Călătorii scurte și sigure de weekend în Moldova

Un scurt drum pentru o amintire minunată în Moldova: entuziasmul unei experiențe de neuitat

România este o țara mândră, cu multe obiective turistice interesante, ce merită incluse într-un itinerariu fascinant. Dacă timpul este de partea noastră, atunci devine o reală plăcere să plănuim o scurtă escapadă din orașul în care locuim și muncim. Weekendul poate fi momentul potrivit pentru o ieșire de relaxare și voie bună. De ce să nu investim în propia sănătate? Totuși, în aceste luni de vara, ar fi util să fim precauți cu fiecare ieșire pe care o facem prin țară. În această direcție, recomandăm grijă și respectarea măsurilor de siguranță și protecție.

Acest articol include itinerarii interesante prin Moldova, una din cele mai frumoase regiuni din România. Așteptăm totuși și autostrada mult-promisă!

Timp de lectură: 6 minute și 30 de secunde (aproximativ). Să aveți spor!

Photo credit: Tinel Andronic

Cuprins articol:

  • 1. Particularități speciale ale Moldovei: una din cele mai vizitate regiuni românești
  • 2. Experiențe turistice de weekend în Moldova
  • 3. Responsabilitate auto în timpul călătoriilor prin România
  • 4. De ce ați putea colabora cu AutoBoca în acest an?

După o săptămână lungă și obositoare, simțim nevoia să ne destindem. Relaxarea poate fi accesată cu ușurință, mai ales dacă alegem o destinație faină. Moldova este recunoscută pentru oferta sa turistică generală, cu particularități incredibile, iubite de turiști români și străini. Aceștia din urmă abia așteaptă să ajungă pe tărâm moldovenesc. Aici ei se pot distra, relaxa, revitaliza și pur și simplu odihni.

Se pare că în ultimii ani, odihna reală și profundă a devenit un lux. Cu greu găsim timp liber pentru a ne îndepărta de pulsul ridicat al societății. Mereu avem ceva de făcut. Chiar și atunci când credem că am terminat ceva, apare altceve de nicăieri și o luăm de la început. Cum închidem acest ciclu vicios? Plecăm măcar timp de o zi departe de locul care ne definește viața profesională. Așa vom reuși să accesăm o sursă de liniște și voie bună.

Din când în când, și poate mai des decât facem, ar fi util să ne oprim într-un loc minunat și să admirăm împrejurimile. Trebuie să-i dăm corpului și minții o binemeritată pauză. Așa reușim să ne revitalizăm și să revenim la lucru cu forțe proaspete. Dacă putem investi o zi sau două în relaxare, atunci o să ne simțim mai bine. Ne-am gândit să vă ajutăm să descoperiți câteva lucruri despre Moldova, o parte a României care poate impresiona.

Photo credit: Robert Raducanu

Particularități deosebite ale Moldovei: una din cel mai vizitate regiuni din România

Deși astăzi toată lumea vorbește despre Cluj Napoca și Ardeal, Moldova rămâne giuvaerul turistic al țării. De ce? O să găsiți mulți oameni pe urmele lui Ștefan cel Mare, Vasile Lupu, Alexandru Lăpușneanu, Alexandru cel Bun, Mihai Eminescu, Ion Creangă și mulți alții. Aceste personalități au dat o notă aparte regiunii. Personalitatea moldovenească este vibrantă și include trăsături diverse: vivacitate, ospitalitate, voioșie, onestitate, naturalețe și intensitate.

Oamenii din Moldova sunt foarte primitori și dornici să impresioneze cu personalitățile lor. Așa că este o reală plăcere să stai de vorba cu moldovenii, care se pot lungi la discuție cu orele. Dacă dispoziția este potrivită și contextul optim, este o mare bucurie să stai de vorbă. Am descoperit acest lucru în mijlocul naturii carpatine, alături de prieteni buni și câțiva membrii apropiați ai familiei.

