Care este cel mai frumos loc de vizitat în Moldova?

Plănuieşti o excursie în Nordul României? Află acum care sunt atracţiile turistice principale în Moldova!

Frumuseţile naturale, istorice şi culturale ale României au atras atenţia a milioane de turişti străini de prin toate colţurile lumii. Aceştia vin pe meleagurile mioritice pentru a descoperi noi locuri fascinante şi interesante (iar România are o sumedenie de astfel de locaţii). Indiferent de regiunea pe care o vei alege să o vizitezi vei învăţa ceva special şi te vei putea bucura de peisaje spectaculare. Moldova are farmecul ei şi aici predomină spiritualitatea şi tradiţionalismul specific traiului românesc.

Alura sublimă a Moldovei este dată în mare măsură de oraşele extraordinare care le găzduieşte. Acestea au adânci rădăcini istorice, culturale şi uneori artistice, care transport vizitatorii într-o lume aparte, departe de stres şi probleme zilnice. Să nu uităm de elementele tradiţionale, prezente în diferite straturi ale societăţii româneşti.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cele mai frumoase biserici şi mănăstiri le vei găsi în acest ţinut, în special în Bucovina. Sunt construcţii ce datează de sute de ani şi nu încetează să fascineze pe vizitatori cu elemente arhitecturale rustice şi fresce deosebite. Cu alte cuvinte, Moldova este locul unde vei găsi practicându-se cele mai vechi datini şi obiceiuri româneşti alături de tehnici speciale privind meşteşuguri transmise din generaţie în generaţie (olărie, tâmplărie, pictura s.a.m.d.).

Natura a fost de asemenea darnică cu acest ţinut şi nu a făcut economie privind splendoarea şi unicitatea cadrelor naturale din Moldova. Aici te vei bucura de munţi frumoşi şi primitori, de oraşe pline de monumente istorice şi de oameni calzi şi blânzi.

Munţii Carpaţi sunt iubiţi de romani. Motivele vin în forme diferite dar mereu surprinzător de ferme. Pe lângă umbra protectoare a munţilor, pădurea (cât a mai rămas din ea) te invită la taclale. Te înhami la o plimbare muntenească, cu efect pozitiv asupra trupului şi unui liniştitor asupra minţii. Atunci când te bucuri de o asemenea experienţă, devii pregătit pentru ceea ce viaţă îţi poate oferi în perioada următoare. Mulţi oameni doresc să se bucure de momente plăcute, care să le dea forţa mai târziu, atunci când revin la lucru.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Cu siguranţă nu te vei plictisi în excursia ta în această zonă a României. Însă care sunt obiectivele turistice principale de vizitat în Moldova? Lista poate fi foarte lungă şi nu ar fi îndeajuns doar câteva zile să surprinzi în totalitate tot ce reprezintă Moldova. Dar, cu un pic de planificare poţi să selectezi câteva locaţii care îţi vor face vacanţa mult mai frumoasă şi relaxanta.

Dacă îţi faci un itinerariu adecvat, nu o să ratezi ocazia de a descoperi locuri interesante. De ce să nu te pregăteşti de drum corespunzător? Într-o oră şi un pic, o să reuşeşti să faci un plan de acţiune uşor de respectat. Din fericire internetul este de partea ta, mai ales dacă reuşeşti să citeşti câteva articole scrise de turişti profesionişti.

Foto: Dusmanu Ionut

Îţi poţi începe turul Moldovei cu bisericile din lemn din Bucovina. Aici vei găsi 47 de astfel de lăcașe de cult ce reprezintă o parte a testamentului lemnului specific acestei regiuni. Biserica Putna este una dintre cele mai vechi construcţii de acest fel şi este singura biserica de lemn medievală cunoscută şi prezervata pe teritoriul României. Modul de compartimentare, arhitectura arhaică alături de obiectele religioase de aici, fac din biserică Putna o adevărată comoară pentru patrimoniul cultural românesc. Pe lista poţi adăuga şi Biserica de lemn Sf. Dumitru, Înălţarea Domnului, Sf. Mercurie şi multe altele.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Un alt lăcaş de cult din zona Moldovei ce merită atenţia ta este Mănăstirea Voroneţ cu al ei „albastru de voroneţ” o culoare unică în lume. Aceasta construcţie de deosebeşte prin frumuseţea inegalabilă a frescelor pictate care au rezistat de-a lungul secolelor. Cadrul natural pitoresc şi atmosfera liniştită ce înconjoară acest loc îţi vor oferi o stare de pace interioară şi un prilej să îţi încarci energiile.

