Călător de Crăciun prin România

Vacanţă de iarnă pe meleagurile româneşti: clipe de neuitat alături de cei dragi! 

Sunt câteva evenimente din an care sunt aşteptate cu mult entuziasm, încântare, voie bună şi emoţii. Paştele, Crăciunul şi Anul Nou ocupa rolurile principale atunci când vine vorba de planificarea de vacanţe. Deseori ne gândim la ele mai ales la finalul acelor zile stresante, pline de agitaţie şi foarte obositoare. Vrem să ne delectăm cu gânduri plăcute şi emoţii minunate, mai ales dacă am avut de înfruntat o perioadă mai grea. După o furtună emoţională nu strică o oază de linişte şi pace. Dacă aceasta este acompaniata şi de magia sărbătorilor de iarnă, totul devine o realitate incredibilă. Totuşi, nu strică să ne bucurăm de o experienţă cuprinzătoare, care să îmbine elemente diverse şi primitoare.

Gândul că în curând ne vom putea relaxa şi uită de griji, este o fărâmă de speranţă care ne ajută să trecem mult mai uşor peste supărări. Motivul principal este că în acele momente speciale avem la dispoziţie câteva zile libere pe care le putem dedica în totalitate familiei şi oamenilor dragi. Aceştia din urmă ne pot ajuta să înţelegem bucuria Crăciunului, fără să simţim presiunea cotidiană. Stresul uneori devine o nicovală greu de cărat după noi.

Photo credit: Tinel Andronic

De prea puţine ori avem oportunitatea să ne bucurăm pe deplin de compania persoanelor importante din viaţa noastră. Timpul, energia şi concentrarea le dedicăm într-un procent considerabil către serviciu şi responsabilităţi de natură financiară. Ne lăsăm ispitiţi de promisiunile false ale fericirii în cantitatea de bunuri materiale.

Uităm că cele mai frumoase clipe sunt cele petrecute cu familia şi prietenii. Amintirile create cu ei sunt cele mai de preţ comori. O conversaţie plăcută întreţinută intre doi prieteni lângă bradul de Crăciun poate deveni o amintire de neuitat. 

Având în vedere că mai sunt doar câteva săptămâni până la mult aşteptatele sărbători de iarnă, nu ar fi o idee rea să începem să ne pregătim corespunzător. De Crăciun fiecare drum prin România poate deveni o amintire frumoasă, mereu „ascunsă” în minte dar vie în inimă. Magia sărbătorilor de iarnă ne determina să ieşim din confortul casei şi să descoperim locuri minunate, îmbrăcate în alb şi lumini colorate. Întreg peisajul şi atmosfera plină de energie şi bucurie ne invită să explorăm şi să părăsim cotidianul şi să profităm la maxim de frumuseţea iernii. Acest anotimp este special, chiar dacă este acompaniat uneori de provocări.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Drumurile de Crăciun mocnesc a bucurii şi fericire sinceră, ceea ce determina mulţi romani să dezvolte itinerarii fascinante. Astăzi este destul de uşor să stabilim parametrii perfecţi pentru o călătorie plăcută, lipsită de stres sau bătăi de cap. Cum? Chiar de acasă! Aveţi nevoie de un laptop, conexiune la Internet şi puţin timp pentru a cerceta posibilele opţiuni turistice. Aţi fi surprinşi de câte informaţii detaliate şi utile puteţi găsi pe site-urile şi blogurile dedicate explorării României.

Un călător fericit de Crăciun este bine informat şi ştie cum să folosească timpul avut la dispoziţie. Din păcate, vacanţă de iarnă este limitată, ceea ce înseamnă că fiecare clipă este foarte importantă. Din acest motiv, mulţi romani şi turişti străini ce vin în ţară, aleg să călătorească de Crăciun. Ei descoperă locuri noi şi interesante. 

Photo credit: Marius Isac

În această manieră, veţi descoperi mai multe locuri fascinante din România şi veţi petrece fiecare clipă în compania oamenilor dragi inimii. Nu doar atât, însă cu o organizare corespunzătoare, veţi putea să vă implicaţi şi în activităţi distractive. Sezonul rece are multe surprize pentru cei care iubesc să se joace în zăpadă sau să practice sporturi de iarnă.

În acest sens, vă propunem să descoperiţi un itinerariu deosebit pe care îl puteţi urma de Crăciun. De ce să nu vă bucuraţi de experienţe turistice inedite? În rândurile următoare, vă vom oferi mai multe detalii!

Un itinerariu fascinant prin Tara Moldovei: sărbători de iarnă de neuitat

Cu toţii avem o viziune în ceea ce priveşte Crăciunul. Unii din noi ne imaginăm că vom sta înconjuraţi de familie şi prieteni, vom împărtăşi poveşti frumoase, amintiri din copilărie, ne vom bucura de mâncarea delicioasă (preparată cu gust de părinţi şi bunici) şi ne vom delecta cu un pahar de vin aromat. Alţii prefera un alt scenariu: mers la ski cu prietenii, snowboarding, alergat pe munţii plini de zăpadă şi să se încălzească în faţa unui foc jucăuş în timp ce se bucura de o cană delicioasă de vin fiert sau ciocolată caldă.

