Care este cel mai interesant muzeu din România?

Misterul unui muzeu fascinant în România: pornim în căutarea adevărului

De-a lungul anilor am avut deosebită plăcere de a vizită numeroase muzee europene. Acestea ne-au ajutat să înțelegem mai multe lucruri despre istorică, cultură, artă și politică țărilor vizitate. Întotdeauna am vizitat cu plăcere muzeele pe care le-am întâlnit în cale, încercând să absorbim cât mai multe informații posibile. Această „strategie” ne-a ajutat să descoperim lucruri inedite despre istoria țărilor vizitate. Am fost mereu surprinși plăcut de călătoria pe care o pune la cale un muzeu. Istoria unei țări este povestită în capitole, atent expuse în diferite camere. Le poți vizită cu drag și înveți lucruri pe care nu le știați.

Știm că vizită la muzeu poate fi o experiență nouă pentru unii români. Totuși, muzeul este un loc al cunoașterii, unde luăm contact cu elemente ieșite din comun, familiare, noi, misterioase și fascinante. Epitetele își fac și ele loc în descrierile unor muzee. Cei care le iubesc, abia așteaptă să le descopere secretele și implicit să împartă experiențele lor cu prietenii ori familia. Astfel de experiențe determina alte persoane să pornească și ele în expediții culturale și istorice. Și bine fac! Credem că trebuie să existe un apetit pentru cultură și istorie. Acesta ne ajută să rămânem ancorați în prezent, dar cu o bună înțelegere a lui. Învățăturile trecutului sunt de real ajutor în lupta contra manipulării și a fenomenului „fake news”.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Dacă Europa nu duce lipsa de muzee interactive, vizitate de milioane de oameni din toată lumea, România are un potențial incredibil. Putem pune în valoare incredibilă istorie a României, care naște pe alocuri și astăzi controverse și uimire. Din fericire, se poate observă un interes aparte pentru latura vie a istoriei românești. Bucuria de a descoperi lucruri interesante despre țară este de cele mai multe ori neprețuită. Uneori să vedem cu ochii noștri artefacte importante pentru dezvoltarea unei țări, reprezintă o activitate cu iz unic. Așa „comunicăm” cu istoria țării în care trăim.

Care sunt cele mai frumoase muzee românești de vizitat în acest an?

În România o să gășiți o sumedenie de muzee interesante, construite pentru a întâmpină vizitatorii curioși. Majoritatea orașelor românești, mici sau mari, au muzee ce pot fi vizitate cu încredere și entuziasm. Trebuie să fim atenți la posibilitățile turistice existente în orașele în care trăim sau pe care urmează să le vizităm. Documentarea adecvată ne poate ajută să găsim locuri interesante, menite să ne seducă intelectual și să nască întrebări noi. Este destul de digicil să găsim răspunsul la întrebarea de mai sus. De ce? Sunt foarte multe răspunsuri care ne pot îndrepta atenția către diferite locații. Acestea ne pot ajută să conturăm un itinerariu fain, care să rămână în inimile noastre mult timp.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Noi am avut ocazia de a descoperi multe muzee românești, care ne-au plăcut nespus de mult. Din acest motiv ne-am gândit să redactăm un articol în care să descriem experiențele noastre. Știm că unii turiști se vor bucură să afle că România nu duce lipsa de muzee fascinante, ce pot fi vizitate cu drag. Care sunt acestea? Având în vedere numărul lor, ne vom limita la cele pe care le-am vizitat noi și care au rămas în inimile noastre.

În primul rând, în orașul Iași o să gășiți Complexul Muzeal Național Moldova și Muzeul Unirii, două locuri pe care le-am vizitat cu drag. Complexul Muzeal Național Moldova se află chiar în Palatul Culturii, un loc care trebuie explorat cu răbdare și atenție. Dacă optați pentru muzeul de istorie, pe care noi l-am vizitat, să știți că nu este foarte mare. Totuși, acesta merită vizitat, mai ales dacă iubiți istoria și vreți să o vedeți live. În ceea ce privește Muzeul Unirii din Iași, acesta este cu siguranță un loc pe care-l observați de afară, dacă va plimbări pe stradă Lăpușneanu. Construit între anii 1800 – 1806, muzeul a fost cândva reședința domnească a lui Alexandru Ioan Cuza dar și cea a regelui Ferdinand (între 1916 – 1919). Este un loc care debordează de regalitate și înalta societate.

Photo credit: Constantin Seghedin

Dacă ne îndreptăm atenția către București, opțiunile cresc în ceea ce privește vizitele la muzee. Capitală României este cu siguranță un bastion al culturii, artei și istoriei. Așadar cu ușurință vom găși muzee interesante, demne de inclus într-un itinerariu cultural prin București. Noi am avut deosebită plăcere de a vizită în București două muzee: Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Țăranului. Ne-ar fi plăcut să trecem pe la Muzeul Țăranului și Muzeul Național al satului „Dimitrie Gusti” însă timpul nu a fost de partea noastră. Am auzit lucruri minunate despre aceste locații, care reușesc să atragă vizitatori de peste tot din Europa. Totuși, noi am fost super încântați să explorăm muzeul național de Istorie care ne-a surprins într-un mod plăcut, dar a avut și mici sincope.

Photo credit: Constantin Seghedin

În iulie 2019 am vizitat muzeul și nu am avut posibilitatea de a plăti biletele cu cardul, ceea ce ne-a displăcut enorm. Obișnuiți să plătim peste tot cu cardul, faptul că nu am putut face acest lucru aici, a umbrit puțîn experiență. După ce am trecut peste acest mic hop, am început să explorăm muzeul. Exponatele din acest loc sunt incredibile. Practic cele mai importante descoperiri arheologice din România sunt găzduite în această locație. Nu trebuie să va grăbiți. Mergeți cu grijă și atenție, pentru a descoperi povestea fiecărui exponat. Entuziasmul trebuie să fie acompaniat de răbdare și atenție. În acest mod o să descoperiți povești incredibile despre istoria, politică, artă și cultură României.

Surpriză turistică a anului pentru noi, a fost cu siguranță vizită la Muzeul Antipa. Dacă ajungeți în București și aveți câteva ore libere, treceți cu încredere pe la muzeul Antipa. Aici puteți descoperi o lume incredibilă, pe care sigur nu o cunoșteați. Noi am avut parte de o experiență plăcută, ceea ce ne-a adus numeroase zâmbete!

Mobilitate sublimă în România: alegeți un autoturism bun astăzi

Știm că mulți români au nevoie de mijloace de transport pentru a descoperi locuri noi și interesante. Ei vor să închirieze mașini pentru a se bucură de flexibilitate auto superioară. AutoBoca va oferă posibilitatea de închiria autoturisme bune.

În flota noastră o să gășiți multe modele interesante, ce pot fi folosite cu încredere oricând! Contactați-ne pentru a descoperi mai multe lucruri despre ofertele noastre lunare!

Inchirieri auto oras