Călătoria pe care o aşteptăm de luni de zile

Momente de relaxare, voie bună şi serenitate alături de familie şi prieteni: bine aţi revenit în România, tara Doinei şi a Mioriţei! 

Luna august este o perioadă mult aşteptată de mii de romani plecaţi peste hotare. Ei se bucura nespus că într-un final pot să se întoarcă la locul pe care îl numesc cu adevărat “acasă”. Chiar dacă mulţi dintre cei care au emigrat către alte ţări europene (sau poate chiar şi peste ocean) şi-au construit o altă viaţă acolo, dorul de patrie, de România noastră frumoasă, nu poate fi eliminat.

Amintirile copilăriei petrecute la bunici, când alergam voioşi pe dealurile verzi cât şi recompensele delicioase cu deserturi tradiţionale, trezesc nostalgii în sufletele celor plecaţi. Nostalgia ne oferă de multe ori şansa de a păşi în trecut cu drag. Atunci când viaţa ne permite, putem descoperi puţin din darurile minunate ale existenţei alături de cei dragi. 

Photo credit: Ștefania Lău

Zicală “nicăieri nu-i ca acasă” este pe cât se poate de adevărată. Deşi ne-am putea simţi bine în alte locaţii, la un moment dat, există acea chemare către acel locuşor pe care îl numim casă. Aceste trăiri le au mai mereu românii care au hotărât să îşi încerce norocul în alte ţări. Mulţi dintre ei au ales această cale pentru a le oferi un sprijin financiar şi siguranţa celor rămaşi în România.

Sunt sacrificii nenumărate făcute de către părinţi, fraţi şi surori în numele unei vieţi mai bune. Însă, asta nu înseamnă că nu aşteaptă cu drag să revină pe plaiurile natale. De fiecare dată când ajungem acasă, dăm piept cu minunatele daruri ale vieţii. Nu strică să strângem câteva amintiri minunate, pe care să le ţinem minte toată viaţa. Dacă totuşi suntem pregătiţi de drum, atunci păşim cu drag spre destinaţie.

Mii de romani vin acasă în luna august pentru a se întâlni cu prieteni, familie şi pentru a se relaxa. Munca în ţările Europene (Germania, Spania, Anglia, Italia şi lista poate continua) este deseori acompaniata de stres, probleme, bătăi de cap şi oboseală. Cu siguranţă nu este simplu să vă acomodaţi la o cultură nouă, să vă integraţi într-o altă societate (mai ales una care nu priveşte romanii cu ochi buni).

Photo credit: Tinel Andronic

Însă, alegem să trecem peste aceste greutăţi tocmai pentru a îi ajută pe cei dragi. Trebuie să trecem peste greutăţile trecutului şi să ne pregătim de darurile viitorului. Dacă avem puţin timp la dispoziţie, atunci sigur o să ne bucurăm de clipe minunate. Sunt foarte mulţi oameni care abia aşteaptă să se delecteze cu darurile României. Ei de asemenea vor să le împartă cu prieteni şi familia. De cele mai multe ori reuşesc să facă acest lucru.

Din acest motiv romanii caută liniştea şi relaxarea în compania celor familiei pentru a uita de toate neplăcerile ce le-au încreţit frunţile. Şi cum altfel să facă asta dacă nu prin a călători în locuri minunate din ţară pe care o iubesc? Fiecare călătorie prin  România poate deveni o sursă de bucurie şi voie bună, mai ales dacă aveţi alături oamenii dragi inimii.

Din acest motiv, majoritatea romanilor care urmează să ajungă acasă depun efort considerabil pentru a pune la cale diverse itinerarii – pline de surprize şi voie bună. Tot ce trebuie să facem pentru a ne bucura de o emoţie plăcută este să ne informăm corespunzător.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Din fericire, avem o ţară foarte frumoasă şi bogată în posibilităţi turistice. Nu este de mirare că avem parte şi de foarte mulţi vizitatori străini. Este tare plăcut să explorăm munţii răcoroşi şi misterioşi sau să ne relaxăm pe plajele însorite de la Marea Neagră. Pe parcurs, putem să vizităm zeci de obiective istorice de o valoare incredibilă pentru patrimoniul cultural al României.

Avem multe legende şi povesti încântătoare de împărtăşit cu toţi cei interesaţi să le descopere. Cu o organizare bine pusă la punct, ne vom putea crea itinerarii interesante şi potrivite pentru toţi membrii familiei. Dacă ştim cum să ne organizăm paşii în timpul călătoriei, devine mult mai uşor să ne bucurăm de fiecare dar turistic şi nu numai. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Sunt câteva elemente de natură practică ce trebuie luate în considerare înainte de a porni cu entuziasm la drum. De aceea este esenţial să culegeţi cât mai multe informaţii pentru a face alegerile potrivite. Online, veţi avea acces la sute de site-uri despre turism şi călătorii prin România, aşa că dacă aveţi puţină răbdare, nu va fi complicat să vă orientaţi către o rută anume.

Aşa cum am menţionat, în ţara noastră sunt sute de locaţii incredibile care merită vizitate, însă suntem limitaţi de timp, aşa că va trebui să ne orientăm după rute uşor accesibile şi convenabile. Având în vedere că majoritatea romanilor vin în ţara cu avionul, punctul principal de plecare ar fi unul dintre aeroporturile principale: Bucureşti, Cluj, Iaşi. 

