Călătorii de dezvoltare personală prin România

Cum ne putem dezvolta personal călătorind prin România?

Din ce în ce mai mulți oameni investesc timp și efort în dezvoltarea lor personală. Ei vor să descopere potențialul optim de creștere intelectuală, spirituală și culturală. O bună conectare la adevăratul potențial uman de dezvoltare, implică efort și descoperiri continue. Nu ne putem baza doar pe propiul instinct ci trebuie să citim cărți și să luăm contact cu noi emanații ale culturii românești și europene. Pentru a reuși să ne dezvoltăm personal, gradual dar sigur, este important să ieșim din zona de confort. Procedând așa, găsim refugiul constructiv în tărâmul virgin al curiozității umane. Începem să punem întrebări despre rolul nostru în lume și cum putem să devenim mai buni.

Călătoria de dezvoltare personală începe cu decizia de a crește propiul potențial, dincolo de limitele imaginarului. Nu o să fie ușor, mai ales dacă suntem bine înrădăcinați în monotonia zilnică. Totuși, trebuie să facem primii pași mânați de curaj și entuziasm. Acesta este poate cel mai bun mod de a pași în lume cu capul sus și mintea limpede. Putem oare apela la călătorii pentru a ne dezvoltă personal? Răspunsul scurt este da, iar cel lung va primi o detaliere în rândurile de mai jos. În fiecare an descoperim o nouă „potecă” intelectuală către o versiune mai bună a noastră. Dacă reușim să alocăm timp pentru călătorii care să ne ajute să ne descoperim potențialul, atunci cu siguranță punem fundamentul unei creșteri sănătoase, fără scurtături.

Nu putem trișa, mai ales când vine vorba de cunoașterea adecvată a eu-lui și a particularităților lui. Adevărul trebuie să primeze, deoarece el ne ajută să găsim drumul către revelații utile, menite să ne ajute să creștem. Astăzi vom găsi în România multe locații care merită vizitate pentru potențialul lor de revitalizare intelectuală, culturală și artistică. Putem călători cu drag și deosebită plăcere prin țară, descoperind locuri mocnite-n timp arzător și voioșie completiva. Așa cum probabil bine intuiți, multe regiuni românești pot fi vizitate pentru a lua contact cu surse de liniște, odihnă și relaxare.

Photo credit: Laura Seghedin

Idei de călătorie de dezvoltare personală și liniște spirituală

Anul 2020 pare a fi perfect pentru persoanele care vor să investească în ele și să descopere noi cai de dezvoltare. Dacă suntem suficient de curajoși atunci vom găși relativ ușor drumul optim pentru noi spre dezvoltare reală și de durata. În România sunt câteva locuri care pot fi vizitate pentru a întreprinde activități de dezvoltare personală și nu numai.

A venit timpul să ne uităm cu atenție la posibilitățile turistice românești, care să pună accent pe liniște, relaxare și odihnă. Sunt câteva locuri pe care le-am vizitat și noi și ne-au impresionat cu frumusețea lor. Sperăm că lista noastră de recomandări să va ajute să găsiți o sumedenie de locuri care să le descoperi cu drag. Noi am simțit că acestea pot deveni mai mult decât simple locații de vizitat pentru dărnicia turistică.

  • 1. Voroneț, Gura Humorului, Pojorâta
  • 2. București, Cluj Napoca, Constanța, Brașov
  • 3. Delta Dunării, Cazanele Dunării, Bran, Râșnov
manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

În aceste locuri am reușit în repetate rânduri să avem parte de experiențe diverse. Unele locații ne-au ajutat să descoperim lucruri noi și oameni interesanți. Am reușit să creăm amintiri minunate, care ne-au ajutat să ne dezvoltăm profesional și personal. Atunci când vorbim de emoții spirituale și dezvoltare în acest sens, Voronetul poate fi o varianta bună de explorat.