Bineînţeles, lista de scenarii privind un Crăciun perfect poate fi îmbogăţita cu mult (excursii romantice, vizite la anumite obiective turistice, vizite la Târguri de Crăciun şi tot aşa). La final, chiar dacă modul în care ne vom petrece timpul va fi diferit, scopul este acelaşi: să creăm amintiri plăcute alături de cei dragi. Aşadar, vă propunem că de Crăciun să plecaţi într-o vacanţă prin frumoasă Moldova. Această parte a României a reuşit să păstreze magia sărbătorilor de iarnă prin tradiţii şi obiceiuri străvechi. 

Photo credit: Marius Isac

Crăciunul este o celebrare de natură religioasă şi implică un ritual complex cu pregătiri riguroase şi din timp (oamenii postesc timp de 40 de zile, pregătesc gospodăria cu atenţie şi bucătăresele prepară bucate încântătoare şi tradiţionale). În Moldova, veţi fi întâmpinaţi de oameni calzi, ospitalieri, plini de viaţă şi care abia aşteaptă să fie colindaţi. Veţi fi serviţi cu tot felul de delicii culinare care vor mulţumi chiar şi pe cei mai pretenţioşi turişti.

Gazdele îşi iau rolul foarte în serios şi vor face orice este posibil pentru că oaspeţii să se simtă relaxaţi şi bine dispuşi. Aşadar, dacă veţi alege să vă cazaţi la o pensiune rustică din Moldova, vă puteţi aştepta la platouri de prăjituri, cozonaci pufoşi, fripturi fragede şi delicioase şi bineînţeles vin de calitate fabricat la podgoriile locale. Pe lângă acest aspect, în Moldova veţi găsi şi munţi tare frumoşi împodobiţi cu omăt care va invită să ieşiţi afară şi vă bucuraţi de peisajele magice.

Veţi găsi şi câteva staţiuni montane vibrante cu locuri de schi, snowboarding şi alte activităţi specifice sporturilor de iarnă. Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Şaru Dornei, Rarău sunt doar câteva exemple de destinaţii ideale pentru vacanţă de Crăciun. De aici puteţi experimenta adevărata magie a sărbătorilor de iarnă. Unele peisaje par rupte din poveşti şi pentru câteva clipe, veţi pute uita în totalitate de grijile care va apasă şi va încreţesc frunţile.

Photo credit: Bogdan Tofan

Moldova este un ţinut aparte, foarte iubit de turişti de peste tot din lume. Atmosfera pitorească, oamenii calzi, bunătăţile culinare şi tradiţiile încântătoare pot fi ingredientele perfecte pentru o vacanţă de Crăciun de neuitat. Veţi putea crea amintiri deosebite alături de familie şi prieteni.

Însă, înainte de a porni la drum, va trebui să luaţi în considerare şi câteva elemente de natură practică. Pe timp de iarnă, alegerea unei maşini bune este un pas deosebit de important. Condiţiile rutiere sunt neprielnice: carosabil alunecos, zăpadă, temperaturi scăzute, vijelii şi altele. În regiunile montane va fi şi mai greu de pătruns dacă nu dispuneţi de un mijloc de transport de calitate. 

Photo credit: Marius Isac

La acest aspect, vă poate ajuta AutoBoca,  o firmă românească de rent a car care surprinde plăcut prin calitatea serviciilor oferite. Şi nu doar fiindcă aşa ne place nouă să ne prezentăm, ci fiindcă aşa ne descriu clienţii noştri: peste 96% din ei ne-ar recomanda şi altora. Aşadar, suntem convinşi că vă putem fi de folos atunci când vine vorba de identificarea unei maşini de încredere. De-a lungul anilor am reuşit să le oferim oamenilor posibilitatea de a închiria autoturisme de bună calitate, optime pentru drumuri plăcute prin ţară.

În flota Autoboca veţi găsi multe modele interesante care merită atenţia voastră. Ne reînnoim parcul auto periodic, tocmai pentru a ne asigura că oferim doar cele mai bune servicii de rent clienţilor noştri. Pentru călătorii pe timp de iarnă, vă recomandăm să închiriaţi un SUV precum Suzuki Vitara, un microbuz precum VW Touran sau un model din clasa compact precum VW Jetta. Sunt autoturisme de calitate, rezistente la condiţii rutiere precare (cât şi temperaturi scăzute) şi gata să vă ducă în siguranţă către toate destinaţiile dorite.

Photo credit: Bogdan Tofan

Şi partea cea mai bună este că veţi găsi toate aceste modele la AutoBoca la un preţ avantajos. De Crăciun, v-am pregătit câteva surprize pe care ar trebui să le descoperiţi. De ce să nu conduceţi o maşină de calitate şi să economisiţi în acelaşi timp? Vă invităm să profitaţi chiar astăzi de promoţiile noastre de rent din luna decembrie!

Autoturisme bune de inchiriat