Călător ferice în inima Transilvaniei

Descoperă legendele misterioase ascunse în Transilvania la volanul unei maşini de bun venit!

Transilvania este considerată una dintre regiunile din România mereu fascinantă! Oraşele şi satele de aici sunt recunoscute pentru aerul misterios, plin de legende grăitoare şi poveşti despre acte de vitejie de demult spuse la căldură unui foc de tabără. Din acest motiv foarte mulţi turişti păşesc curioşi pe aceste meleaguri dorind să descopere la prima mână secretele ascunse  sub peisajele naturale copleşitoare ale Transilvaniei.

Oamenii îşi pot petrece vacanţele şi zilele libere în diverse locuri minunate, pline de fantezie şi voioşie românească/ardeleneasca. Ei se pot conecta la o sursă vie de voie bună şi relaxare. Unii chiar se îndrăgostesc ireversibil de Transilvania.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

În inima României vei descoperi un ţinut care a reuşit să stârnească interesul şi creativitatea multor scriitori şi poeţi romani şi chiar de peste hotare. Faimoasa legendă a Contelui Dracula atrage turiştii chiar şi în prezent, anual venind un număr impresionant de vizitatori la Castelul Bran. Construcţia în sine poate fi un motiv întemeiat pentru a trece acest obiectiv pe lista ta. Însă, o dată ajuns, vei constata că  acest castel este mult mai mult decât un frumos proiect arhitectural. Aici păşeşti înapoi în trecut şi te bucuri de mici daruri culturale nepreţuite.

Romania castel Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Castelul Bran reprezintă o parte din istoria României, este o poveste, un loc de legenda care a dăinuit de secole, pe care merita să o descoperi într-un mod plăcut. Acesta este situat la graniţa Transilvaniei cu Muntenia şi este considerată una dintre cele mai misterioase destinaţii turistice din Europa. De ce? Vă invităm să aflaţi chiar acum câteva lucruri interesante.

Aspectul sumbru, zidurile groase cât şi atmosfera regală te vor transpune într-o altă era, o eră în care contele locuia în acest castel. Nu vei fi dezamăgit nici de expoziţiile şi colecţiile de arme din interior. Cu siguranţă vei descoperi un lucru nou, chiar dacă nu eşti la prima vizită. Să priviţi cu atenţie peste toate destinaţiile transilvănene şi în acest mod o să vă bucuraţi de o experienţă plăcută.

Castelul Corvinilor Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

Un alt castel care a atras atenţia turiştilor este Castelul Corvinilor din Hunedoara. Este o construcţie medievală, finalizata în secolul al XV-lea, însă este păstrată în condiţii foarte bune chiar şi în prezent. De Castelul Corvinilor se leagă numeroase poveşti şi legende, inclusiv cea a lui Vlad Ţepeş, aici fiind locul unde s-a transformat în Dracula. Castelul este totuşi la o distanţă destul de mare de sudul Transilvaniei.

Pe lista ta de călătorie, poţi adăuga cu uşurinţa şi Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. Este o fortificaţie în formă de stea, fiind un punct de referinţă privind istoria României. Însă aceasta cetatea se diferenţiază de altele nu doar datorită asocierii cu Marea Unire din 1918 ci şi datorită stilului arhitectural cu totul special. În mod cert o să te bucuri de o experienţă turistică unică!

Alba Iulia

Photo credit: Felicia Prodan

Fără îndoială, Transilvania este o destinaţie turistică de excelentă, ajungând de foarte multe ori printre topurile mondiale a destinaţiilor de vacanţă. Pe lângă frumoase castele, cetăţi şi fortăreţe medievale, în Transilvania vei descoperi şi câteva oraşe interesante cum ar fi Cluj Napoca şi Târgu Mureş. Sunt două aşezământe emblematice pentru această regiune din ţară. Clujul te va fermeca cu aerul său boem, cu palate, muzee şi biserici impunătoare, iar Târgu Mureş te va cuceri prin tradiţii, mix cultural şi construcţiile medievale.

Călătoria ta va deveni mult mai interesantă (poate şi educaţionala) dacă vei poposi câteva zile prin aceste două oraşele transilvănene. În Cluj, sunt multe obiective turistice pe  care le poţi vizita : Palatul Banffy, Piaţa Unirii, Cetăţuia, Piaţa Muzeului şi altele. Traseul tău poate fi transformat nu doar într-un simplu tur al oraşului, ci într-un tur al istoriei. O să te bucuri de câteva momente plăcute, ce merită să le descoperi alături de prieteni şi nu numai.