Poveste Cetatea Sucevei

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cetatea de Scaun din Suceava poate fi un alt obiectiv turistic demn de vizitat în Moldova. Aceasta este o construcţie medievală ce datează încă din secolul XIII, ridicată la iniţiativa voievodului Petru Musat. Cetatea Suceava face parte din sistemul de fortificaţii din Moldova creat ca defensivă împotriva atacurilor otomane. În prezent se pot admira rămăşiţele zidurilor de apărare cât şi un zid de contraescarpa şi fortul Musatin. Îţi vei putea imagina bătăliile aprige ce au avut loc în această zonă cât şi arhitectura sistemului militar de apărare.

Photo credit: Ștefania Lău

Partea montană a Moldovei are de asemenea specificităţile ei. Vatra Dornei, Cheile Bicazului, Lacul Roşu sunt alte obiective turistice populare unde ai putea poposi câteva zile. Te vei putea bucura de aerul curat de munte şi cei mai curajoşi dintre voi puteţi să încercaţi alpinism sau câteva trasee montane.

În Moldova vei putea găsi şi câteva oraşe ce se deosebesc prin variate monumente istorice, împrejurimi speciale care te vor cuceri după o simplă privire. Oraşul Iaşi, Suceava, Rădăuţi, Piatra Neamţ, Bacău sunt doar câteva exemple de destinaţii unde ţi-ai putea petrece câteva zile de neuitat. Fiecare loc te va întâmpina cu propria poveste, pe care merită să o descoperi.

Foto: Dusmanu Ionut

Însă, înainte de toate, trebuie să îţi alegi un partener de încredere la drum: o maşină de calitate pe care să te poţi baza chiar şi în cele mai dificile situaţii. Cu informaţiile corespunzătoare, poţi să identifici o agenţie profesională de închirieri maşini şi să descoperi conform bunului plac comorile turistice ascunse în Moldova.

AutoBoca este o firmă repetabila în acest domeniu şi sunt sute de clienţi mulţumiţi care pot atesta calitatea serviciilor noastre. Şi fiindcă mereu ne dorim să ne surprindem clienţii cu maşini de bun venit şi oferte încântătoare, ţi-am pregătit o surpriză pentru vara 2017. Haide să afli mai multe despre ce este vorba.

Unde poţi închiria maşini bune în Moldova? AutoBoca are câteva sugestii pentru tine ce sunt demne de luat în considerare!

Dacă îţi doreşti să vizitezi Moldova, noi te putem sprijini cu un mijloc de transport de încredere şi care îţi va face vacanţa mult mai plăcută. AutoBoca are peste 100 de maşini în flotă, modele şi clase diferite, încât vei putea alege autoturismul potrivit ţie. Pentru excursii în familie, atenţia ta se poate orienta către modele compact de tipul: VW Jetta, Hyundai Elantra, Citroen C-Elysee sau chiar şi Dacia New Logan. Dacă îţi doreşti o maşină mai uşor de condus şi economică, poţi închiria un VW Polo Automat! Şi dacă pleci în grupuri mai mari de persoane, AutoBoca te aşteaptă cu o selecţie specială de microbuze!

Nu îţi va fi greu să ne găseşti: avem sedii în oraşele principale din Moldova (Suceava, Rădăuţi, Iaşi, Bacău, etc.) şi suntem mereu la dispoziţia ta. Porneşte în vacanţă la volanul unei maşini de bun venit! Nu rata această oportunitate!

Inchirieri masini