Care este cel mai frumos loc de vizitat în România iarna?

Unde putem călători pe timp de iarnă în România? Vă invităm să descoperiţi câteva destinaţii încântătoare…care pot deveni amintiri de neuitat!

În timpul sezonului rece, idea de a porni la drum este destul de înfricoşătoare pentru majoritatea şoferilor, indiferent de nivelul lor de experienţă. Nu este uşor să conduci o maşină pe un drum acoperit cu zăpadă. În astfel de condiţii trebuie să fim atenţi la drum în fiecare moment. România este o ţară minunată iarna, dar trebuie să o descoperim fără stres şi în linişte.

Zăpadă, viscolul şi temperaturile scăzute nu sunt tocmai elementele ideale necesare unei călătorii frumoase şi încântătoare. Însă, în pofida acestor lucruri, uneori chiar merită să plecăm în vacanţe pe timp de iarnă. Sunt unele locaţii de-a dreptul minunate care ne vor face să uităm pe deplin de frigul pe care l-am îndurat pentru a ajunge la ele. Totuşi, pentru a ajunge la ele trebuie să călătorim cu atenţie şi fără stres. 

Photo credit: Marius Isac

Bineînţeles, ar fi de preferat să dispunem şi de maşina potrivită pentru a înfrunta cu brio toate provocările rutiere. Se spune că pentru orice problemă există o soluţie. În ceea ce priveşte identificarea unui mijloc de transport potrivit şi pe gusturile voastre, AutoBoca vă poate fi de folos. Cum anume? Vă vom oferi mai multe detalii în rândurile următoare. Până să ajungeţi la partea cu alesul maşinii, mai întâi ar fi bine să vă puneţi la punct un itinerariu interesant. Să ştiţi că este mai uşor ca oricând astăzi să puneţi bazele unui itinerariu încântător.

Unde aţi putea să vă bucurări pe deplin de frumuseţea iernii în România? Avem o ţară cu adevărat incredibilă. Indiferent de sezon, veţi putea să vă bucuraţi de experienţe turistice inedite. În sezonul rece, munţii se număra printre destinaţiile preferate de majoritatea vizitatorilor (chiar şi de cei de peste hotare). De ce? Fiindcă atunci când ninge la munte, peisajele devin magice, rupte din poveşti.

Pentru câteva clipe, vom avea senzaţia că orice este posibil şi putem să fim recunoscători Mamei Natură pentru frumuseţile ce ni le oferă. Totuşi, trebuie să avem grijă de natură şi de tot ceea ce ne oferă. În acest mod o protejam de probleme. Din păcate, încălzirea globală îşi face simţită prezenţa şi în România.

Photo credit: Bogdan Tofan

În decembrie, toată ţara se transformă într-un adevărat spectacol de lumini, cu brazi frumos împodobiţi, colinde care se aud în orice magazin şi parcă în întreaga atmosferă se simte o energie pozitivă, plină de speranţă şi voie bună. Dintr-o dată, gerul şi zăpadă, se transformă în oportunităţi de distracţie: mers la ski, patinoar, construit oameni de zăpadă şi tot aşa. 

Nu doar atât, însă luna decembrie începe cu o sărbătoare deosebit de importantă pentru România: 100 de ani de la Marea Unire. Vom putea admira parade militare, asista la diferite evenimente culturale şi artistice şi bineînţeles, să ne delectăm cu cele mai bune preparate tradiţionale româneşti. Bineînţeles, momentele mult aşteptate sunt sărbătorile de iarnă: Crăciunul şi Anul Nou.

Oamenii deja se gândesc la rezervări pentru restaurante, pensiuni sau hoteluri pentru a petrece clipe de neuitat cu familia şi prietenii. Altfel zis, această ultimă lună din 2018 ne aşteaptă cu multe promisiuni de distracţie. Nu-i aşa că simţiţi deja magia Crăciunului? Credem că pentru mulţi romani răspunsul este da! 

Photo credit: Mihaela Abălăesei

De asemenea, avem la dispoziţie câteva zile libere, pe care le putem utiliza pentru a petrece cât mai mult timp cu familia şi cu oamenii dragi. Pe parcursul anului, deseori suntem prea ocupaţi cu serviciul său alte responsabilităţi, încât neglijam relaţiile cu rudele sau suntem mult prea obosiţi pentru a ne implica în alte activităţi distractive. Aşadar, de ce să nu plecaţi într-o vacanţă de iarnă? Este o oportunitate să creaţi amintiri de neuitat şi să descoperiţi şi câteva destinaţii noi. Crăciunul şi Revelionul pot deveni magice dacă le veţi celebra într-o locaţie deosebită şi bineînţeles în compania celor dragi inimii. 

