Călătorii de neuitat spre Munţii Rarău

Descoperim împreună Munţii Rarău printr-o călătorie plină de emoţii, amintiri frumoase şi locuri superbe!

România este ţara paradigmelor cu origini în natură. Munţii Carpaţi impresionează cu darurile lor naturale iar omul pe alocuri are „grijă” ca copacii să devină o simplă amintire frumoasă. Din nefericire trendul defrişărilor neautorizate şi periculoase pentru mediul înconjurător persista. În prezent munţii mai ascund secrete talcuite-n mister milenar, dar trebuie să le căutăm cu mare atenţie şi răbdare.

Totuşi, pe măsură ce exploram Carpaţii, găsim pe alocuri şi locuri îngrijite de om. Nu sunt multe însă merita aprecierea noastră deplină. Bineînţeles, tehnologia din prezent ne permite să existăm într-un cadru modern, cu access la tot felul de dispozitive ce ne uşurează considerabil activităţile zilnice.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Nu doar atât, însă ne deplasăm cu uşurinţă prin intermediul autoturismelor personale iar schimbul de informaţii are loc în mai puţin de câteva secunde. Ce era o dată un vis imposibil, acum face parte din vieţile noastre de zi cu zi şi nici nu le mai acordăm importanță. Ritmul dinamic al societăţii în care trăim ne determina să fim mereu dependenţi de tehnologie. Deloc surprinzător, parametrii tehnologiei moderne îi vedem bine puşi la punct şi în diverse locuri din natură.

Astfel, majoritatea activităţilor noastre presupune interacţiunea cu un laptop, smartphone într-un mediu steril, construit prin intervenţia umană. Accentul cade pe un alt tip de productivitate care presupune că într-un timp scurt să îndeplinim cât mai multe taskuri. Chiar dacă nivelul de confort este ridicat (în comparaţie cu cel al strămoşilor noştri), deseori când ne simţim lipsiţi de energie şi vitalitate recurgem la ieşiri în natură. Aceste mici excursii ne readuc la viaţă şi ne multiplica pofta de a trăi. În fond, ce poate fi mai frumos decât un peisaj verde, liniştit şi departe de stresul şi agitaţia specifică marilor oraşe?

Desigur, putem da vina pe lipsa de timp, care nu ne permite să plecăm în vacanţe la fel de des pe cât ne-am dori. Însă, cu puţină organizare şi atenţie, vă puteţi bucura de către o mică escapadă din când în când. Masivul Rarău este o destinaţie de weekend la îndemâna oricui, fiind uşor accesibilă  mai din toate colţurile ţării (mai ales cu maşina). Într-adevăr, dacă aveţi punct de pornire din vestul ţării, drumul este mult mai lung, însă şi recompensele sunt pe măsură.

Peisaj vegetatie muntii Rarau

Photo credit: Dusmanu Ionut

Munţii Rarău sunt un loc unde cerul îşi aşterne mantia universului cu drag peste natură. Aici puteţi să vă bucuraţi de peisaje glorioase, un lung pastel verde-cărămiziu, nu nuanţe de galben şi albastru. Din prima clipă veţi fi fermecaţi de măreţia şi frumuseţea Raraului: poieni înverzite presărate cu flori de munte, păduri de fag şi molid, creşte stâncoase, văi înguste, rezervaţii forestiere şi lista poate continua. Munţii Rarău sunt adevărat colţ de răi, un paradis în care natura predomină şi un punct excelent de a elimina stările negative şi stresul din viaţa voastră. Dacă ajungeţi aici, descoperiţi o pasiune intensă pentru frumuseţile naturii.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

După o vacanţă în Munţii Rarău, veţi face colecţii de emoţii călătoare, amintiri superbe şi clipe de neuitat, mai ales dacă în timpul călătoriei şi evident la destinaţie aveţi aproape oameni dragi sau cel puţin cunoştinţe amuzante. Însă, care sunt activităţile principale pe care le puteţi întreprinde la o vizită aici?

