Casa Presei, Arcul de Triumf și parcul Regele Mihai I al României (Herăstrău)

Călătorii bucureștene cu spirit curios și fericit

Micile descoperiri pe care le facem într-un oraș nou, ne oferă posibilitatea de a călători des și cu entuziasmul în proverbialul „buzunar”. Așa că încercăm să călătorim cât mai mult, pentru a mari colecția de experiențe frumoase și mai ales pentru a ne relaxa și distra. Fiecare călător are anumite așteptări de la o călătorie. Uneori vrem să ne dedicăm complet călătoriei și încercăm să fim cât mai implicați în tot ceea ce vizităm. Dacă procedăm așa, reușim să descoperim în profunzime locurile explorate. Cu cât știm mai multe lucruri despre ceea ce vedem, cu atât devine mai ușor să ne bucurăm de experiență. Mii de turiști profesioniști recomandă celor care călătoresc des, să aprecieze ceea ce văd și să nu se lase seduși de filtrul smartphone-ului.

Photo credit: Laura Seghedin

De ce trebuie să privim totul printr-un filtru? De ce trebuie să scădem calitatea experienței turistice deoarece simțim nevoia de a face o mie de fotografii? Sunt suficiente și două, trei iar apoi putem aprecia ceea ce vedem cu ochii liberi. Așa vom simți cu adevărat că suntem prezenți în moment și nu ne ancorăm aprecierile într-un viitor digital. De asemenea, nu avem nevoie de validarea cercurilor de prieteni cu privire la calitatea experiențelor noastre turistice prin obținerea de aprecieri (celebrele like-uri) sau distribuiri. Ceea ce simțim în momentul călătoriei, reflectă emoții personale, care nu ar trebui să le condiționăm de reacțiile celorlalți.

În prezent găsim cu ușurință locuri faine de explorat în România. Dacă va aflați în situația de a găsi un loc nou de vizitat alături de prieteni sau familie, simțiți puțîn presiunea alegerii corecte. Din fericire avem de partea noastră Internetul. Acesta ne poate ajuta să găsim mai ușor un loc fascinant, care să nu dezamăgească. Dacă ați ajuns la acest articol, atunci vă interesează o posibilă vizită în București. Vrem să va oferim câteva informații utile despre ultimele locuri vizitate de noi în capitală. În ciuda vremii mohorâte de noiembrie, am reușit să descoperim multe locuri frumoase, care merită să fie în atenția călătorilor.

Photo credit: Laura Seghedin

Explorăm împreună capitala României!

Toată lumea se pregătește de Ziua Națională a României dar și de Crăciun. Luna decembrie este așteptată cu deosebit interes de milioane de români și nu numai. Există un entuziasm aparte în aer, pe care-l utilizăm pentru a ne bucură mai mult de viață. Deși nu avem nevoie de un pretext pentru a fi mai buni cu ceilalți din jur, decembrie pare a fi luna bunătății.

În București sărbătoarea națională și cea a Crăciunului se bucură de atenția cuvenită. Așa că oamenii au posibilitatea de a se delecta cu decorațiuni frumoase în această perioada. De altfel, aproape orice vizită în București ne poate surprinde plăcut, mai ales dacă ne limităm la zonele turistice tradiționale. În acest weekend am putut admira (cu deosebită plăcere) capitala. Chiar dacă am petrecut doar două zile în oraș, am reușit să ne mișcăm rapid și să descoperim câteva locuri destul de interesante.

Photo credit: Laura Seghedin

Vă invităm să porniți împreună cu noi într-o călătorie digitală prin București. În momentul în care ajungeți în capitală, aveți posibilitatea de a vizita Casa Presei, Arcul de Triumf și parcul Herăstrău. Aceste locații sunt interesante și pot surprinde plăcut vizitatorii, mai ales pe cei care văd pentru prima oară Bucureștiul.

