Bucurii verzi pe străzile Iaşului minunat

Experienţe verzi în Iaşi, unul din cele mai frumoase oraşe din România…Redescoperim plăcerea de a vizita oraşele româneşti la volanul unui VW Polo Automat!

 

Anul 2018 se anunţă a fi mai mult decât optim pentru o călătorie prin oraşele din România. Foarte mulţi oameni aleg să se bucure de experienţe pozitive, lipsite de bătăi de cap. În momentul în care începem să strângem informaţii despre cele mai frumoase oraş din ţară, vom observa un tipar: Iaşi – Timişoara – Cluj Napoca – Târgu Mureş – Alba Iulia – Sibiu – Sighişoara – Târgovişte – Braşov. Aceste sunt oraşele care atrag cei mai mulţi vizitatori din Europa, Statele Unite ale Americii, China, Turcia sau Australia.

Fiecare vizitator doreşte să se bucure de dărnicia turistică a marilor oraşe româneşti. Foarte mulţi oameni încearcă să găsească relativ rapid destinaţii pe care să le viziteze cu sfinţenie la următoarea vacanţă.

Atunci când ne gândim la locaţii „îmbrăţişate” de cultură, artă şi istorie, oraşul Iaşi ne surprinde cu un salut moldovenesc cât se poate de prietenos. În ultimii ani oraşul a trecut printr-o metamorfoză incredibilă, atrăgând atenţia multor investitori romani şi străini. Ei au venit cu entuziasm în Iaşi şi au reuşit să deschidă afaceri de succes, unde mii de localnici lucrează cu spor zilnic.

De asemenea, dezvoltarea imobiliară, cu ritm pe alocuri ameţitor, a extins graniţele oraşului pe colinele care cândva jucau doar rolul unor gardieni împotriva vânturilor estice. Astăzi, oraşul este un magnet pentru tineri talentaţi, antreprenori iscusiţi şi cu idei bune, firme internaţionale şi localnici întreprinzători. Deloc surprinzător, oraşul reuşeşte să surprindă de la an la an cu ritmul sau de dezvoltare.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Verde, linişte şi repaus social

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Într-un oraş atât de dinamic, suntem mereu surprinşi plăcut de grijă acordată locurilor verzi unde localnicii se pot relaxa. Sunt numeroase locuri verzi, destinate relaxării şi liniştii. Printre acestea se număra parcul Copou, parcul Voievozi, parcul Guliver şi nenumăratele parcuri de cartiere. Aceste includ şi amenajări speciale, menite să le ofere copiilor un loc de joacă sigur şi distractiv.

Ştim că fiecare parc verde ne ajută să respirăm un aer curat. Din păcate, se pare că oraşul Iaşi are probleme grave cu poluarea. Chiar dacă se depun eforturi semnificative în conştientizarea acestei probleme, nu au fost luate măsuri care să limiteze efectele negative ale poluării împotriva sănătăţii locuitorilor.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Din acest motiv, nu suntem surprinşi să vedem atât de mulţi ieşeni în parcuri sau ieşind din oraş la sfârşitul săptămânii, căutând aer curat în zonele din apropiere. Totuşi, sperăm că în anii următori situaţia se va schimba şi ieşenii se vor bucura de un aer mai curat. Sigur lucrurile se vor schimba, deoarece şi Comisia Europeană s-a sesizat în ceea ce priveşte calitatea aerului din oraşul Iaşi. Amneziile sunt destul de mari, pe care oraşul şi implicit România nu şi le permit. Se pare că se caută soluţii pentru rezolvarea rapidă a acestei probleme arzătoare pentru cei care locuiesc în Iaşi.

 

Darurile naturii din oraşul lui Mihai Eminescu

 

Parcul Copou este poate cel mai vizitat parc din zona Moldovei, atrăgând sute de vizitatori în fiecare zi. Vedem aici tineri îndrăgostiţi, bătrâni nostalgici, artişti talentaţi şi familii fericite. Din când în când mai vedem festival care „îmbracă” parcul în straie de sărbătoare. În astfel de momente minunate, merită să vizitaţi parcul dar să aveţi grijă cu locurile de parcare.

Mulţi ieşeni o să vină în zona parcului şi aşa cum vă imaginaţi nu o să fie prea multe lucruri de parcare. Puteţi oricând apela la mijloacele de transport în comun care sunt mai mult decât admirabile. Le puteţi folosi pentru a ajunge la parc şi ulterior pentru a vă întoarce acasă. Să nu uitaţi să treceţi şi pe la Teiul lui Eminescu, poate o să simţiţi şi voi vântul inspiraţiei.

Un alt loc interesant care sigur vă poate surprinde într-un mod plăcut este Palas Mall. Un mall? Da. Aici o să găsiţi o grădină minunată,  cu multe locaţii verzi. Grădina Palas Mall este un magnet pentru cupluri tinere şi părinţi. Ei vin cu cei mici care se joacă cu drag pe pajiştea verde şi atent îngrijită a celui mai mare mall din provincie. După o şedinţă de shopping prin mall, nu strică o pauză pe băncile din grădină, unde putem reflecta la tot ceea ce am cumpărat.

Să nu uităm de grădina Botanică din Iaşi, un loc care pune accent pe darurile minunate ale naturii. De fiecare dată când dorim să uităm de probleme sau de grijile care ne bântuie fiecare decizie, nu strică să mergem prin grădină. Aici o să găsim multe specii interesante de plante, care merită să fie studiate şi observate. Puteţi face câteva fotografii minunate în această grădină a culorilor vii şi mereu primitoare. De ce să nu vă bucuraţi şi voi de o plimbare plăcută prin grădină?

Să vorbim puţin despre serviciile noastre din acest oraş …

calatorii prin tara 2018

AutoBoca vă oferă posibilitatea de a închiria autoturisme din clase diferite, la preţuri avantajoase. Avem de asemenea şi un departament de leasing operaţional, care poate fi accesat de firme aflate în diferite stadii de dezvoltare. Puteţi discuta direct cu reprezentanţii AutoBoca pentru a afla mai multe lucruri despre fiecare serviciu în parte.

În acest mod o să vă fie mult mai uşor să accesaţi serviciul dorit şi implicit să aveţi parte de o experienţă plăcută. Suntem mai mult decât siguri că o să vă ajutăm să găsiţi o maşină de calitate, pe care ulterior să o folosiţi cu drag prin Iaşi.

Photo credit: Bogdan Tofan