Care este totuşi cel mai frumos loc de vizitat în România pe timp de iarnă? Sunt multe răspunsuri la această întrebare, mai ales când ne gândim la numărul impresionant de opţiuni, care mai de care mai speciale. În preajma Crăciunului, mai orice orăşel din România şi-a luat straiele de sărbătoare, încercând să ne impresioneze fie cu lumini cât mai colorate sau decoraţiuni încântătoare.

Unde aţi putea să călătoriţi pentru vacanţă de iarnă? Avem câteva sugestii pentru voi. Credem că merită atenţia voastră şi că sunt destinaţii frumoase, potrivite pentru ieşiri în familie şi cu prietenii.

7 locuri frumoase de vizitat în România pe timp de iarnă

Să ningă de Crăciun este unul dintre acele momente magice la care speram cu toţii, chiar dacă nu suntem prea încântaţi de sezonul rece în general. Acei fulgi de nea din seara de Ajun, ne duc cu gândul la copilărie, la entuziasmul cu care îl aşteptăm pe Moş Crăciun şi la acele clipe în care credeam că orice este posibil. Poate fi o seară minunată, în care să ieşim afară şi să ne bucurăm de zăpadă cu aceeaşi voie bună şi sinceritate că atunci când eram micuţi. Nu ar fi o idee rea să facem şi un om de zăpadă.

Photo credit: Marius Isac

De aceea mulţi oameni prefera să călătorească cu ocazia sărbătorilor, tocmai pentru a se bucura de clipe deosebite şi de a explora locuri interesante. În acest sens, vă propunem să descoperiţi 7 destinaţii încântătoare pe care le puteţi vizita în România pe timp de iarnă. Sunteţi pregătiţi?

Iaşi, oraşul lui Eminescu care surprinde în această iarnă cu evenimentele sale. Majoritatea dinte acestea vor fi centrate în jurul Palas Mall care este şi inima socială a oraşului. Aici veţi avea la îndeamnă toate elementele necesare pentru a petrece sărbători de neuitat. Veţi putea să vizitaţi una dintre cele mai frumoase şi impresionante construcţii ale oraşului: Palatul Culturii. 

Photo credit: Dusmanu Ionut

A fost recent renovat tocmai pentru a fi readus la grandoarea iniţială. În perioada Crăciunului se fac proiecţii de film şi jocuri de lumini chiar pe pereţii palatului, pentru a ne reaminti de bucuria acestei sărbători. Peste tot veţi fi înconjuraţi de luminiţe şi decoraţiuni magice, colinde şi beţele frumos amenajate. Centrul oraşului va fi un adevărat spectacol de lumini care va invită să vă delectaţi pe deplin de sărbătorile de iarnă. De asemenea, veţi avea acces şi la târguri interesante care vă aşteaptă cu dulciuri, ciocolată, turtă dulce cât şi cu haine confecţionate manual.

Bucureşti, un oraş vibrant, care nu doarme niciodată. Ca orice capitală europeană, Bucureştiul este un loc plin de energie cu oameni de prin toate colţurile lumii, care de regulă, se grăbesc să ajungă la destinaţiile dorite. În preajma sărbătorilor, s-ar părea că întreg oraşul se transformă într-un loc cu adevărat magic. Deşi persoanele rămân în continuare grăbite, parcă din când în când se mai opresc să admire frumuseţea luminiţelor şi a brazilor înalţi şi decoraţi cu mare grijă.

Photo credit: Constantin Seghedin

În această perioadă se va organiza unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun cu zeci de brazi înalţi, sclipitori care reîntăreşte spiritul şi magia acestei sărbători. Veţi avea ocazia să vă plimbaţi în lumea frumoasă a lui Moş Crăciun, a spiriduşilor fermecaţi care fac jucării şi să vă delectaţi cu dulciuri şi colinde. Fără îndoială, este un vis devenit realitate pentru cei mici însă poate fi încântător şi pentru adulţi. Bineînţeles, sunt mai multe locuri interesante pe care le puteţi vizita în Bucureşti. De asemenea, va avea loc un concert deosebit în Piaţa Victoriei pentru a celebra Anul nou. Vor performa artişti români şi străini. Luna decembrie este plină de magie în capitala României.

Cluj Napoca sau Silicon Valley din Europa de Est este oraş mereu pregătit să surprindă vizitatorii. În ultimii ani, acest oraş transilvănean a devenit un punct important de dezvoltare pentru firmele care activează în sectorul IT. Asta a dus la creşterea nivelului de trăi şi a puterii de cumpărare a populaţiei. Iar în preajma sărbătorilor de iarnă cât şi a Centenarului, se pot observa pregătirile minuţioase şi bugetul generos pentru a celebra cu toată inima aceste momente importante. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Toate străduţele vor fi decorate cu luminiţe viu colorate, brazi frumoşi şi cafenelele, supermarketurile şi restaurantele aşteaptă oaspeţii cu multe surprize şi oferte avantajoase. De asemenea, aici puteţi vizita şi alte obiective turistice de interes din oraş precum piaţa Avram Iancu, Catedrala Ortodoxă, teatrul Opera şi altele. Nu ar fi o idee rea să vizitaţi şi fortăreaţa Cetăţuia pentru a vă bucura de o privelişte panoramică asupra oraşului frumos decorat.

