Călător în România Autentică: daruri turistice ieşite din comun

Istorie Brasov Romania

Povestea unor călătorii sublime prin România tradiţională

 

Romania Muntii Carpati 2015

Photo credit: Dusmanu Ionut

Mai devreme sau mai târziu, chemarea drumului suprima tăcerea monotonă a casei. Dorinţa de a călători în locuri noi şi interesante poate fi regăsita în inimilor tuturor. Nu strică să daţi curs acestei dorinţe din când în când, mai ales dacă aveţi la dispoziţie timp liber. România este cu adevărat o comoară turistică, ce merită să fie descoperită aşa cum se cuvine, în completă libertate.

De altfel, numărul mare de turişti străini care vin în ţara noastră reuşesc să se simtă bine alături de cei dragi. Diversitatea formelor de relief şi numeroasele monumente istorice şi culturale oferă tuturor turiştilor câte ceva de vizitat. Sunt mii de turişti care abia aşteaptă să vină în regiunile istorice Moldova, Transilvania, Tara Românească, Maramureş, Dobrogea şi Oltenia. Aceste regiuni oferă călătorilor acces la frumoase monumente istorice cu poveşti fascinante.

Orice călător ar trebuie să ştie câteva lucruri esenţial despre ţara pe care o vizitează. Din acest motiv, ne-am gândit să scrim câteva lucruri despre România, pe baza unor informaţii accesibile oricui la orice oră. Aşa cum probabil aţi observat şi voi, internetul este mai mult decât o sursă de informaţii. În prezent aveţi posibilitatea de a porni în aventuri turistice virtuale fascinante. Cum? Apoi, dacă începeţi să citiţi notele de călătorie scrise de diverşi turişti, o să înţelegeţi de ce România este atât de atractivă. De altfel, natura ospitalieră a românilor este celebră printre turiştii străini. Ei apreciază modul cum romanii îşi prezintă ţară şi poveştile.

Inchirieri auto oras

Tâlcul unei călătorii fascinante prin ţară

castel Bran

Photo author: Dusmanu Ionut

În momentul în care vă decideţi să porniţi la drum prin ţara trebuie să aveţi câteva repere la dispoziţie. Chiar dacă nu strică să abordaţi călătoria într-un mod rebel (câteodată), este mai bine să ştiţi ce puteţi vizita şi care sunt traseele optime de drum. Ţara noastră este traversată de măreaţa Dunăre şi multe râuri impunătoare (Şiret, Mureş, Olt sau Jiu). Formele variate de relief atrag un număr mare de turişti. De exemplu sunt mulţi oameni care călătoresc în România pentru a lua contact cu frumuseţea munţilor Carpaţi.

Ei sunt „seduşi” de piscurile înalte ale Carpaţilor, peşterile pline cu mister şi legendele ademenitoare spuse de localnici cu fler.

Persoanele mai nostalgice pot petrece câteva ore prin Delta Dunării, un loc uitat de timp şi păstorit de voia spiritelor libere. Cele mai recente statistici arată că Delta Dunării este una din cele mai bine conservate delte din Europa.

Romania castel Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Majoritatea satelor din România au elemente tradiţionale specifice fiecărei zone. Modul tradiţional de viaţă este păstrat cu străşnicie de oameni. Ei sunt în acest mod conectaţi cu natura şi cu trecutul. De altfel nu trebuie să neglijăm legătură specială a ţării noastre cu religia. Încă de la începuturile provinciilor istorice, domnitorii şi marii boieri au avut grijă să construiască biserici, mănăstiri şi alte tipuri de lacase de cult.

Cei care au o pasiune pentru istoria religiilor vor aprecia cu siguranţă oferta ţării noastre. Pe teritoriul României sunt foarte multe biserici şi mănăstiri care mai de care mai frumoase. Dacă ajungeţi în Moldova aveţi posibilitatea de a vizita celebrele mănăstiri pictate din Bucovina: Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa sau Putna. Acestea sunt doar câteva din bisericile ce impresionează în Moldova. Multe din aceste lacase de cult sunt incluse în patrimoniul UNESCO.

Să nu uităm de moştenirea istorică şi culturală ce se poate vedea cu ochii liberi în diverse conace, castele şi oraşe medievale. Acestea sunt de cele mai multe ori principalele obiective turistice pentru oraşele care le găzduiesc. În marile oraşe din România o să întâlniţi cel puţin o atracţie turistică importantă, care vă poate impresiona prin vlăstarul de elemente vii şi sublime. Dacă privim preţ de câteva minute cele mai recente statistici turistice, putem observa un lucru îmbucurător: România a devenit destinaţia preferată de vacanţă pentru foarte mulţi europeni.

Chidia turn

Photo credit: Dusmanu Ionut

Aceştia vin din statele membre ale Uniunii Europene şi chiar reuşesc să se simtă bine. Se pare că ţara noastră este în concurenţă directă cu Grecia, Italia, Bulgaria şi Spania. Staţiunile de la Marea Neagră (Olimp, Mamaia, Neptun, Venus, Saturn sau Vama Veche) reuşesc să atragă atenţia multor turişti străini pe timp de vară. De asemenea în timpul iernii sunt numeroase staţiuni de schi, în Poiana Braşov sau Valea Prahovei, care atrag mii şi mii de turişti.

În ultimii ani se pare că mulţi turişti vizitează cu drag oraşele Sibiu, Târgu Mureş, Cluj Napoca, Sighişoara, Braşov şi Iaşi. Aceste oraşe merită să fie vizitate.

Recent turismul rural a prins avânt în România. De cele mai multe ori, micuţele sate tradiţionale s-au dezvoltat în jurul unor puncte de atracţie importante: Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Castelul Corvinilor sau Cetatea Colt. Dacă vă aflaţi în căutarea spiritului autentic românesc, o să descoperiţi numeroase atracţii turistice naturale. În acest sens putem enumera Sfinxul, Babele, Delta Dunării, Peştera Scărişoara, Porţile de Fier sau nenumăratele peisaje naturale ce pot fi admirate din vârfurile grăitoare ale Carpaţilor. AutoBoca rent a car va pune la dispoziţie masini de inchiriat de calitate potrivite pentru diverse activităţi turistice.

Inchirieri masini