Foto: Adrian Daniel

Târgu Mureş, deşi nu este un oraş foarte mare, se bucura de o istorie impunătoare cât şi multe construcţii care îţi vor fura ochii şi inimă. Pe lista obiectivelor de vizitat trebuie să treci Cetatea Medievală şi Biserica Reformată. Este o fortificaţie construită în secolul al VII-lea cu şapte bastioane denumite în funcţie de bresle (Măcelări, Blănari Tăbăcari şi altele).

Scara Rakoczi este o altă comoara turistică din Târgu Mureş. Cele 70 de trepte te vor duce în parcul Cetăţii Medievale şi se deosebesc de alte construcţii de această natură prin picturile deosebite. La fiecare pas făcut, vei parcurge mai adânc într-un mozaic coloristic încântător. La final, te poţi relaxa în Piaţa Trandafirilor, la o cafenea chic şi să admiri frumuseţile din jur.

Photo credit: Emilian Necula

Transilvania se bucura de multe resurse turistice, ceea ce îţi va garanta o vacanţă plină de locuri minunate şi posibilităţi de divertisment. Datorită localizării sale, în inima munţilor Carpaţi, peisajele naturale sunt din belşug, diverse şi merită imortalizate în cât mai multe poze.

Însă, înainte de a porni în explorarea acestui ţinut fascinant, va trebui să te gândeşti şi la câteva elemente practice: ruta ce o vei parcurge, obiectivele turistice cât şi mijlocul de transport folosit. Este foarte important să dispui de o maşină de calitate pe care să te poţi baza indiferent de dificultăţile rutiere. Zonele montane din România sunt un pic mai dificil de parcurs, însă cu siguranţă merită efortul.

O soluţie des aleasă de foarte mulţi turişti este închirierea unei maşini. În acest mod, ştii din start că scapi de un factor de stres şi că vei dispune de un autoturism bun, sigur şi fiabil. Dacă ţi-ai propus să vizitezi Cluj Napoca, Târgu Mureş şi alte zone din Transilvania, AutoBoca îţi poate veni în ajutor, pentru că tu să alegi mijlocul de transport potrivit pentru călătoria ta. Mai mult decât atât, în ultimele luni ale lui 2017, noi ţi-am pregătit şi câteva oferte speciale la închirieri maşini. Haide să afli mai multe detalii despre ce este vorba!

O experienţă turistică de neuitat în Transilvania alături de o maşină de bun venit de la AutoBoca

Procesul de închiriere a unei maşini poate fi simplu şi rapid, însă poate fi confuz şi relativ dificil mai ales dacă nu vei beneficia de sprijinul unor agenţi de rent profesioniştii. La AutoBoca, închirierea unui autoturism nu durează mai mult de câteva minute, iar personalul nostru este foarte bine pregătit pentru a oferi recomandări şi sfaturi tuturor clienţilor noştri. Noi vrem să îţi facem călătoria mai plăcută prin a-ţi pune la dispoziţie modele noi de maşini din clase diferite, potrivite pentru orice tip de drum.

Photo credit: Bogdan Tofan

În Târgu Mureş şi Cluj Napoca  vei găsi sedii Autoboca, de unde poţi închiria fără probleme o maşină de calitate ce pot fi utilizate pentru a explora diverse zone ale României într-un mod plăcut. Aşa cum am menţionat, în noiembrie şi decembrie, clienţii noştri pot beneficia de câteva oferte foarte avantajoase. Vei putea închiria un VW Polo Automat la preţ de VW Polo Manual sau un VW Jetta la preţ de VW Golf. Lista completă de promoţii, poate fi accesată pe site-ul nostru oficial. Avem pregătite mai multe surprize ce merită descoperite.

Pentru călătoria ta în Transilvania, îţi recomandăm să alegi un VW Jetta. Este o maşină foarte apreciată de către clienţii noştri, aceştia lăsând sute de feedbackuri pozitive. Vei dispune de o spaţiere generoasă (atât în interior cât şi în portbagaj) cât şi de un nivel ridicat de siguranţă şi de confort. În flota AutoBoca vei găsi noul model de VW Jetta care te aşteaptă curat, cu plinul făcut şi gata de drum. Dacă vrei să fii şi tu un călător fericit prin Transilvania, alege AutoBoca! Suntem convinşi că nu vei fi dezamăgit!

Autoturisme bune de inchiriat