Călător în România: o plimbare în istorie prin frumoşii Munţi Carpaţi

În ultimele luni din an, AutoBoca te provoacă la o aventură turistică

Timpul trece fără să ne ceară permisiunea şi nu de puţine ori constatăm că anii se scurg rapid, fulgerător şi las în urmă doar amintiri. Deşi unele zile pot să pară interminabile, altele trec fără să le simţi, iar la final tot ce contează sunt acele momente frumoase ce îţi marchează existenţa. Din acest motiv ar fi de preferat să profiţi la maxim de vacanţe, excursii şi orice alt tip de călătorii petrecute alături de prieteni şi familie.

Photo credit: Marius Isac

În prezent, societatea noastră este consumată de concepte de natură materială, măsurabile în cifre şi unităţi precise. Însă, lucrurile care te pot face cu adevărat fericit nu pot fi cuantificate şi nici îngrădite în anumite standarde. Cum ai putea evalua obiectiv, raţional un peisaj copleşitor din Munţii Carpaţi? Fiecare om va avea alte trăiri şi va rezona în mod diferit cu frumuseţile mamei natură. Deşi nu este nimic neînregulă cu a munci pentru a îţi îmbunătăţi condiţiile de trăi, din când în când, trebuie să mai iei o pauză şi să îţi concentrezi atenţia şi către alte direcţii.

Photo credit: Ștefania Lău

Având în vedere că anul 2017 este aproape de sfârşit, de ce nu faci că fiecare clipă să conteze? Munţii sunt tare frumoşi şi primitori în această perioadă şi cu siguranţă vei găsi zeci de oportunităţi să te relaxezi şi să descoperi lucruri noi. Se spune că prezentul este modelat de trecut şi în funcţie de întâmplările anterioare poţi previziona unde se vor îndrepta evenimentele în viitor. Din acest motiv, este important să se acorde o atenţie deosebită istoriei nu doar pentru a descoperi civilizaţii de mult apuse cât şi pentru a învăţa din greşelile lor.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Însă, în orice era sunt şi foarte multe elemente frumoase iar în urmă au rămas zeci de aşezări, fortăreţe, palate şi castele ce îţi vor încânta simţurile prin măreţia lor. În românia vei găsi multe astfel de construcţii care aşteaptă vizitatorii pentru a le spune povestea lor. Dacă dispui de câteva zile libere şi de multă curiozitate pentru cunoaştere, poţi să îţi planifici un itinerariu interesant precum o călătorie prin vastă istorie a României. Poţi începe explorarea în trecut chiar dintr-un oraş mare, precum Bucureşti, Iaşi, Cluj şi nu numai. Cu puţină răbdare şi atenţie, vei putea găsi informaţii despre multe obiective istorice ce le poţi vizita în România şi în special în Munţii Carpaţi. O idee bună ar fi să incluzi în vacanţa ta cât mai multe activităţi interesante şi captivante.

Dacă vei pleca la drum din Bucureşti, Cluj sau Iaşi, poţi începe cu o scurtă vizită la câteva dintre clădirile emblematice pentru fiecare locaţie cum ar fi Palatul Parlamentului, Palatul Banffy şi Palatul Culturii. Fiecare dinte aceste obiective istorice şi culturale îţi pot aduce multe ore pline de poveşti fascinante ale celor care au locuit în aceste minunate locuri. De aici, te poţi aventura spre inima munţilor Carpaţi şi să treci pe lista destinaţiilor de vizitat ale construcţii istorice precum Castelul Mogoşoaia, Castelul Peleş, Castelul Bran, Castelul Corvinilor sau chiar câteva ore prin unul dintre cele mau frumoase oraşe medievale din ţară şi anume Sighişoara.

Castelul Corvinilor Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

În fiecare dintre aceste destinaţii zac secole de informaţii, povestiri şi legende ce merită descoperite. În fond, tot acest amalgam de evenimente sunt cele care au pus bazele României de astăzi. Suntem o altă versiune a strămoşilor noştri şi din acest motiv, este esenţial să ne înţelegem care nu sunt rădăcinile cu adevărat. Doar în acest mod vei putea experimenta la prima mână adevărata bogăţie istorică şi culturală ce zace pe teritoriul Românesc. De multe ori nu conştientizam cât de frumoasă este cu adevărat această ţară în care trăim, fiind preocupaţi de alte gânduri. Însă, când timpul liber îţi permite, merită să investeşti energie în a descoperi noi frânturi din istorie.

Photo credit: Ștefania Lău

Şi cum orice călătorie presupune şi folosirea unei maşini de calitate, AutoBoca vrea să îţi vină în ajutor. Poţi transforma ultimele două luni din anul 2017 în adevărate aventuri turistice şi să creezi amintiri de neuitat. Noi ne dorim să ne sprijinim clienţii în găsirea mijloacelor de transport potrivite pentru călătoriile lor. În acest sens, depunem eforturi constante atât pentru a introduce în flota maşini noi cât şi pentru crearea unor pachete de închirieri interesante şi avantajoase. Aşadar, te invităm cu mare drag să descoperi ofertele noastre pentru Black November. Credem că nu vei fi dezamăgit!

Black November la AutoBoca înseamnă multe oferte avantajoase de rent

Aşa cum am menţionat, memoriile alături de persoanele iubite sunt cele care primează în orice fel de experienţe turistică. Iar acestea, de regulă, se colectează în ani şi mai ales în vacanţe. Astfel, fiindcă 2017 mai are mai puţin de două luni până să se transforme în 2018, îţi propunem să pleci într-o călătorie scurtă prin Munţii Româneşti şi să te laşi purtat pe valurile istorieri. Pentru o excursie de succes, vei avea nevoie şi de un autoturism bun pe care te poţi baza. Aici, intervenim noi şi îţi punem la dispoziţie o flotă generoasă se maşini de bun venit pe care credem că îţi va face plăcere să le conduci.

Întotdeauna ne place să ne surprindem clienţii cât mai plăcut şi din acest motiv, am inclus în flota noastră multe modele noi de maşini, cu puţini km la bord şi oricând pregătite să pornească la drum. Nu doar atât, însă în luna noiembrie, poţi profita de câteva oferte avantajoase ce îţi vor permite să utilizezi autoturisme de calitate şi să economiseşti şi bani. Mai multe detalii poţi afla la secţiunea promoţii de pe site-ul nostru oficial.

Ca o recomandare pentru călătoria ta privind descoperirea unor obiective istorice din România, îţi propunem să închiriezi un VW Jetta. De ce această maşină şi nu alta? Desigur, lista de opţiuni este multiplă, însă conform feedbackului primit din partea clienţilor noştri, acest model se ridică chiar deasupra aşteptărilor. Vei dispune de o spaţiere generoasă (atât în interior cât şi în portbagaj), un nivel ridicat de confort şi siguranţă cât şi o bună manevrabilitate asupra maşinii. Jetta este fără îndoială un autoturism special pe care te poţi bizui chiar şi la cele mai dificile drumuri. Şi partea bună este că vei găsi noul model de VW Jetta la AutoBoca, ce poate fi închiriat la un preţ foarte bun! Contactează-ne chiar astăzi şi profită de promoţiile de rent pentru Black November!

Inchirieri masini