Călătorii minunate de Paște în aprilie 2019

manastire voronet 2019 vizita

Vacanța de Paște: bucurii turistice pentru cei cu slăbiciuni spirituale

În luna aprilie mulți oameni se pregătesc de venirea Paștelui, o sărbătoare religioasă de rit ortodox, care vine cu nenumărate provocări și oportunități minunate de petrecere a timpului. Pentru români, sărbătoarea creștină a Paștelui reprezintă o șansă unică pentru o conectare aparte cu latura divină. Încercam atât cât putem să ne bucurăm de darurile acestei sărbători și mai ales, să ne odihnim.

Avem câteva zile libere de la locul de munca, pe care le putem folosi pentru a ne relaxa. Uitam de vuietul problemelor de la locul de munca și încercam să ne bucuram de libertatea orelor lipsite de pontaj. În acest sens, este absolut normal că unii români să dorească o schimbare de la tradiționalul Paște în familie.  

Photo credit: Tinel Andronic

Românii care au slujbe dificile, cu un nivel ridicat de stres, vor să se bucure de locuri noi, departe de cele pe care deja le cunosc. De ce să nu avem parte de clipe minunate alaturi de prieteni sau familie în locații frumoase? România surprinde prin varietatea locațiilor sale, care pot fi alese pentru a găzdui turiști din toate colturile lumii. Avem o tara minunata! Așa este! Totuși, pentru a ne asigura că avem parte de un Paște plăcut și de neprețuit, credem că este important să ne informam.

Daca suntem bine informați, atunci reușim să găsim rapid cele mai frumoase locații de vizitat cu ocazia Paștelui. Și să știți că sunt foarte multe locuri incredibile pe care merita să le vizitam în vacanta de Paște! Având în vedere gradul ridicat de spiritualitate al unor regiuni din România, putem găsi cu ușurință locații faine.

Photo credit: Dusmanu Ionut

O călătorie minunată de Paște în România

Luna aprilie este caracterizată de venirea Paștelui, una din cele mai importante și apreciate sărbători creștine. Sunt numeroase tradiții și obiceiuri asociate cu aceasta sărbătoare, atent puse în practica de romani. Ei respecta tradiția locului, și de cele mai multe ori aceasta din urma atrage atenția publicului international. De exemplu: în Bucovina o să găsiți o tradiție artistica minunata – realizarea unor oua încondeiate, cu un nivel de precizie artistica incredibila. Daca căutați imagini pe Google cu mențiunea „oua încondeiate Bucovina” o să găsiți modele absolut minunate. De asemenea, o să găsiți bătrâni talentați și creativi care reușesc să transforme simple oua în opere de artă.   

Toți cei care ajung în Bucovina și văd oua încondeiate se minunează de nivelul artistic impresionant. Imediat simt nevoia de a scoate smartphone-ul sau aparatul DSLR pentru a face câteva fotografii. Acestea devin „hituri” instant pe rețelele de socializare, atrăgând atenția publicului în cel mai plăcut mod posibil. De asemenea în Vama, o să găsiți Muzeul Ouălor Încondeiate, pe care merita să-l vizitați. Este un loc minunat, unde o să descoperiți oua superbe, realizate cu o dibăcie incredibila. Știm că țoață lumea recomanda Bucovina pentru petrecerea vacantei de Paște, însă exista numeroase argumente în favoarea unei asemenea alegeri.

Regiunea de nord est a României are o spiritualitate aparte, caracterizata de devotament, respect și bucuria de a crede. Mai mult decât atât, în aceasta parte a tarii o să găsiți câteva din cele mai frumoase mănăstiri din Europa. Câteva dintre ele se afla chiar în patrimoniul cultural UNESCO. Care sunt mănăstirile din Bucovină, aflate în patrimoniul UNESCO?

Manastire Humor
Robert Raducanu

Hai să aflam împreună! În acest „club” select o să găsiți biserica „Tăierea Capului Sfanțului Ioan Botezatorul” din Arbore; Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Humor; Biserica „Buna Vestire” din Moldovița; Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Pătrăuți; Biserica „Sfântul Nicolae” din Probota; Biserica „Sfântul Gheorghe” din Suceava; Biserica „Sfântul Gheorghe” din Voroneț și Biserica „Învierea Domnului” din Sucevița. Daca ajungeți în aceasta parte a României, ar fi păcat să nu vizitați aceste biserici. O să vă bucurați de experiențe spirituale, artistice, culturale și istorice unice.

Știm că mulți oameni vor să se bucure de experiențe plăcute de Paște. Nu este tocmai ușor să dezvoltam un itinerariu fain, care să fie acompaniat de zâmbete, voie buna și placeri surprinzătoare. Putem caută informații utile despre locurile care ne pot surprinde plăcut atunci când trebuie să pornim la drum cu prietenii sau familia. Este important să găsim un loc care să fie în ton cu așteptările noastre. Daca vrem să ne odihnim, atunci alegem o pensiune, aflata în mijlocul naturii. Aici ne bucuram de darurile naturii și de liniște. Evident, că într-o astfel de călătorie includem și prezenta persoanelor dragi, care pot spori sau diminua calitatea experienței.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Daca totuși vrem să avem parte de o experiență spirituala înălțătoare, atunci putem urma drumul mănăstirilor din Bucovina. Pornim cu încredere în expediția pelerinului bucovinean, care se așteaptă să descopere prezenta divina în mănăstirile vizitate. De cele mai multe ori reușim să ne bucuram de experiențe neașteptat de frumoase, care rămân în inimile noastre ani la rand. Și aceste amintiri ne bucura sufletul de fiecare data când ne apropiem de sărbătoarea Paștelui.

Și cum rămâne cu mijlocul de transport?

Orice călătorie implica utilizarea unui mijloc de transport. Daca nu dorim să fim dependenți de mijloacele tradiționale de transport (tren, autobuz sau microbuz) atunci încercam să găsim variante mai flexibile. De asemenea, uneori mașină personala nu poate fi utilizata pentru călătoria pe care urmează să o facem. Nu putem împrumută mașină unui prieten ci mai degrabă putem închiria una de la o firma specializata.

Pentru a găsi rapid o mașină buna de închiriat, putem arunca o privire peste posibilitățile existente. Câteodată putem fi surprinși plăcut de ceea ce ne oferă piață. Astăzi, aveți șansă de a colabora cu AutoBoca, o firma românească de închirieri mașini, cu peste 10 ani de experiență în domeniu. Firma noastră vă poate ajuta să găsiți rapid o mașină buna de Paște, pe care să o folosiți cu încredere pe străzile României.

Contactati-ne cu încredere pentru a închiria autoturisme potrivite pentru diverse călătorii! Suntem mereu la dispoziția voastră. Vrem să vă ajutam să vă bucurați de experiențe auto plăcute. Muncim din greu pentru a oferi clienților acces la mașini bune. Peste 96% din cei care au închiriat de la noi mașini, s-au bucurat de experiențe pozitive!

Inchirieri auto oras