Suceava, oraşul lui Ştefan cel Mare, îmbrăcat în omăt, spiritualitate, localnici prietenoşi şi tradiţii încântătoare. Sărbătorile de iarnă au cu totul alt farmec în această parte a Moldovei. În Suceava încă se păstrează obiceiuri străvechi iar oamenii sunt total devotaţi celebrărilor de natură religioasă. 

Photo credit: Dusmanu Ionut

Vă puteţi aştepta la cete de colindători, mascaţi pentru Anul Nou şi la diverse cântece şi dansuri populare. Gazdele se vor pregăti cu bucate aromate şi diverse primind oaspeţii cu un zâmbet pe buze şi cu mici daruri atent împachetate. De 1 decembrie, nu ar fi o idee rea să vizitaţi şi Cetatea de Scaun a Sucevei. Veţi avea şansa să asistaţi la paradă militară şi la un moment solemn din istoria României.

Rădăuţi, sau inima gastronomică a Bucovinei, locul unde a apărut pentru prima oară ciorba rădăuţeana. Un pic mai sus de Suceava, veţi găsi un orăşel bucovinean de-a dreptul fermecător. Pe lângă deliciile culinare, oamenii iubesc această aşezare montană datorită atmosferei pitoreşti şi prieteniei localnicilor. Peste tot veţi fi întâmpinaţi de oameni prietenoşi, zâmbitori care abia aşteaptă să împărtăşească cu voi un pahar de vin şi o poveste năstruşnică specifica folclorului românesc. Dacă v-aţi dorit să petreceţi un Crăciun tradiţional, Rădăuţi este destinaţia perfectă. De asemenea, ajuta foarte mult faptul că aveţi acces rapid la munte, în cazul în care vă gândeaţi să evadaţi pentru câteva ore la ski.

Photo credit: Robert Raducanu

Vatra Dornei este o staţiune montană care reuşeşte să atragă turişti din diverse colţuri ale României şi nu numai. Lunile de iarnă sunt mult mai frumoase atunci când zăpada şi gerul ajuta să creeze peisaje rupte din poveşti. De regulă, la munte avem oportunitatea să ne delectăm cu astfel de privelişti. De asemenea, la Vatră Dornei este o pârtie de ski care atrage mii de turişti în fiecare an. Pasionaţii de sporturile de iarnă pot petrece câteva ore bune aici. Este un mod plăcut de a ne menţine în formă şi de a ne încălzi. Iar la final, ne putem delecta cu o cană de vin fiert sau cu ciocolată caldă.

Photo credit: Mihaela Tănase

Braşov, oraşul ideal pentru weekenduri prelungite alături de prieteni şi familie. O altă destinată tare iubită de romani şi nu numai, este Brasovul, aşezarea de la poalele muntelui Tampa. Mulţi îl numesc oraşul de poveste iar de Crăciun, cu siguranţă este adevărat. Brasovul a reuşit să păstreze alura unei locaţii pitoreşti, în care oamenii sunt calzi, primitori, însă în acelaşi timp are şi un iz romantic, vibrant care îndeamnă la explorare şi voie bună. 

Puteţi vizita Biserica Neagră, Strada Sforii sau Piaţa Sfatului. La doar câţiva kilometri depărare, se afla Poiana-Brasov, o staţiune montane pregătită să întâmpine turiştii curioşi şi să aducă bucurie în inimile voastre.

Brasov Tampa

Photo credit: Laura Seghedin

Deşi lista cu locuri încântătoare de vizitat în România pe timp de iarnă ar putea continua, nu ar fi o idee rea să începeţi explorarea cu aceste 7 destinaţii. Suntem convinşi că veţi avea multe motive să fiţi încântaţi de minunăţiile pe care le veţi găsi aici. Nu doar atât, însă o astfel de vacanţă va fi sursa de încântare şi amintiri plăcute la care să vă uitaţi cu drag peste ani şi ani.

Câteodată trebuie să punem pe stop ritmul agitaţi şi aglomerat cu care suntem obişnuiţi să ne trăim vieţile. Sărbătorile de iarnă ne oferă această oportunitate, de a ne dedica timpul şi atenţia asupra oamenilor care contează cu adevărat. De asemenea, nu ar fi o idee rea să ne concentrăm şi asupra unor hobby-uri sau să încercăm activităţi noi (poate să schiati, patinaţi, dat cu snowboardul, etc.). Rutina aduce un anumit grad de confort, însă este una dintre cauzele depresiei, plictiselii şi ce multe ori ne limitează performanţele. 

