Ați ales un loc pentru vacanța de vară?

O vacanță minunată în România: bucuria de a călători fără stres

În fiecare an încercăm să găsim destinații frumoase în România, pe care să le vizităm cu entuziasm. Majoritatea românilor și-au programat vacanțele vara, în speranța că se vor bucură de experiențe plăcute și vreme prietenoasă. Din nefericire, anul 2019 nu a fost foarte prietenos din punct de vedere termic, și multe vacanțe au fost stricate de furtuni și ploi agresive. Nimeni nu dorește să aibă de-a face cu vremea rea.

De cele mai multe ori încercăm să fim pregătiți și să știm (atât cât ne permite o aplicație meteo sau un site de specialitate) cum o să fie vremea în timpul vacanței. Nu avem certitudinea că o să fie vremea așa cum ne arată aplicația sau site-ul consultat. De foarte multe ori datele obținute din astfel de surse meteo sunt contrariate de ceea ce se întâmplă în realitate. Totuși, credem că este important să ne facem datoria și să ne informăm.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Dacă v-ați plănuit vacanță în această vara, cu siguranță ați luat în calcul și particularitățile vremii. Sperăm să ne bucurăm de o vacanță frumoasă, indiferent de locul pe care-l alegem pentru distracție, relaxare și odihnă. Este important să ne bucurăm de o vacanță de vara plăcută, care să optimizeze folosirea timpului liber. Avem posibilitatea de ne bucură de experiențe turistice plăcute, mai ales dacă ne informăm corespunzător. Este important să investim măcar o ora în documentare pentru a identifica locurile ideale de vizitat.

Majoritatea turiștilor încearcă să fie bine pregătiți atunci când vizitează un loc nou. În acest sens, ei doresc să știe ce pot vizită, unde să se cazeze, unde să mănânce și care sunt cele mai bune mijloace de transport de folosit. Acestea sunt cele mai importante aspecte ale unei călătorii. Dacă reușim să le punem în valoare, cu răspunsuri utile și pertinente, atunci cresc șansele că vacanță să fie plăcută. Și putem face acest lucru destul de ușor! Internetul poate fi de partea noastră, mai ales dacă îl folosim așa cum se cuvine. Din fericire românii sunt foarte abili atunci când vine vorba de internet. Învață repede cum să identifice sursele utile ale internetului și le folosesc cu abilitate.

Photo credit: Tinel Andronic

Vacanța ideală în România: călătorii minunate cu cei dragi

Nu există o rețeta care să garanteze succesul unei vacanțe în țară. Fiecare poveste de călătorie este particulară și include un grad ridicat de subiectivism. Dacă cineva s-a simțit bine la Pojorâta, în compania naturii și a aerului curat, altcineva se poate plictisi. Așadar multe recomandări sunt primite cu scepticism și entuziasm. Nu putem „fugi” de astfel de experiențe doar pentru că cineva spune că a avut de-a face cu elemente neplăcute.

Putem găsi experiențe cu care să rezonam și în acest mod să citim cu atenție ceea ce transmite turistul. Dacă o persoană a vizitat multe muzee în București și oferă informații interesante și utile despre ele, atunci merită să-i ascultăm sfaturile, mai ales dacă și noi împărtășim pasiunea pentru istorie. Sunt mulți turiști bine intensionati care pot oferi asistență digitală în ceea ce privește posibile călătorii prin România.

După 6 – 7 luni de muncă obositoare la job, zi de zi încercând să rezolvăm probleme și să ne facem treaba cât mai bine, simțim nevoia de relaxare și odihnă. Nu putem rămâne conectați la necesitățile și stresul locului de muncă deoarece așa o să apară sindromul burnout. Acesta când apare, cu greu scăpăm de ele și în cele mai multe cazuri lasă cicatrici. Din nefericire nu toți angajatorii au în vedere efectele negative ale sindromului burnout și își împing angajații de la spate să lucreze cât mai mult posibil.

Pauza este necesară și în multe situații este mai mult decât necesară. Nu putem continuă să „tragem” de noi la nesfârșit deoarece creierul nu poate ține pasul cu particularitățile dinamice ale societății moderne. Are nevoie de odihnă. Dacă reușim să ne pregătim vacanță cu drag, atunci cresc șansele să ne bucurăm de relaxare și voie bună.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

În ceea ce privește relaxarea în România, sunt câteva locații pe care merită să le aveți în vedere. Un regiune care nouă ne place mult și ne face bine este Bucovina. Aici puteți găși multe lucruri frumoase, care „lucrează” împreună pentru a oferi experiențe de relaxare și voie bună. Într-un spațiu relativ restrâns o să gășiți mănăstiri incredibil de frumoase, peisaje minunate, mâncare bună și oameni ospitalieri.

Bucovina este cu siguranță o regiune a României care poate fi o varianta de călătorie minunată. Noi reușim mereu să dăm pe la mănăstirea Voroneț, Cetatea de Scaun a Sucevei și să mâncăm ceva bun în Rădăuți. Deși nu avem la dispoziție multe zile libere încercăm să le folosim cât de bine putem pentru a ne simți minunat. În majoritatea cazurilor reușim să facem acest lucru destul de ușor.

opel astra transmisie automata de inchiriat pret mic

AutoBoca și autoturisme de bun venit

Dacă sunteți în căutarea unei mașini de închiriat pentru vacanță voastră, puteți avea în vedere și ofertele noastre! Avem un parc auto divers, ce include o sumedenie de autoturisme. Acestea pot fi utilizate cu încredere pentru a ajunge în diverse locații din țară.

De-a lungul celor 10 ani de când oferim servicii rent a car, am reușit să ajutăm mulți oameni să se bucure de experiențe auto pozitive. Dacă aveți nevoie de o mașînă în perioada următoare, contactați-ne cu încredere pentru a descoperi câteva lucruri utile despre ofertele noastre! Bucurați-va și voi de o mașină de bun venit de la noi! 

Inchirieri auto oras