Călătorii de weekend la volanul VW Jetta

Ce faceţi în acest weekend?

Photo credit: Bogdan Tofan

După o săptămână lungă de lucru, cu probleme de rezolvat şi momente neplăcute, începem să ne gândim la weekend că la un  colac de salvare. Atât cât putem, încercam să ne detaşăm de sursele de stres şi nelinişte sufletească. Să nu uităm de factorul fizic, care poate fi destul de supărător, mai ales când acesta este strâns legat de ceea ce se întâmplă în timpul săptămânii. Din fericire, dacă avem uneori posibilitatea de a ne bucura de o experienţă turistică pozitivă şi revitalizanta. De ce să nu transformăm weekendul într-o sursă de bucurie? Dacă avem puţin timp la dispoziţie, atunci sigur o să găsim o destinaţie care să ne încânte.

Pentru a ne planifica o călătorie de weekend, trebuie să consultăm sursele existente de informaţii clare şi utile. Sunt câteva în arenă digitală, pe care le putem răsfoi cu încredere pentru a găsi indicaţii bune. Dacă avem la indemna informaţii utile despre cele mai frumoase destinaţii de vizitat în weekend, atunci sigur ne putem gestiona timpul corect.

În doar două zile putem vizita locuri faine, în funcţie de punctul nostru de plecare. Dacă pornim din Iaşi cu destinaţia Alba Iulia, atunci trebuie să ne gândim la faptul că  drumul este lung. Pe de altă parte, dacă destinaţia este Vatra Dornei sau una din minunatele localităţi din Bucovina, atunci timpul este de partea voastră. Din acest motiv, este util să ne gândim cu mare atenţie la drumul pe care urmează să-l facem.

Photo credit: Bogdan Tofan

În acest weekend, ne urcăm în maşină şi pornim la drum. Ce facem dacă totuşi nu vrem să ne folosim de maşină personală? Putem oricând opta pentru un serviciu profesionist de închirieri maşini. Sunt multe lucruri de avut în vedere atunci când urmează să închiriem un autoturism. Cum alegem o firmă? Cum alegem o maşină? Nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa obţinerii unor răspunsuri bune la aceste întrebări.

Pornim la drum în acest weekend cu o maşină de bun venit de la Autoboca

 

În 2018 mulţi oameni încearcă să se delecteze cu experienţe turistice plăcuţe de weekend. Conceptele de city break şi weekend-break sunt relativ noi în România. Totuşi, într-un timp relativ scurt, au reuşit să crească în popularitate. Din ce în ce mai mulţi romani aleg să pornească în drumeţii de weekend, aproape de oraşul în care locuiesc.

Ei vor un loc în natură care să facă uitate momentele petrecute în oraş. Ne-am gândit să vă oferim câteva recomandări în ceea ce priveşte drumurile pe care le puteţi face în weekend. A fost o activitate de documentare plăcută, care a implicat acces la informaţii utile. La sfârşitul documentarii, am reuşit să descoperim câteva locaţii interesante, ce merită atenţia unui turist de weekend.

Photo credit: Bogdan Tofan

Fiecare regiune din România vine cu posibilităţi interesante, ce pot surprinde plăcut până şi cel mai sceptic turist. Am fost plăcut surprinşi de numărul mare de obiective turistice din zonele tradiţionale româneşti: Moldova, Tara Românească, Bucovina, Dobrogea, Transilvania, Tara Crisului, Oltenia sau Haţeg. Ne-am referit la aceste regiuni cu numele lor tradiţionale, deoarece în mare măsură aşa sunt promovate.

Printre cele mai populare destinaţii turistice de weekend în Moldova o să găsiţi Vatra Dornei, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Voroneţ, Rădăuţi, Durau şi Gura Humorului. Aceste staţiuni reuşesc mereu să atragă vizitatori din Iaşi, Suceava, Bacău sau Oneşti. De ce aleg romanii aceste staţiuni? Este uşor de răspuns la această întrebare. Turiştii de weekend vor să se relaxeze şi să uite de probleme. De cele mai multe ori reuşim să dezvoltăm aici legături puternice cu natura dar şi cu surse de voie bună.

Photo credit: Dăscălescu Liliana

În Tara Românească o să găsiţi numeroase staţiuni în apropierea Carpaţilor Meridionali care merită atenţia voastră. Acestea au rădăcini adânc înfipte în istorie, ceea ce le conferă o alură cu totul specială. Printre cele mai populare destinaţii din sudul României o să găsiţi: Azuga, Predeal, Sinaia, Sighişoara, Sibiu, Bran, Râşnov, Moeciu, Constantă şi multe altele. Un lucru este evident: nu o să vă plictisiţi. Din contră, o să descoperiţi o lume minunată, plină de poveşti fascinate şi elemente unice.

Pentru a ne bucura de experienţe turistice plăcute şi evident lipsite de bătăi de cap, trebuie să optăm pentru un mijloc de transport bun. Dacă maşina personală iese din discuţie atunci, nu strică să vă gândiţi la un serviciu de rent a car. Aici te putem ajuta noi. Cum? Autoboca are peste 10 ani de experienţă în domeniul de închirieri maşini. De-a lungul anilor am reuşit să le oferim oamenilor posibilitatea de a explora România la volanul unor autoturisme bune.

În flota Autoboca o să găsiţi mereu autoturisme de calitate, de la producători auto de renume. Suntem siguri că în flota noastră o să găsiţi mereu modele bune. VW Jetta este una din cele mai închiriate autoturisme de la noi. Agenţii AB vă pot ajuta să găsiţi relativ rapid cea mai bună ofertă. Oricând doriţi să închiriaţi VW Jetta de la noi, vă putem ajuta! De ce să nu profitaţi de această ocazie pentru a explora România la volanul unei maşini bune?

rent a car oras