În acest sens, vă propunem că în acest an, să utilizaţi zilele libere din preajma sărbătorilor de iarnă şi să descoperiţi comorile turistice din România. Cele 7 destinaţii menţionate anterior ar putea fi un început foarte bun. După ce aţi stabilit care va fi itinerariul de Crăciun şi Revelion, urmează să vă alegeţi o rută şi bineînţeles, o maşină bună. Aşa cum v-am promis, AutoBoca vă poate ajuta în procesul de identificare a unui mijloc de transport de calitate. Vă invităm să aflaţi chiar acum ce v-am pregătit pentru decembrie 2018!

Descoperiţi România pe timp de iarnă, cu o maşină de bun venit

Iarna poate fi un sezon magic care ne aduce numeroase bucurii (sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, momente deosebite cu prietenii şi familia, jucatul în zăpadă, mers la săniuş, ski, etc.), însă în acelaşi timp poate fi o perioadă tare dificilă, mai ales când vine vorba de deplasări. Este de-a dreptul magic să ne bucurăm de o ninsoare, atât timp cât putem sta în casă, la căldură şi nu suntem nevoiţi să ajungem într-un loc anume. 

Dar, nu se poate să ne petrecem sărbătorile  şi vacanţă doar în casă, aşa că inevitabil va trebui să înfruntăm şi vremea neprielnică. Aici, v-ar ajuta enorm de mult o maşină bună şi echipată corespunzător pentru iarnă. În cazul în care v-aţi propus să plecaţi în vacanţe, mai ales în zonele montane, va fi esenţial să alegeţi modelul potrivit de autoturism. AutoBoca poate fi soluţia de care aveţi nevoie.

Suntem o firmă de închirieri cu 10 ani de experienţă în domeniu. Nu facem aceste afirmaţii pentru a ne lăuda, ci pentru a evidenţia că am rezistat un deceniu în această piaţa foarte competitivă, doar fiindcă am reuşit să înţelegem un lucru esenţial: clienţii sunt mereu pe primul loc. Aşadar, orice pachet de servicii creăm, le punem la punct ţinând cont de aşteptările celor care aleg AutoBoca.

Scopul nostru este de a oferi oamenilor posibilitatea de a închiria maşini bune, optime pentru călătorii plăcute prin România. Nimic nu ne încântă mai mult decât atunci când primim un feedback pozitiv pentru serviciile şi autoturismele oferite. De aceea muncim zilnic şi cu mult devotament pentru a ne asigura că vă punem la dispoziţie soluţii de transport de calitate şi avantajoase. 

Ce fel de modele de autoturisme puteţi închiria de la AutoBoca? În flota noastră, veţi găsi diversitate şi maşini întreţinute în condiţii excelente. Pentru călătorii lipsite de probleme mai ales pe această vreme capricioasă, vă recomandăm să închiriaţi un SUV precum Suzuki Vitara. Este un autoturism spaţios, robust, uşor de manevrat şi se descurcă excelent la drumuri montane şi nu numai. Suntem convinşi că nu veţi fi dezamăgiţi de performanţă acestuia. 

Photo credit: Bogdan Tofan

Bineînţeles, puteţi alege şi alte modele din clase diferite, precum VW Polo Automat (dacă veţi călători prin oraşele mari şi aglomerate), VW Jetta, VW Touran (un microbuz spaţios pentru toată familia) şi lista poate continua. La final, totul depinde de preferinţele voastre şi de numărul de pasageri. 

În cazul în care aveţi nelămuriri, unul dintre agenţii noştri vă va răspunde cu răbdare şi atenţie la fiecare întrebare. Politica noastră se bazează pe transparenta 100%, corectitudine şi profesionalism. Dacă voi sunteţi mulţumiţi, atunci şi noi avem motive să fim satisfăcuţi de munca noastră. Aşadar, vă invităm să descoperiţi chiar acum ofertele noastre de rent pentru luna decembrie. 

de ce ati putea inchiria microbuz vw touran

V-am pregătit câteva surprize interesante pe care nu ar trebui să le rataţi. De ce să nu conduceţi o maşină de calitate la un preţ avantajos? Intraţi pe homepage-ul AutoBoca şi profitaţi de promoţiile noastre. În mai puţin de câteva minute, puteţi să aveţi rezervarea aprobată. Este chiar atât de simplu să vă bucuraţi de o maşină bună şi implicit de experienţe auto pozitive. Suntem pregătiţi să vă surprindem cu oferte avantajoase şi maşini de calitate!

Autoturisme bune de inchiriat