Mănăstirea Voroneț este cu siguranță un loc care atrage atenția oamenilor. Aceștia vizitează cu interes mănăstirea și se bucură de experiențe liniștitoare, care-i ajută să se relaxeze și să găsească sens în credință. Și dezvoltarea spirituală contribuie într-un mod sau altul la cea personală. Pe măsură ce admirați biserica Sfântul Gheorghe din incinta mănăstirii Voroneț, o să simțiți o bucurie aparte, observând creația arhitecturală. Nu uitați să studiați și pictură interioară și exteriora.

Photo credit: Dusmanu Adina

Gura Humorului și Pojorâta pot fi locații ideale pentru relaxare și liniște. Aici natura întreține un discurs aparte cu vizitatorii. Ei se pot delecta cu peisaje incredibile, fără să se „lovească” de șoaptele stresului cotidian. Cei care meditează pot folosi din plin liniștea înconjurătoare pentru a avea parte de sesiuni plăcute. De regulă în aceste locuri am venit împreună cu prietenii și cu familia dar și în câteva acțiuni de teambuilding. Nu am plecat niciodată dezamăgiți din aceste locuri frumoase.

Pentru experiențe urbane diverse și productive, ne-am gândit la București, Cluj Napoca, Constanța și Brașov, orașe pe care le-am vizitat cu bucurie mereu. De ce pot fi utile pentru dezvoltare personală? În aceste orașe o să gășiți oameni din toată lumea, care lucrează sau învață și își lasă amprenta culturală și socială în mediul urban. Pe măsură ce luați contact cu ei și observați câteva particularități interesante ale culturii lor. Unele pot fi extrem de benefice pentru drumul nostru către mai bine, cu tot ceea ce implică acesta. Nu este mereu ușor începem acest drum, însă el ne poate aduce roade înfloritoare atât pentru noi cât și pentru cei din jur. Fiecare oraș oferă vizitatorilor acces la obiective turistice captivante, mereu capabile să surprindă plăcut. Nu uitați să faceți fotografii sau chiar să înregistrați clipuri video.

Photo credit: Georgiana Boca

Delta Dunării, Cazanele Dunării, Bran, Râșnov au reprezentat locuri incredibile pe care le-am prețuit cu drag ani-n șir. Fiecare locație ne-a adus în față, experiențe plăcute și particularități sublime ale unor României naturale. Delta Dunării este în mod special o regiune a țării care pur și simplu te cucerește. Nu știi cum și când dar vărsarea Dunării în Marea Neagră te duce într-o stare liniștitoare, mai ales dacă cutreieri canalele cu o barcă. Atunci când avem la îndemână și câteva cărți bune, parcă devine mai ușor să ne conectăm la sfaturile autorului. Putem să le punem în practică mult mai ușor, dacă le înțelegem în tihnă și claritate. Cazanele Dunării reprezintă o altă parte a fluviului ce promite să încânte vizitorii. Chipul lui Decebal, sculptat în piatră, veghează asupra zonei și „salută” pe toți cei care-l privesc.

În ceea ce privește castelul Bran și cetatea Râșnov, acestea promit experiențe culturale, care ne ajut să înțelegem mai bine trecutul, cu tot ceea ce a însemnat el pentru dezvoltarea ulterioară a țării. Deși mulți oameni sunt fascinați de misterul contelui Dracula și încearcă să-i găsească urmele în incinta castelului Bran, construcția în sine este superbă și o creație arhitecturală ingenioasă. Același lucru poate fi spus și despre ruinele cetății Râșnov. Aceste locații sunt mai mult decât interesante, mai ales pentru cei care doresc să se dezvolte din punct de vedere cultural.

masina buna

Călătorii plăcute prin România cu mașini de bun venit!

În momentul în care începeți să căutați o mașină de închiriat pentru călătorii plăcute prin țară, nu uitați să treceți și pe la noi. Așa o să descoperiți câteva autoturisme de calitate, capabile să ofere experiențe auto plăcute. Vrem că toți cei care ajung la AutoBoca, să acceseze rapid și fără stres mașină dorită! Am dezvoltat un serviciu care să fie pe placul clienților. Rămâne doar să ne contactați și să optați pentru o mașină bună! 

Inchirieri auto oras