Bun venit iulie, să pornim la drum!

calatorii prin tara cu vw polo

Călătorii plăcute în iulie prin România: dragostea de frumos și soare!

Luna iulie a venit cu o vreme ideală de concedii, care prinde bine celor care și-au planificat acum zilele libere de la locul de muncă. Chiar dacă temperaturile ridicate și furtunile de seară reușesc să arunce o umbră peste capacitatea noastră de a ne simți bine, depunem efort pentru a găsi cele mai faine variante de călătorit. Sunt foarte mulți oameni care au decis să-și folosească zilele libere pentru a călători cu drag prin tara și nu numai. Știm că sunt foarte mulți oameni care abia așteaptă să „fugă” de stres și bătăi de cap. Unii reușesc să facă acest lucru cu drag iar alții depun efort considerabil pentru a atinge gratia relaxării.   

Știm că sunt momente grele în rutina zilnică, care ne împiedică să ne bucurăm de viață. Acestea ne supun atenției un lung sir de greutăți, peste care trebuie să trecem. Lupta cu stresul, anxietatea și pe alocuri depresia, influențează starea noastră fizică și mentală. Din acest motiv este bine să optăm pentru zile de concediu și să facem acest lucru cu entuziasm. Este foarte important să ne relaxam și să îmbrățișam corespunzător venirea verii. Românii iubesc concediile, mai ales atunci când se pot bucura cu adevărat de ele. De asemenea, ei au la dispoziție o tară ce cuprinde o gama variata de obiective turistice, care mai de care mai interesante și capabile să devină surse de bucurie.   

Photo credit: Tinel Andronic

Posibilitățile de călătorie ale lunii iulie încep cu un zâmbet

Cine nu iubește să călătorească? Aceasta activitate ne ajută să ne deconectăm și să descoperim bucuria de a explora o tara cu adevărat minunata. România este un giuvaer turistic, care încă așteaptă să fie șlefuit într-o nestemata de neprețuit. Pe teritoriul tarii noastre o să găsiți munții Carpați, Dunărea, Delta Dunării, Marea Neagra, numeroase câmpii și râuri interesante, care pot transforma o călătorie de câteva zile într-o experiență de neuitat. Daca suntem suficient de atenți la numeroasele posibilități turistice din România, vom găsi exact ceea ce căutam. Nu trebuie să ne grăbim. Daca facem acest lucru cresc șansele să ratam câteva locuri incredibile.

Munții Carpați pot fi o sursă de răcoare și distracție. Majoritatea persoanelor care au decis să-și petreacă vacanta la munte nu au regretat. Din contra! Ei s-au simțit bine, bucurandu-se de temperaturile docile, peisajele superbe și mâncare la grătar. Stațiunile montane romanești au un farmec aparte, care le transforma în locuri demne de vizitat alaturi de prieteni buni sau membrii apropiați din familie. Vatra Dornei, Raru, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Arinii, Frasin sau Pojorâta sunt câteva din locurile montane din estul României care reușesc să atragă vizitatori an de an. Daca ați ajuns prin aceste zone ale tarii, cu siguranță ați descoperit multe lucruri faine. Noi am fost de multe ori prin orașele și satele din imediata apropiere a munților Carpați Orientali, unt muntos recunoscut pentru peisajele sale superbe. Nu le poți uita prea curând.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

De fiecare dată când ajungem în Vatra Dornei ne simțim că acasă, ceea ce este înseamnă mult. Aici putem să ne bucuram de emoții plăcute și liniștitoare. În luna iulie putem „fugi” de temperaturile ridicate, alegând un sejur într-o stațiune montană. Aici temperaturile ridicate nu îndrăznesc să apară. Munții Carpați reușesc să asigure o temperatura decenta, care să facă plimbările suportabile. Daca astăzi, 1 iulie 2019, temperatura în Iași este de 34 de grade Celsius, la Vatra Dornei sunt 27 de grade Celsius.

Aceasta diferență de temperatura o simțim și implicit ne bucuram mai mult de posibilitățile turistice. Vara merita să facem un sejur ce câteva zile la munte. Aici descoperim bucuria de a ne petrece timpul în natura. Aerul este puțin mai curat și în același timp lipsit de poluare, care se regăsește des în orașele României. Daca locuiți și voi în Iași, atunci simțiți din plin presiunea poluării, care-și lasă amprenta peste sănătatea oamenilor. Același lucru îl pot spune și cei care locuiesc în București, Brașov sau Cluj Napoca.

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

În prezent mulți români doresc să se bucure de experiențe turistice plăcute prin tara. Uneori ei reușesc să facă acest lucru destul de ușor, alegând să viziteze locuri populare și în același timp să descopere unele secrete turistice minunate. Pentru foarte mulți români, Delta Dunării reprezintă un punct de interes aparte. Aici natura are un puls special, care bate pentru nostalgici și cei care iubesc clipele sublime de liniște. În Delta Dunării o să găsiți multe locuri frumoase, ce merita să fie vizitate alaturi de prieteni buni. În ultima vreme, Delta a devenit un loc popular pentru firmele care organizează sesiuni de teambuilding sau petreceri de sărbătorire a unor evenimente importante.

Putem spune fără rețineri că Marea Neagra este punctul central de atracție pentru milioane de romani. Aceștia doresc să se bucure de valurile marii și de soarele prietenos. Daca urmează să vă duceți și voi la mare, nu uitați să aveți mereu aproape apă și să folosiți loțiune de protecție împotrivă razelor UV. Celebrele stațiuni de pe litoralul Marii Negre, Mamaia, Costinești, Vama Veche, Eforie Nord, Eforie Sud, sunt mai mult decât pregătite pentru acest sezon.

Cum vă puteți bucura de experiențe auto plăcute în această vară?

AutoBoca vă poate ajuta să descoperiți România la volanul unor autoturisme de bun venit. Acestea pot fi închiriate cu încredere de la noi. Daca aveți nevoie de o mașină bună și potrivită nevoilor voastre specifice de transport, contactati-ne oricând.

O să găsiți la noi modele de la producători auto de top: Mercedes Benz, Skoda, Opel, Dacia, Renault, Ford și mulți alții. Am vrut să le oferim clienților posibilitatea de a închiria mașini bune, care să asigure stabilitate și confort în timpul utilizării. Merită să știți că peste 96% din clienții AutoBoca ne recomandă serviciile!

Inchirieri auto oras