Bun venit Moșule! Promitem că am fost cuminți!

A venit timpul să vedem cine se află pe lista obraznicilor și cea a cuminților!

Dacă ar fi să analizăm emoțional anul 2020, putem spune că oamenii au fost trecuți de Moș Crăciun pe lista obraznicilor. În ciuda greutăților îndurate în acest an, ne regăsim în fața celei mai frumoase sărbători de iarnă: Crăciunul. Fie că îl așteptăm pe moșul jovial să ne aducă cadouri sau ne întâmpinăm cu emoție nașterea Domnului, ziua de 25 decembrie pare a fi creată pentru a ne încânta cu fericire. Știm că cei micuți abia așteaptă Crăciunul. Ei știu că vor primi cadouri.

Nu o să participăm la sesiuni de colind prin bloc sau pe la case. În contextul pandemic, ar fi recomandat să lăsăm vigilența să ne țină companie acasă. Împreună cu familia și prietenii dragi care știm că sunt sănătoși și testați, avem posibilitatea de a ne bucura de sărbătoare fără rețineri. Acest an a fost ciudat și greu. Pentru atât de mulți români, 2020 a fost greu de suportat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Unele persoane și-au pierdut locurile de muncă iar alții firmele și businessurile construite de-o viață. Momentele dificile prin care au trecut românii în acest an, au cauzat și apariția stresului și a depresei. Așadar, ar fi bine să ne dedicăm complet sărbătorii de Crăciun. Punem „pauză” la lucrurile care ne cauzează stres și depresie și încercăm să descoperim frumusețea vieții.

Să-l primim pe Moș Crăciun cu cozonac și lapte!

În filmele americane, Moșul vine prin coșul de la șemineu și plantează cadourile sub brad. După ce face acest lucru, se odihnește puțin, servind prăjituri și un pahar cu lapte. În România, moșul se poate delecta cu cozonac, pregătit cu drag în brutării sau de bunici creativi. Cine nu iubește cozonacul de Crăciun?

Avem prieteni care abia așteaptă să vină 25 decembrie pentru a se delecta cu câteva feliuțe de cozonac. Românii fac tot ceea ce le stă în puteri pentru a pregăti masa de Crăciun. Chiar dacă în 2020 nu o să avem alături toți prietenii, vom petrece digital. Colindele prind viață și prin intermediul internetului. Trebuie să depunem efort pentru a ne asigura că totul se desfășoară în spiritul sărbătorii.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Magia sărbătorilor în pandemie

Cine suntem astăzi și ce am învățat din acest an greu? Punem în balanță lucrurile bune și cele mai puțîn plăcute. Le analizăm cu atenție. Scoatem la lumina elementele negative ale celor 12 luni care urmează să ne părăsească și le spunem cu tărie „la revedere”.

Avem în față un an nou, care poate fi mai darnic cu persoanele optimiste și cu planuri mărețe. Sărbătorile de iarnă în vreme de pandemie sunt mai greu de digerat însă omenirea a mai trecut prin astfel de momente. Dacă am supraviețuit atunci, vom reuși și acum. Din fericire, medicina modernă este de partea umanității. Aceasta reușește să uimească prin descoperirile menite să ne țină viața și să extindă capacitatea de supraviețuire.

România are o sumedenie de tradiții și obiceiuri de Crăciun, care dau savoare sărbătorii. Fie că le știm sau nu, iubim să le vedem și să strângem informații despre ele. Având în vedere că sărbătoarea Crăciunului se află la doar câteva zile distanță, ne-am gândit să scoatem în evidență câteva tradiții de renume, care pot fi studiate în timpul liber. Aceste tradiții reușesc să păstreze spiritul românesc viu și trainic. Majoritatea românilor încearcă să fie la curent cu România autentică, care de cele mai multe ori se face văzută în preajma sărbătorilor de iarnă.

Ajunul Crăciunului ocupă un loc special în inimile românilor. Ei vor primi a doua zi cadouri și zâmbete sincere. Toată lumea a avut timp să se pregătească de venirea Crăciunului. Românii au făcut cumpărături online și abia așteaptă să înmâneze cadourile celor dragi. Fie că le vor lasă sub bradul de Crăciun sau la ușa (conform recomandărilor de siguranță și protecție), cei care vor primi se vor bucura de ele.

Am aflat numeroase lucruri interesante despre această sărbătoare. În primul rând, ea este mai veche decât bănuiam. Știam că se trage din sărbătoarea Saturnalia, practicată de români. Crăciunul datează din secolul al IV-lea. Biserica Catolică a dorit o sărbătoare care să rivalizeze cu cea a nașterii zeului Soare.

Totuși, sunt multe lucruri pe care nu le știm despre originile sărbătorii. Există un mister care persistă la fiecare poveste de origine, ceea ce nu este rău. Așa că nu este rău să rămânem la curent cu cele mai noi descoperiri. Ele ne ajută să înțelegem mai bine particularitățile  unei sărbători atât de iubita la nivel mondial.

o masina de inchiriat buna

Fie că v-ați propus să petreceți Crăciunul acasă sau undeva la munte, sigur o să găsiți bucuria sărbătorii. Moș Crăciun poate fi sursă de voioșie și fericire pe care o așteptăm tot anul. Nu uitați că dacă aveți nevoie de un autoturism, puteți apela cu încredere la serviciile AutoBoca.

Avem mașini de calitate, ce pot fi folosite pentru a explora în liniște și siguranță România. Profitați de experiența noastră pentru a redescoperi plăcerea de a călători cu mașina!

Inchirieri auto oras