc.

Rasnov istoric

Photo credit: Dusmanu Ionut

Desigur, orice vacanţă de succes, presupune şi o planificare corespunzătoare. Mijlocul de transport joacă un rol important, fiindcă este necesar să porneşti la drum cu o maşină pe care să te poţi baza. O variantă des folosită de mulţi turişti este închirierea unui autoturism. De ce? Deoarece în această manieră, poţi găsi relativ simplu un mijloc de transport de calitate care te va aştepta la locaţia dorită de tine. Şi la acest aspect, poţi apela cu încredere la AutoBoca. Pentru luna noiembrie ţi-am pregătit atât multe maşini de calitate cât şi câteva oferte avantajoase. Haide să afli mai multe detalii despre ce este vorba!

O maşină de bun venit pentru o vacanţă în România de neuitat

Orice experienţă turistică plăcută începe cu un drum ce te va duce către locuri atinse atinse de graţia istoriei şi de pasiunea naturii libere. De asemenea, cu o maşină bună vei ajunge la toate destinaţiile vizate fără probleme şi fără stres. Iar la acest capitol, AutoBoca îţi vine în ajutor. Dacă vei alege să colaborezi cu noi, vei avea acces la zeci de modele interesante şi maşini noi, cu puţini km la bord. În luna noiembrie, specialiştii noştri au pus la punct câteva promoţii speciale care te vor ajuta să economiseşti şi bani. Mai multe detalii poţi afla direct de pe site-ul nostru oficial.

Ce autoturism ar fi potrivit pentru călătoria ta în România? În funcţie de preferinţele tale şi numărul de pasageri, îţi recomandăm să închiriezi o maşină din clasa compact precum VW Jetta sau un microbuz precum VW Touran. Nu este nici un secret că modelele VW sunt calitative, fiabile şi parteneri de încredere la drum. Jetta şi Touran nu te vor dezamăgi. Conform feedbackului primit, aceste două autoturisme aduc experienţe auto deosebite şi pot fi utilizate cu încredere. Desigur, la final, tu eşti cel care alege. La AutoBoca vei găsi mai multe opţiuni care se vor plia pe nevoile tale de transport. Descoperă-le şi tu chiar astăzi şi porneşte la drum fără stres!

Inchirieri masini