Care sunt cele mai interesante obiective turistice din Bucovina?

Descoperă ţinutul tradiţiei Bucovina alături de AutoBoca Rent a Car

 

masini ieftine de inchiriat BucovinaÎntr-un bastion al modernităţii româneşti există o regiune unde tradiţia şi respectul pentru trecut şi om contează cel mai mult: Bucovina. Aici timpul are un ritm aparte. Graiul este unul care vorbeşte spiritului şi apoi omului. Cei care trăiesc în Bucovina sunt fericiţi şi mulţumiţi de ceea ce viaţa le oferă.

Cu o asemenea atitudine sănătoasă, bucovinenii au creat în această regiune o oază culturală şi spirituală apreciată de romani şi străini. De altfel, ultimele statistici arată că un număr tot mai mare de turişti străini vin în Bucovina pentru a se delecta cu tradiţiile locale şi alura rustică a clădirilor. Cei care vin aici reuşesc să fugă de toate lucrurile stresante din viaţa lor. Ei se „îmbracă” cu viziunea bucovinenilor şi reuşesc să alunge stresul sau eventuale firide de depresie.

Dacă sunteţi în căutarea drumeţiei ideale, Bucovina reprezintă primul pas spre o frumoasă expresie a spiritului. Totuşi, cum puteţi alege cea mai interesantă destinaţie din cele prezente în nordul mioritic al Moldovei? Odată ce accesaţi informaţi despre cele mai frumoase obiective turistice din Bucovina, puteţi alege mai uşor destinaţia perfectă. Pentru a vă bucura fără reţineri de minunatele daruri ale regiunii trebuie să aveţi la dispoziţie un autoturism de calitate. Din fericire aveţi de unde să închiriaţi o maşină bună şi capabilă să vă ofere experienţe auto de neuitat. În acest sens,  vă invităm să apelaţi la un serviciu de profesionist de închirieri auto Suceava: AutoBoca. Din fosta capitală a Moldovei dumneavoastră o să puteţi porni spre cele mai frumoase locuri ale Bucovinei fără reţineri.

Autoturisme bune de inchiriat in Bucovina

Care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Bucovina?

 

  • Primul obiectiv turistic din Bucovina pe care noi îl recomandăm cu căldură este mănăstirea Putna. Această ctitorie a lui Ştefan cel Mare este o frumoasă expresie a măiestriei moldoveneşti spirituale. De altfel, mănăstirea Putna este prima ctitorie a măreţului domnitor moldovean. Acest edificiu a fost construit între anii 1466 şi 1469, reprezentând o dovadă clară a credinţei domnitorului roman în Dumnezeu.

masina inchirieri romaniaArhitectul grec Teodor a fost cel care a finalizat construcţia, adăugând ultimele retuşuri. De asemenea ceva mai târziu au fost adăugate şi fortificaţii. Trebuie să menţionăm faptul că Vasile Lupu a refăcut biserica după ce aceasta a fost afectată de un incendiu. Mănăstirea se afla la doar 30 de km de oraşul Rădăuţi.

  • Al doilea obiectiv care cu siguranţă o să vă încânte este chilia lui Daniil Sihastru, un personaj cunoscut în tradiţia populară românească. Chilia lui Daniil o să vă impresioneze chiar dimensiunile acesteia sunt relativ mici. Totuşi, trebuie să menţionăm faptul că implicaţiile spirituale sunt mari. Acesta este locul unde călugărul Daniil a ales să-şi dezvolte şi întărească legătură cu Dumnezeu. El a trăit în această chilie preţ de 20 de ani. Şi-a cioplit o mică încăpere într-o stâncă care în prezent atrage mii de vizitatori anual. Daniil Sihastru a fost înmormântat în pronaosul mănăstirii Voroneţ. O să bucuraţi de o zonă spirituală aparte, accesibilă sufletului în orice moment al zilei. Chilia lui Daniil Sihastru se află situată în satul Putna.
  • Al treilea obiectiv turistic care merită să se afle în lista dumnevoastră de călătorii este Biserica Arbore. Mulţi spun că biserica Arbore este cea mai frumoasă construcţie de acest tip din regiune. Am rămas plăcut impresionaţi de lânile sublime ale bisericii şi scenele pictate pe pereţii exteriori. Aceasta biserică bucovineană a fost construită în anul 1503 la ordinul hatmanului Luca Arbore.

Din nefericire autorităţile locale nu depun efort considerabil în promovarea adecvată a Bisericii Arbore. Împrejurimile acestei construcţii duc lipsă de amenajări corespunzătoare. Totuşi, frumuseţea bisericii se impune şi trece în plan secund neglijenta autorităţilor locale. Fiecare moment pe care îl petreceţi în apropierea bisericii devine o amintire demnă de preţuit.

Inchirieri masini in Bucovina