Bucuria unui 1 Mai liber și călător

Ziua Muncii – o zi liberă pentru muncitori

A mai trecut un an și ne aflăm în ajunul Paștelui, o sărbătoare religioasă de rit ordotox foarte importantă pentru milioane de români. Aceștia se pregătesc cu atenție și meticulozitate de sărbătoarea pascala. Prietenii se întâlnesc pentru a socializa deoarece au zile libere de la locul de munca. Totuși, în centrul atenției sociale se afla familia, care se reunește cu ocazia sărbătorii. Membrii familiei care trăiesc și lucrează peste hotare se întorc acasă și abia așteaptă să se întâlnească cu cei de acasă. Reîntoarcerea în România este de multe ori marcata de emoții profunde și sentimente sincere de bucurie. Majoritatea celor care doresc să se delecteze cu tandrețea unui Paste minunat, abia așteaptă să ajungă acasă.

Astăzi putem observa un interes aparte al oamenilor pentru surse de liniște, odihnă și distracție intima. Avântul vuietului urban s-a domolit. Românii vor că în preajma sărbătorilor se se bucure din plin de zilele libere, pentru a se relaxa. Ei doresc să se îndepărteze de sursele de stres și depresie (în mai multe cazuri decât ne-am dori să recunoaștem). Din ce în ce mai mulți români au parte de probleme emoționale și mentale din cauza unor situații neplăcute la locurile de muncă. Știm că unii sunt mai delăsători și nu îi afectează ce se întâmplă la munca. Alții investesc emoțional, fizic și mental în tot ceea ce fac și sunt afectați simțitor atunci când lucrurile nu merg bine.

În 2019 vacanta de Paste a fost „contopită” cu ziua de 1 Mai, ceea ce înseamnă că foarte mulți români se pregătesc de experiențe turistice plăcute și nu numai. Un pic de pregătire din timp nu strica, mai ales daca avem la dispoziție doar câteva zile pentru vacanta. Din fericire este destul de ușor astăzi să ne plănuim o vacanta, care să ne încânte în majoritatea timpului. Internetul ne poate fi de real ajutor, mai ales daca știm cum să-i folosim instrumentele. Ne informam corespunzător și reușim să facem planul potrivit de sărbători. De altfel, românii care vin din străinătate stiu exact cum să-și organizeze timpul pentru a se bucura de fiecare zi. Stresul nu are ce cauta în vacantă, desi uneori își face apariția pe neașteptate.

unde se afla sarmizegetusa
Photo credit: Mihaela Abalaesei

După Paste cum ne bucurăm de 1 Mai?

Zilele de Paste vin și cu numeroase provocări. Unele sunt de natură culinară iar altele de natură socială. Atunci când ne așezăm la masa de Paste, avem în fată o sumedenie de preparate. Romanul are obiceiul „milenar” de a pregăti o masa îmbelșugată, care cuprindă cât mai multe produse. Uneori acest acces diversificat și etern prezent ne determina să nu fim ponderați și să mâncam mai mult decât trebuie. În astfel de situații, corpul reacționează într-un mod specific, și trebuie să căutam ajutor specializat. Foarte multe persoane suna la urgente deoarece au parte de experiențe neplăcute. În acest sens, ar fi util să avem grija cu mâncarea în ziua Paștelui. Nu trebuie să exageram. Daca abordam totul cu răbdare și atenție, vom reuși să găsim și bucurie culinare în porții mai mici. Ați putea să vă delectați cu preparate bune și într-un mod ponderat.

Totuși, după „dezmățul” culinar de Paste, cum ne putem drege glasul pentru 1 Mai? Pentru a ne bucura de un 1 Mai minunat, nu strică să alocam timp și pentru plimbări și experiențe în aer liber. Ne putem bucura de multe momente plăcute alaturi de cei dragi în aceasta zi speciala. Exista o tradiție nescrisa care spune că de 1 Mai romanul iese la grătar. Sunteți surprinși? Sigur că nu. Foarte mulți români își pregătesc de pe acum grătarele și fac planuri de cumpărături. Unii se gândesc la merindele speciale pe care o să le pregătească la foc mic, undeva la iarba verde. Prietenii se strâng în grupuri, mici sau mari și ies la iarba verde.

Aici ei descoperă dragostea pentru natura și compania oamenilor dragi. Micii și aripioarele de pui nu le lipsesc din meniu dar mai nou notam prezenta onorabila a dovleceilor, ardeilor și a vinetelor. Vrem să ne detașam de pulsul obositor și poluat al orașului, încercând să găsim în natura o sursa de aer curat și liniște. În funcție de locația aleasa, acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori. Încercam să ajungem în locuri care să ne descrețească frunțile și să ne bucure spiritul. Zilele libere din această perioadă trebuie să le petrecem cu drag și fară stres.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

Și unde putem merge de 1 Mai?

Vama Veche pare a fi destinația milenară pentru mii de români, care abia așteaptă să participe la concertele de pe plaja. Unii se destind aici mai bine decât într-un resort de 5 stele. Totuși, având în vedere că pe 2 mai mulți români lucrează, aceștia din urma încearcă să rămâne aproape de oraș. Drept consecință, pădurile (sau ce a mai rămas din ele) din jurul marilor orașe romanești, sunt împânzite de oameni, care-și întind paturi și grătare pentru voie buna și distracție. Credem că este important să avem grija de grătar, că focul să fie controlat și să nu se răspândească în locuri nedorite. Putem evita probleme daca suntem atenți cu lucrurile din jurul nostru.

Vreți să porniți la drum prin România de 1 Mai și aveți nevoie de un autoturism bun? Veniți cu încredere la AutoBoca și profitați de ofertele noastre de primăvara! De ce să nu închiriați o mașină de bun venit de la noi?

Abia așteptăm să vă surprindem plăcut cu ofertele noastre din această perioadă! Nu uitați să aruncați o privire peste ofertele AutoBoca și să profitați de ele! Contactati-ne cu încredere pentru a închiria o mașină de la noi!