Călătorii de relaxare și odihnă prin România

Idei de călătorie de relaxare pe meleagurile primitoare ale României

Acum că avem de-a face cu coronavirus în Europa, românii se gândesc serios la posibilitatea de a petrece vacanța de Paște și cea de văra în România. Prevenția și precauția sunt importante, mai ales când ne gândim că acest virus este foarte contagios și dependent de lipsa de igienă și atenție a omului pentru a se propagă în societate. Ar fi util să fim bine informați și să nu dăm crezare site-urilor create pentru click bait și dezinformare. Putem urmări cu deosebită atenție informările oficiale, oferite în diferite situații de autorități. Așa ține pasul cu realitate și în consecință ne putem face planuri clare și departe de efectele negative ale acestui virus agresiv.

Pentru a avea parte de călătorii de relaxare și odihnă în România, este important să fim bine informați. Putem face acest lucru mai ușor, am putea folosi Internetul cu răbdare. Sunt foarte multe  persoane care călătoresc des prin țară și apoi împart experiențele lor cu publicul prin intermediul unor bloguri și website-uri. Acestea pot fi consultate pentru a descoperi locuri ce rezonează cu ceea ce vă doriți de la călătorie. Dacă alte persoane s-au simțit bine în anumite locații, atunci puteți să le păsiți pe urme.

Photo credit: Constantin Andronic

Atunci când începeți să ascultați anumite povești de călătorie, spuse cu pasiune și drag de prieteni sau membrii ai familiei, simțiți cum ați putea repetă experiențele. Așa descoperiți locuri interesante, de care nu știați! Printre cele mai interesante locuri de vizitat pentru relaxare și odihnă din România o să găsiți Pojorâta, Rararu, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Colibița, Poiana Brașov, Sinaia, Predeal, Vătra Dornei, Delta Dunării, Băile Herculane, Tușnad, Praid și multe alte locații pe care noi nu le-am vizitat. Acestea sunt câteva din locurile pe care le-am vizitat în trecut și unde ne-am intalnnit cu bucuria relaxării. Aici ne-am lăsat departe grijile și nenumăratele presiuni sociale. În îmbrățișarea naturii și a voioșiei libere, reușim să spunem „stop” și să apreciem lucrurile simple. Viața este puțin mai frumoasă dacă suntem înconjurați de o natură vie și mereu darnică.

unde se afla palatul parlamentului
Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

România și darurile liniștii libertine

Sunt foarte mulți oameni care abia așteaptă să pornească în călătorii de relaxare și să uite de toate problemele zilnice. Chiar dacă nu este un deziderat ușor de transformat în realitate, cu puțînă atenție putem face acest lucru. Noi am descoperit mereu că România surprinde plăcut, mai ales atunci când nu ne așteptăm. Așa am dat peste multe locații minunate, menite să ne redefinească spiritul și capacitatea de a dezvolta amintiri frumoase. Știm că nu este simplu să ne dedicăm complet unei călătorii, deoarece mintea continuă să lucreze, chiar ne-am dori să nu se concentreze pe lucrurile de la locul de muncă.

De multe ori cădem pradă intensității sociale și mai ales a celei de la locul de muncă, unde dăm peste tot felul de provocări și probleme de rezolvăt. Așa că uităm să ne detașăm de ele și să ne relaxăm, ceea ce nu este tocmai bine pentru sănătatea noastră. Atunci când timpul ne permite, ar fi util să pornim în călătorii care să pună accent pe liniște și relaxare. Sunt multe locuri românești care pot oferi seninătatea pe care o căutăm. Acestea sunt fie în apropierea sau în interiorul munților Carpați sau lângă surse de apă (râuri, fluviul Dunărea sau Marea Neagră). Astfel de locuri sunt renumite pentru frumusețea lor și capacitatea de a oferi experiențe plăcute. Uneori suntem cuprinși de gingășia vieții liniștite și lipsite de norii turbulenți ai stresului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

În Delta Dunării o să regăsim plăcerea de a descoperi lucruri simple și oameni minunați. Aici natură pune la dispoziția vizitatorilor tot ce au nevoie pentru a se simți bine. O pauză binemeritată, poate deveni sursă de liniște de care aveam nevoie. Așa că suntem plăcut impresionați de capacitatea României de a scoate de la „naftalină” tot felul de destinații interesante, menite să liniștească sufletul și să odihnească trupul. Astăzi vom găsi în România multe locații menite să ne relaxeze dar și să ne distreze. Uneori cele două activități merg mâna-n mâna. Putem explora numeroase regiuni românești care să rezulte în experiențe minunate.

Bucovina este una din cele mai iubite părți ale țării. Aici oamenii se pot delecta cu peisaje fenomenale, mâncare delicioasă și compania unor oameni ospitalieri. Avem ce vizită și sigur nu ne vom plictisi prin nordul țării. Totuși, trebuie să ne facem un itinerariu clar și concis, deoarece altfel riscăm să nu ne bucurăm de tot ce are mai frumos de oferit regiunea. Un pic de pregătire din timp prinde bine, mai ales atunci când avem la dispoziție mai mult timp liber. Așa vom putea seta parametrii călătoriei și implicit cum să ne bucurăm de întreaga experiență. Aveți la dispoziție tot felul locuri incredibile, pe care le puteți vizita alături de prieteni și familie.

rent masini

Aveți nevoie de un mijloc de transport?

AutoBoca vă poate ajută să închiriați rapid și fără bătăi de cap mașină optimă de drum. Oricând aveți nevoie de un autoturism, intrați pe site-ul nostru și rezervăți modelul dorit. Totul durează doar câteva minute. Este foarte simplu!

În doar 3 pași simpli aveți mașina rezervată. Noi vă predăm autoturismul curat și cu rezervorul plin. Agenții AutoBoca sunt pregătiți să vă ofere acces la mașini bune. Știm că avem modele capabile să vă surprindă plăcut. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți formularul de rezervăre online. După ce primim rezervăre, ne ocupăm că mașina să ajungă la voi!