Bun venit la fosta capitală a Țării Românești: Târgoviște

În căutarea unor aventuri turistice de neuitat prin sudul României!

De fiecare dată când facem pași, mici sau mari, către o călătorie prin țară, avem în față câteva provocări, peste care nu putem trece. Suntem dornici să găsim locuri care să le vizităm cu drag și bucurie. Uneori pășim pe urmele prietenilor sau ale membrilor din familie care au vizitat anumite locații și au fost impresionați de ele. Atunci când auzi pe cineva drag că vorbește cu pasiune despre un loc vizitat în trecut sau recent, începi să cântărești ideea de a merge acolo. Există un pol de atracție către experiențele personale, povestite cu tact și iscusința, de cei în care avem încredere. Dacă ei s-au simțit bine atunci parcă avem o garanție că și noi putem trece prin aceeași experiență pozitivă.

În sudul României o să întâlniți multe „chemări” la drum, care mai de care mai interesante. Majoritatea turiștilor români și străini care astăzi caută locuri de vizitat în țară știu că avea parte de povești captivănte. Printre nenumăratele opțiuni turistice existente în sud, o să gășiți și fosta capitală a Țării Românești – Târgoviște. Acest micuț orășel din România cunoaște o dezvoltare fără precedent, atrăgând atenția persoanelor care iubesc istoria, cultură, artă dar și elemente ale Europei moderne.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Bun venit în Târgoviște: pe urmele lui Vlad Țepeș

O atentă analiză a posibilităților turistice românești implică strângerea de informații. Multe locuri sunt demne de vizitat, însă trebuie să ne încadrăm în timpul liber disponibil. Uneori avem timp doar pentru un city break iar alteori pentru vacanțe minunate, capabile să ne impresioneze și să devină amintiri frumoase. Dacă putem alocă mai mult timp unei călătorii, vom putea descoperi multe povești captivănte. Astăzi aveți posibilitatea de a trece cu încredere prin fosta capitală a Țării Românești – Târgoviște, un oraș care merită vizitat în perioada următoare. Primăvara și vara pot fi anotimpurile perfecte pentru călătorii prin Târgoviște. Acest oraș reușește mereu să întâmpine plăcut vizitatorii.

Istoria are un aer special în Târgoviște. Aici găsim multe obiective turistice interesante, care devin relativ ușor povești faine. În contextul potrivit, acestea se transformă în amintiri superbe. Le prețuim ani în șir. De nenumărate ori am avut deosebită plăcere de a descoperi povestea unui oraș minunat, trecut oarecum cu vederea de circuitul turistic românesc și internațional. Chiar și așa, orașul are un spirit unic, ce transcede popularitatea obiectivelor turistice tradiționale.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pe măsură ce investim timp în descoperirea adecvătă a orașului, găsim atât de multe locuri fascinante. Timpul ne oferă posibilitatea de a identifica drumul ideal pentru a ne bucură de experiențe sublime. Dacă avem la dispoziție suficiente date, devine puțîn mai ușor să găsim locații minunate. Care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Târgoviște? Sunt multe răspunsuri la această întrebare. Trebuie să o abordăm cu răbdare, deoarece vom întâlni multe recomandări, care mai de care mai interesante.

Photo credit: Dusmanu Ionut

De fiecare dată când am ajuns în Târgoviște, parcă ne-am întors acasă. Am trăit câțiva ani în acest oraș, așa că putem spune că suntem familiarizați cu opțiunile turistice existente. În 2019 am reușit să ne întoarcem în Târgoviște, unde am luat contact cu noul spirit al modernității targovistene. Se construiește mult în oraș și în jurul lui. Noi cartiere iau naștere și oamenii din localitățile și satele înconjurătoare găsesc motive pentru a se mută în Târgoviște. Dacă cu ceva ani în urmă, specialiștii se temeau că orașul se transformă într-o sursă de export pentru Occident, lucrurile s-au schimbat simțitor. De asemenea se simte un spirit aparte în oraș. Aici o să găsiți multe restaurante și cafenele moderne, unde puteți servi mâncare delicioase și cafeluțe bune. Nu strică să aruncați o privire peste posibilitățile culinare ale acestui oraș.

Cum vă puteți organiza timpul în Târgoviște? Hmm, suntem bucuroși să vă spunem că în ciuda faptului că orașul este micuț, aveți acces la multe obiective turistice frumoase. Vom încerca să le scoatem în evidență, punând accent pe caracterul lor unic. Așa că sperăm să aveți răbdare până la finalul articolului și să descoperiți de ce ați putea include orașul în itinerariul vostru. Hai să creăm o lista scurtă care include locuri vizitate de noi în orașul Târgoviște:

Photo credit: Dusmanu Ionut
 • 1. Curtea Domnească – Biserica Mare Domnească, Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Turnul Chindiei, Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești, Casă Domniței Bălașa (din secolul al XVII lea), Biserica Sfânta Vineri, Biserica Mică Domnească
 • 2. Parcul Chindia – lacul Chindia
 • 3. Grădina Zoologică din Târgoviște
 • 4. Muzeul de Artă
 • 5. Muzeul de Istorie
 • 6. Muzeul Național al Poliției Române
 • 7. Mănăstirea Stelea
 • 8. Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic
 • 9. Biserica Târgului
 • 10. Catedrala Mitropolitană Înălțarea Domnului – Parcul Mitropoliei, Ruinele vechii Mitropolii a Țării Românești
 • 11. Turnul Poarta Bucureștilor
 • 12. Complexul Turistic de Natație Târgoviște
 • 13. Locul unde au fost împușcați soții Ceaușescu
 • 14. Mănăstirea Dealu

Acestea locații pot oferi vizitatorilor acces la experiențe diferite. Puteți porni la pas din centrul orașului către ele. Așa cum am menționat anterior, orașul nu este mare și îl puteți traversa relativ ușor la pas. Dacă obosiți, aveți la dispoziție restaurante și cafenele unde vă puteți retrage pentru o binemeritată odihnă. Majoritatea celor care decis să viziteze orașul Târgoviște, au avut parte de experiențe plăcute. Ei s-au delectat cu darurile unui oraș important din punct de vedere turistic. De ce să nu vă bucurați și voi de o călătorie plăcută prin această parte a României?

AutoBoca vă oferă acces facil la mașini de bun venit, ușor de închiriat și optime pentru călătorii prin diverse regiuni ale României. Descoperiți țara cu un autoturism care să vă facă cinste. Este foarte ușor să închiriați o mașină de la noi. Pur și simplu intrați pe site și alegeți mașînă care vă place cel mai mult, completați formularul de rezervare care durează doar câteva minute.

Oricând întâmpinați dificultăți, contactați-ne cu încredere. Agenții AutoBoca sunt pregătiți să vă ajute. Ei știu că uneori este nevoie de asistență, mai ales când clientul dorește să cunoască mai bine mașina pe care vrea să o închirieze. Alegeți un mijloc de transport eficient și bucurați-vă de experiențe auto plăcute prin țară! 

Inchirieri auto oras