Fiind o zonă montană, şi mai ales că vremea este de partea noastră, drumeţiile pot fi atracţiile principale, însă Raraul are mai multe de oferit decât credeţi. Haideţi să aflaţi acum mai multe detalii despre cum vă puteţi face vacanţă de neuitat!

Un plus de adrenalină şi peisaje spectaculare în Munţii Rarău

Sunteţi pregătiţi pentru o aventură turistică în inima munţilor, departe de grijile şi rutina zilnică? Dacă răspunsul este da, atunci Munţii Rarău poate fi o destinaţie perfectă pentru o vacanţă de reîncărcare cu energie şi voie bună. Foarte mulţi turişti români şi străini aleg să îşi petreacă concediile explorând culmile Raraului. Există un număr considerabil de trasee care pot fi urmate, în funcţie de disponibilitate şi condiţie fizică.

Photo credit: Mihaela Abălăesei

Masivul Rarău se număra printre cei mai accesibili munţi ai României, cu un aspect pitoresc şi cu o atmosferă liniştitoare. Veţi fi înconjuraţi doar de verdeaţă, copaci măreţi iar magia înălţimilor este cu adevărat copleşitoare. Practic, veţi avea acces la privelişti ce par rupte din poveşti. Punctul de plecare pentru trasee montane este Câmpulung Moldovenesc (un orăşel deosebit). De aici vă puteţi îndrepta către Pietrele Buhei, una dintre rezervaţiile geologice importante ale Raraului. Veţi trece prin Poiana Izvorului Alb, Valea Limpedea şi Vârful Popii Raraului, ce se afla la o altitudine de peste 1600 de metri. Sunt atât de multe locaţii minunate, pe care merita să le descoperiţi alături de cei dragi.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Puteţi alege un alt traseu care duce către Pietre Doamnei (un ansamblu de stânci calcaroase din epoca mezozoică) şi Cheile Moară Dracului (a căror pereţi calcaroşi ating înălţimi de peste 60 de metri). Sunt câteva dintre atracţiile turistice importante din Masivul Rarău şi deşi presupune un efort considerabil să ajungeţi acolo, cu siguranţă merită tot efortul.

De asemenea, mai sunt şi câteva formaţiuni deosebite pe care nu ar trebui să le rataţi. Pe itinerarul vostru de vacanţă puteţi include şi o vizită la Peştera Liliecilor. Este situată în apropierea Pietrelor Doamnei şi face parte din comună Pojorâta, un alt colţ de rai. Speologii au declarat-o că drept cea mai mare peșteră gravitaţională din ţară. Aici veţi putea admira diverse formaţiuni din calcar însă şi numeroasele colonii de lilieci. Peste 12 specii de lilieci vieţuiesc în această peşteră care aleg să se adăpostească în peşteră, în special pe timpul iernii.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Dacă mai aveţi puţin timp la dispoziţie, vă puteţi aventura şi la o plimbare prin rezervaţia Slătioara, o imensă oază de verdeaţă care se întinde pe aproape 600 de hectare. Câteva ore aici înseamnă vindecare, energie pură şi relaxare totală. Fără îndoială veţi căuta motive să reveniţi în aceste minunăţii ale naturii.

Photo credit: Bogdan Tofan

Şi cum orice călătorie necesită un mijloc de transport de calitate, va trebui să identificaţi un model de maşină potrivit pentru vacanţă voastră. La acest capitol vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă de rent cu 10 ani de experienţă în domeniu şi mereu ne punem clienţii pe primul loc. Pentru drumuri către Munţii Rarău avem câteva recomandări care merită atenţia voastră.

Veţi avea nevoie de un nivel ridicat de confort şi siguranţă, mai ales pentru a înfrunta dificultăţile specifice zonelor montane. În acest sens, vă sugerăm să închiriaţi noul VW Jetta sau Suzuki Vitara. Sunt două maşini puternice, spaţioase şi uşor de manevrat. La final, voi alegeţi. Noi doar ne asigurăm că veţi avea parte de o experienţă auto deosebită. Contactaţi-ne acum şi profitaţi de ofertele noastre din luna mai. De ce să nu profitaţi de experienţa noastră pentru a porni la drum cu o maşină de calitate?

Autoturisme bune de inchiriat