Casa Presei este o clădire importantă din București, vizitată des de turiști români și străini. Expresie a comunismului, clădirea reflectă stilul realismului socialist, cu grandoarea aferentă. Unde puteți găsi clădirea? Ea se află în cartierul Băneasa, în apropierea parcului Herăstrău. De asemenea, Arcul de Triumf nu se află la o distanță considerabilă. Puteți merge pe jos de la Casa Presei până la Arc. Câteodată o plimbare de 30 de minuate poate deveni o experiență plăcută, mai ales dacă vrem să descoperim Bucureștiul pe jos.

Photo credit: Laura Seghedin

Să fim sinceri, după ce ajungem cu mașină în capitală, optăm mereu pentru experiențe pe jos. În acest mod luăm contact cu pulsul real al orașului. Așa luăm contact și cu bucureștenii, care pot oferi o altă viziune asupra orașului. Casa Presei a fost sesiul celebrului ziar al Partidului Muncitoresc Român – Scânteia. Chiar dacă românii nu iubesc perioada comunistă și tot ce a reprezentat această pentru țară, clădirea este impresionantă. De altfel, dacă ați vizitat Moscova sigur o să gășiți clădiri care să seamănă cu Casa Presei. Am trecut de multe ori pe lângă această clădire însă nu am îndrăznit să o vizităm. De această dată, am optat pentru o vizită exterioară, contemplând clădirea.

Photo credit: Laura Seghedin

Un alt punct turistic cu care ne-am întâlnit în această perioada a fost Arcul de Triumf. Acesta a fost mereu în interesul turiștilor străini. Deloc surprinzător, oamenii doresc să descopere frumusețea unui Arc similar cu cel din Paris și Roma. Arcul de Triumf din București a fost proiectat de către Petre Antonescu. Construcția are o înălțime de 27 de metri și are marmură de Ruschita. Istoria Arcului este fascinantă și merită descoperită. Vom reveni într-un articol secundar cu mai multe informații despre particularitățile istorice ale Arcului de Triumf. Am folosit această ocazie pentru a face câteva fotografii, pe care le puteți observă în articol. Vremea nu a fost de partea noastră însă ne bucurăm că am avut ocazia de a vedea Arcul.

arc de triumf
Photo credit: Laura Seghedin

În apropierea Arcului de Triumf se află și Mănăstirea Cașin, ce poate fi vizitată cu drag. Dacă doriți să va plimbați într-un parc superb, alegeți cu încredere parcul Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău). De ce ați putea petrece cel puțîn o ora în acest parc? În primul rând parcul este un loc verde într-un oraș mocnind a praf și noxe.

Photo credit: Laura Seghedin

O pauză de la pulsul urban al Bucureștiului nu strică, fie el și timp de o oră sau mai puțin. În acest parc o să gășiți și lacul Herăstrău, care promite să va liniștească. Sunt mulți bucureșteni plimbăreți ce se opresc preț de câteva minute în dreptul lacului pentru a-și liniști gândurile. Stresul dispare și liniștea apei se transpune într-un sentiment plăcut. Insula Trandafirilor vă așteaptă cu un spectacol floral deosebit. De asemenea, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” merită atenția călătorilor. Aici intrați în spiritul satului românesc, descoperind multe din secretele lui. În parc se află și alte surprize plăcute. Există și o secțiunea dedicată cățeilor.

opel astra transmisie automata de inchiriat pret mic

Pentru o mobilitate auto de încredere în capitală alegeți AutoBoca

În cel mai mare oraș românesc puteți opta fără probleme pentru servicii de rent a car de încredere, oferite de o firma născută-n Rădăuți – AutoBoca. De o decadă și un pic mai mult, activăm pe piața de închirieri mașini. Am ajutat numeroase persoane să închirieze mașini bune pentru tot felul de activități.

Dacă ne gândim la faptul că peste 96% din clienții AutoBoca decid să ne recomande serviciile celor dragi, putem spune că ne îndeplinim obiectivul. Așadar, dacă aveți nevoie de o mașină bună în București, contactați-ne cu încredere! Vă putem oferi acces rapid la servicii de încredere care să va ajute să explorați orașul și împrejurimile cu drag!

Inchirieri auto oras