Călătorii tomnatice cu iz bucovinean: un weekend în Bucovina

Bucovina, un colţ de rai pentru cei ce iubesc natura şi tradiţiile autentice româneşti! Mergem împreună o vizităm?

Una dintre cele mai frumoase şi cunoscute zone din ţară este Bucovina. Aici veţi găsi o armonie între natură, tradiţie şi spiritualitate. Pentru mulţi dintre noi, Bucovina înseamnă locul unde divinitatea se împleteşte cu umanul. Aici, se manifestă o metamorfoză incredibilă a socialului, care pune pe primul loc omul

Cei care ajung în această parte a României reuşesc se bucure de experienţe turistice minunate. Turiştii iubesc să descopere locuri noi şi interesante, care se transforma subit în amintiri incredibile.

Diversitatea peisajelor, a formelor de relief, a faunei şi a florei împreună cu zecile de tradiţii păstrate cu sfinţenie de secole, fac din Bucovina o destinaţie ideală pentru vacanţă. Bineînţeles, o altă caracteristică specifică acestei zone din nordul României, sunt bisericile şi mănăstirile. Acestea sunt cu adevărat impresionante şi merita fie vizitate. La faţa locului acestea sigur o vă determine faceţi câteva poze sau clipuri video.

Photo credit: Tinel Andronic

Veţi găsi un număr ridicat de construcţii religioase, tocmai fiindcă joacă un rol esenţial în viaţa localnicilor. Nu este de mirare că Bucovina mai poartă şi numele de Ţinutul Mănăstirile. Pentru oamenii de aici, Dumnezeu nu este un concept abstract, ci o putere, o energie care ne ghidează zi de zi şi ne ajută devenim mai buni. Din acest motiv, în momentele de sărbătoare, bucovinenii se adună împreună pentru a celebra şi de a aduce omagii divinităţii. Ei au o legătură aparte cu spiritul religiei ortodoxe şi catolice.

descoperim împreună câteva mănăstiri impresionante din Bucovina

Mănăstirea Voroneţ, cu al său albastru celebru şi cu picturile biblice care au impresionat mii de turişti de prin toate colţurile lumii. A fost botezată drept Capela Sixtină a Estului datorită frescelor create cu măiestrie şi creativitate. “Judecată de Apoieste probabil cea mai memorabilă scena reprezentată pe peretii exteriori ai mănăstirii. Sunt prezentate pedepsele ce vor fi aplicate păcătoşilor (arşi în smoală) cât şi suferinţele sfinţilor pentru mântuirea sufletelor noastre.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Aceeaşi idee este pictată şi pe pereţii Mănăstirii Humor, o altă capodopera culturală şi istorică. Însă, la Humor, culoarea predominantă este roşu-cărămiziu, ceea ce a devenit specifică pentru aceasta construcţie. Indiferent care lăcaş de cult veţi vizita, veţi descoperi o poveste încântătoare, fascinantă şi care oferă o imagine cât mai clară despre folclorul românesc.

Pe lista de lucruri minunate din Bucovina, putem adăuga şi multe delicii culinare, câteva dintre ele transformându-se în adevărata artă. Dacă veţi înfrupta din aceste preparate tradiţionale, cu siguranţă veţi avea îndeajuns de multe motive reveniţi în această regiune.

Robert Raducanu

Cei care caută clipe de relaxare, voie bună şi un pic paradis natural, atunci o staţiune montană bucovineana ar putea fi soluţia. Peisajele mirifice poarta turiştii într-o lume magică departe de tot ce înseamnă griji, stres şi anxietate.

Photo credit: Tinel Andronic

Cu informaţiile corespunzătoare, veţi identifica locuri de cazare încântătoare, chiar în inima Bucovinei. Bogăţia culturii naţionale se regăseşte în obiceiurile şi tradiţiile conservate din generate în generaţie, arta olăritului, încondeiatul ouălor, pasiunea pentru muzică de folclor şi portul naţional pe care bucovinenii îl poartă cu mândrie în momentele de sărbătoare.

Itinerarii de vacanţă în Bucovina: invităm descoperiţi un ţinut aparte plin de magie şi legenda

Toamna are un aer minunat, care mereu surprinde cu darurile sale: natura adormind, pregătindu-se de venirea iernii cu a sa plapumăalbă. Întreg procesul este o adevărată simfonie a culorilor, ceea ce ne încântă sufetul şi inima la un alt nivel. Un peisaj de toamnă este imediat asociat cu frunze  cărămizii, roşiatice şi aurii. Este o privelişte care va rămâne mereu impregnată în minţile noastre şi nu ar fi o idee rea rămână imortalizata şi în poze.