Photo credit: Vasile Prisacariu

Aşadar, o idee bună ar fi să alegeţi rute care sunt la îndemână. Aveţi nevoie doar de o maşină bună şi de entuziasm pentru noi explorări turistice. În rândurile următoare, vă vom oferi mai multe detalii privind posibile itinerarii de vacanţe în România în luna august. De asemenea, avem şi câteva recomandări utile privind ce modele de maşini să folosiţi pentru călătoriile voastre. Sună bine, nu-i aşa?

Destinaţii de vacanţă în România în luna august: bucuraţi-vă de clipe memorabile la volanul unei maşini de bun venit

Dacă abia aşteptaţi să porniţi în drumul liniştii şi al relaxării, al zâmbetelor şi al oamenilor dragi , atunci vreţi să fiţi siguri că totul decurge bine. Scopul unei vacanţe este să ne permită să vizităm cât mai multe locuri interesante, pe placul inimii şi să creăm cât mai multe amintiri încântătoare. Şi la acest aspect, vă putem ajuta cu câteva sfaturi utile.

România nu dezamăgeşte când vine vorba de peisaje naturale deosebite, legende misterioase, monumente şi construcţii impunătoare sau activităţi de divertisment în perioada concediilor. Cu alte cuvinte, în luna august, veţi avea la dispoziţie zeci de posibilităţi pentru a vă transforma vacanţă într-o călătorie de neuitat. Dacă punctul de plecare este Bucureştiul, frumoasă capitală, atunci va trebui să vă alegeţi o direcţie: fie către munte, fie către mare. 

Foto: Constantin Seghedin

Dacă vă veţi îndrepta către Braşov, Bran, Sibiu, atunci veţi avea ocazia să vă delectaţi cu frumoşii Carpaţi Meridionali şi ale sale păduri dese şi încântătoare. Nu doar atât, însă puteţi să vă opriţi şi la câteva obiective turistice de interes din zona a căror poveste cu siguranţă merită ascultată (Biserica Neagră, Piaţa Sfatului, Castelul Bran, Culoarul Rucar-Bran şi altele).

În cazul în care alegeţi să vă deplasaţi către Constanța, drumul către mare este de asemenea împresurat cu multe minunăţii turistice. Vă puteţi opri chiar şi la o herghelie de cai (Dor Mărunt), să vă detectaţi cu cele mai bune vinuri ale Dobrogei  (crama Murfatlar) sau să admiraţi o capodoperă inginerească a podului Anghel Saligny. Bineînţeles, destinaţia finală vă aşteaptă cu plaje bogate şi multe clipe ce promit relaxare şi voie bună.

Marea Neagra Romania

Photo credit: Constantin Seghedin

Din Cluj vă puteţi îndrepta către explorarea Transilvaniei, ţinutul cel mai controversat din România. Salina Turda este unul dintre punctele principale de atracţii de aici. Deşi este o mână subterană (considerată în trecut ca fiind una dintre cele mai importante mine de sare), în interior veţi găsi o altă lume în care distracţia este la ea acasă. Veţi putea să vă daţi cu bărcuţa, să jucaţi minigolf sau să vă bucuraţi de o privelişte panoramică a întregii locaţii. 

Tot prin Transilvania, veţi găsi şi cel mai frumos drum în Europa, şi anume Transfăgărăşeanul. O dată parcurs, veţi ajunge la Bălea Lac şi la Vidraru, alte atracţii importante în România. Sunt locuri emblematice pentru ţara noastră şi trebuie musai vizitate.

Dacă veţi pleca din Iaşi, atunci vă puteţi îndrepta către frumoasă Bucovina sau Maramureş care vă aşteaptă cu bucate delicioase şi multe biserici şi mănăstiri fermecătoare. Cu siguranţă veţi avea nenumărate oportunităţi să vă destindeţi şi să uitaţi de griji.

Photo credit: Ștefania Lău

Însă, înainte de toate, trebuie să vă asiguraţi că dispuneţi de un mijloc de transport de calitate. VEţi avea nevoie de o maşină de încredere, potrivită pentru drumurile din România. AutoBoca vă poate fi de folos aici. Suntem o companie de rent profesionistă şi oricând pregătită să ne întâmpinăm clienţii cu soluţii de mobilitate de calitate.

Pentru călătoriile voastre în luna august prin ţară, vă recomandăm să închiriaţi noul VW Jetta, Opel Astra Automat sau dacă aveţi nevoie de un autoturism mai spaţios, puteţi opta pentru Suzuki Vitara sau VW Touran. Aceste modele şi-au demonstrat capacităţile extraordinare de a oferi experienţe auto plăcute la fiecare închiriere.

În flota AutoBoca, veţi avea acces la multe modele noi, cu puţini kilometri la bord şi oricând gata să vă ducă într-o nouă aventură turistică. De asemenea, AutoBoca are sedii în oraşele şi aeroporturile principale din România, deci nu va fi greu să ne găsiţi. Contactaţi-ne chiar acum şi profitaţi de ofertele noastre pentru luna august! Suntem pregătiţi să vă oferim acces la cele mai bune maşini din flota noastră! 

Autoturisme bune de inchiriat