Noi pornim aventurile în Moldova din Iași. Fosta capitală a Moldovei impresionează prin caracteristicile sale moderne și istorice. Moștenirea culturală, artistică și istorică este prețuită în Iași. Orașul are o sumedenie de obiective turistice, care mai de care mai interesante. Fie că porniți de la Palatul Culturii sau Parcul Copou, aveți pe unde să va duceți și ce să faceți. În mod cert nu o să va plictisiți în Iași. Dacă iubiți să vă plimbați pe jos, orașul poate fi o reală bucurie.

De fiecare dată când avem puțîn timp liber, ne punem adidașii și începem să colindăm. Uneori nici măcar nu avem o destinație anume. Pur și simplu începem să mergem până la un punct și apoi ne întoarcem acasă. Pe lângă Iași, în Moldova o să găsiți și alte orașe faine. Printre acestea se numără: Bacău, Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Vatra Dornei, Botoșani, Bârlad, Vaslui și altele. Fiecare oraș este acompaniat de o poveste captivantă, ce merită să fie descoperită la fața locului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Experiențe turistice de weekend în Moldova

Weekendul în Moldova are un potențial extraordinar. De ce? Poziția geografică și accesul relativ facil la atât de multe obiective turistice avantajează turiștii care iubesc să călătorească. Munții Carpați sunt punctul central al regiunii. Prutul și Siretul sunt râurile care dau „viață” regiunii. În weekend te poți relaxa cu ușurință în una din stațiunile montane ale regiunii: Frasin, Vatra Dornei, Pojorâta, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și altele.

Aceste stațiuni promit să seducă vizitatorii cu peisaje incredibile, oameni primitori, mâncare delicioasă și un stil de viață armonios. Putem folosi internetul pentru a strânge informații despre aceste locații. Instagramul este optim pentru a vedea imagini din aceste locații. Căutați în bara de search locația pe care urmează să o vizitați și urmăriți pozele făcute de alți călători. Așa o să descoperiți cu ușurință locația pe care urmează să o vizitați. Același lucru îl puteți face și cu YouTube, doar că aici puteți urmări clipuri video.

Noi iubim să urmărim clipuri video pe YouTube despre România. Acestea sunt postate de călători români și străini. Unii au fost atât de impresionați de ceea ce au văzut încât au simțit nevoia să înregistreze fiecare moment. Avem la dispoziție atât de multe clipuri video, încât sigur o să gășiți ceva interesant și pe alocuri chiar captivant. Unele sunt chiar incredibile și merită să fie distribuite celor dragi.  

Photo credit: Delia Gospodaru

Responsabilitate auto în timpul călătoriilor prin România

Fiecare drum pe care-l facem prin țară trebuie să fie acompaniat de responsabilitate și grijă. Suntem în față unei situații destul de ciudate, cu virusul încă infectand sute de români. Așadar, trebuie să călătorim cu deosebită atenție la mediul înconjurător. Ar fi util să evităm zonele aglomerate, deoarece aici pot fi oameni infectați cu noul coronavirus. Mai bine să călătorim cu grijă decât să riscăm probleme cu sănătatea.

Pentru a putea explora Moldova în liniște și fără griji, mai bine folosim mașînă personală sau de ce nu, una închiriată. Da! Din ce în ce mai mulți români, aleg să închirieze mașini pentru a îndeplini diverse obiective, personale, business sau turistice. Accesul la mobilitate auto este mai facil că oricând.

Photo credit: Pascu Mariana

De ce ați putea colabora cu AutoBoca în acest an?

În 2020 aveți posibilitatea de a închiria autoturisme de calitate de la AutoBoca, o firma românească, cu o vechime în domeniu de peste 12 ani. Clienții care au închiriat mașini de la noi, s-au bucurat de experiențe plăcute. Mașinile noastre de bun venit nu au dezamăgit, din contră! Acestea pot fi folosite cu încredere oricând pentru a Moldova și diferite părți ale României.

Contactați-ne oricând doriți mai multe informații despre modelele disponibile spre închiriere. Dacă doriți să închiriați mașina online, vă așteaptă un formular interactiv și fluid. Durează doar câteva minute să completați formularul! Agenții AutoBoca sunt mereu la dispoziția clienților. Rămâne doar să ne contactați pentru a primi informații complete despre fiecare mașină disponibilă!