Photo credit: Tinel Andronic

Însă, înainte de a porni în explorări turistice, va trebui  va informati corespunzător în prealabil. Nu ar fi o idee rea ştiţi care sunt obiectivele turistice de interes, locurile cele mai frumoase de vizitat sau restaurantele tradiţionale din zonă. Din fericire, Internetul este o unealtă tare de folos la planificarea itinerariului de vacanţă. Cu o simplă căutare veţi găsi zeci de site-uri şi blog-uri turistice care explica în detaliu experienţele altor călători.

Plecarea spre Bucovina poate fi din Suceava, Bacău, Iaşi sau un alt orăşel din Moldova. În funcţie de locaţia de unde veţi începe excursia, puteţi creaţi un itinerariu de weekend interesant.

Photo credit: Bogdan Almajan

Din Iaşi puteţi îndrepta către Durau, o staţiune montană foarte apreciată de turişti şi plină de peisaje naturale încântătoare. Dacă  simţiţi aventurieri, puteţi chiar alegeţi o drumeţie pe muntele Ceahlãu şi testaţi rezistenţa fizică şi psihică.

În Bucovina sunt multe staţiuni montane fermecătoare care merită atenţia voastră precum Vatra Dornei, Frasin, Câmpulung Moldovenesc sau Gura Humorului. Puteţi alege unde poposiţi câteva zile în funcţie de preferinţe şi proximitate.

Photo credit: Ștefania Lău

Dacă veţi plecadin Bacău, atunci puteţi îndrepta spre Gura Humorului şi să poposiţi şi prin Târgu-Neamţ pentru câteva ore (puteţi vizita Mănăstirea Neamţ sau Cetatea Neamţului). Din Suceava, veţi ajunge cu uşurinţă care Câmpulung Moldovenesc sau Vatra-Dornei ori Borsec. Sunt locaţii deosebite din Bucovina care merită vizitate măcar o dată.

Fără îndoială, veţi avea o vacanţă memorabilă în frumoasa Bucovina. Pentru a profita la maxim de explorările voastre turistice, veţi avea nevoie şi de un autoturism de încredere. AutoBoca   poate fi de folos la acest aspect. Suntem o firmă de rent de încredere, 100% românească care a pornit din Bucovina din orăşelul Rădăuţi.

Acesta va rămâne mereu locaţia noastră de suflet atât datorită faptului de aici am construit AutoBoca din prezent, cât şi pentru frumuseţea naturală a Radauti-ului. Noi vrem ajutăm clienţii se bucure de experienţe auto pozitive, lipsite de stres sau bătăi de cap.

Ne place fim mereu alături de clienţii noştri şi nu ne este fricăde provocări. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura veţi dispune de autoturisme de calitate şi care se pliază pe nevoile voastre de transport. În acest sens, ne îmbunătăţim flota periodic iar specialiştii noştri pun la punct oferte avantajoase de rent în fiecare lună.

De ce nu economisiţi bani fără a face compromis la calitate? Conform feedbackului primit din partea clienţilor noştri, 96% din aceştia ne-ar recomanda şi altora! Cu alte cuvinte, puteţi baza pe noi furnizăm maşini bune şi fără cusur. Suntem mereu la dispoziţia clienţilor. Ei pot discuta cu noi dacă întâmpină probleme sau au nevoie de ajutor. Răspundem rapid şi cu soluţii.

calatorii prin tara 2018

Pentru călătorii în luna septembrie, recomandăm închiriaţi noul VW Polo Automat, VW Jetta sau VW Touran. Autoturismele ce poartă marca VW sunt recunoscute pe plan internaţional pentru calitatea şi fiabilitatea de care dau dovadă. Aceste modele nu fac excepţie şi oferă experienţe auto inedite.

Clienţii noştri care le-au ales şi partener de drum au fost încântaţi de performanţa lor. Vă invităm le descoperiţi şi voi: rezervă o maşină de bun venit chiar astăzi! Mai mult decât atât, aproape în fiecare lună avem oferte speciale, de care puteţi profita cu uşurinţă!

Inchirieri auto oras