Castelul Bran şi noi experienţe turistice în această vară

Descoperă magia castelului Bran: drumuri sublime prin România care te duc într-un loc îmbrăţişat de legende, mister şi multe poveşti nespuse

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pentru foarte mulţi turişti străini, atunci când aud prima oară de România, gândul le fuge către legenda contelui însângerat: Dracula (un caracter foarte bine descris de Bram Stoker în romanul sau atemporal).  De asemenea, prima locaţie pe lista oricărui vizitator din altă ţară este Castelul Bran. Aceştia sunt curioşi să experimenteze la prima mână tot ce presupune această locaţie fascinantă care a fermecat Hollywood-ul timp de zeci de ani!

Sunt numeroase filme, seriale şi cărţi cu vampiri (bune, rele) şi mai toate din acestea îşi au originea de la legendă Contelui Dracula acel personaj învăluit de mister şi care stârneşte imaginaţia oamenilor. Pe lângă misterul legat de personajul Dracula, exista şi un apanaj al explorării, ce se întinde în zona Branului.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mulţi oameni ajung în această parte a României pentru a lua contact cu legende şi povesti nemuritoare. Au fost mulţi oameni care au ajuns în zona Branului şi s-au bucurat de clipe cu adevărat minunate. Ei au luat contact cu localnici primitori şi s-au delectate cu peisaje superbe. De ce să rataţi această ocazie când puteţi plănui un itinerariu de neuitat?

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Însă, Castelul Bran este mult mai mult decât un roman ştiinţifico-fantastic şi mult mai mult decât scenariul unui film de groază. Acesta reprezintă un vestigiu de istorie, cultură, artă şi mister. Castelul Bran este un monument superb ce a fost construit în secolul al XIII-lea, gândit că o fortăreaţă care să vegheze culoarul Rucăr Bran. De asemenea avea menirea de a observa în timp util venirea turcilor. Conform referinţelor istorice, pe locul unde a fost construit acest castel a existat o altă cetate din lemn ridicată de către cavalerii teutoni undeva prin secolul al XII-lea.

Aşadar, Castelul Bran este una dintre cele mai vechi construcţii medievale de pe teritoriul românesc iar zidurile sale sunt împresurate cu sute de ani de istorie şi au multe poveşti fascinante ce merită descoperite. Cu siguranţă o să vă bucuraţi de tot ce are mai frumos de oferit această construcţie!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Întrebarea cea mai des întâlnită este: de ce acest castel măreţ este asociat cu Dracula? Conform datelor istorice (în prezent la dispoziţia istoricilor), în anul 1459, Vlad Ţepeş (domnitorul Ţării Româneşti) a atacat Brasovul prin arderea suburbiilor ceea ce a dus la uciderea a sute de saşi. Deoarece aceste acte erau considerate brutale chiar şi pentru vremea aceea sângeroasă, Vlad Ţepeş a căpătat o anume reputaţie în cadrul Imperiului Otoman. Sunt cronici care arăta cum domnitorul roman era folosit de diverşi părinţi turci pentru a îi speria pe cei mici.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Sunt foarte multe povestiri care ilustrează stilul justiţiar de guvernare al lui Vlad Ţepeş, acesta fiind foarte creativ cu pedepsele cu moartea (trasul în ţeapă fiind una dintre metodele preferate, din cauza căreia a fost denumit Ţepeş). Undeva prin secolul XIX, legendele lui Vlad Ţepeş au fost readuse la viaţa de către nuvelistul englez Bram Stoker care prezintă acest domnitor dintr-o altă ipostază. Datorită creativităţii sale şi a misterului romanului, aceasta a ajuns foarte popular, rămânând ca un punct de referinţă până şi în zilele de astăzi.

Ce poţi vizita la Castelul Bran? Află şi tu cum îţi poţi petrece câteva ore încărcate de istorie, locuri fascinante şi privelişti superbe!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Cel mai bine îţi începi vizita cu un tur al Castelului Bran. Aşa vei putea păşi prin aceleaşi încăperi unde au păşit mari domnitori ai României şi personaje importante din istorie. Nu numai atât, dar vei putea admira toate colecţiile impresionante de arme, veşminte şi arhitectura interioară. Una dintre camerele castelului este şi dormitorul voievodului. La o primă vedere pare o odaie relativ simplă, cu toate cele necesare (un pat mare, noptieră, fotolii) şi alături vei găsi sceptrul şi corona purtate de Vlad Ţepeş. Sunt obiecte preţioase şi adevărate artefacte pentru istoria românească.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Ceea ce este de apreciat la acest tur este faptul că ţi se va permite să te plimbi fără restricţii prin încăperile acestuia. Astfel tu eşti cel care dă start explorării şi vei fi plăcut surprins de ce are de oferit următoarea cameră. Vei descoperi inclusiv straiele purtate de voievod, ce sunt păstrate cu atenţie într-o vitrină de sticlă. Dacă te vei plimba pe culoarele înguste vei putea admira şi un set de armuri pentru cavaleri specifice acelei ere.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

O altă locaţie interesantă în cadrul castelului este camera de tortură. Aici vei putea vedea o expoziţie de instrumente de tortură folosite în secolul XIV-XV pentru a pedepsi tâlharii, spionii şi toţi cei care erau condamnaţi de făptuiri nelegiutoare. Un exemplu de astfel de instrument ar fi „Fecioara de fier” ce reprezintă un sarcofag metalic cu un sistem foarte complicat. În momentul închiderii acestuia, persoană din interior va fi străpunsă încet de sute de ace care îi vor cauza o moarte înceată şi dureroasă. Pe lista instrumentelor de acest fel se poate enumera: leagănul lui Iuda, scaunul de interogare, spărgătorul de capete şi multe altele. Este una dintre locaţiile cele mai înspăimântătoare de la Castel însă şi una dintre cele mai misterioase.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

De asemenea, în interiorul Castelului Bran există şi un muzeu de istorie şi arta feudală deschis tuturor vizitatorilor curioşi. Fără îndoială că excursia ta la Bran va fi plină de lucruri interesante şi motive nenumărate să faci poze şi amintiri plăcute. Însă, pentru a putea explora tot ce are de oferit Castelul Bran cât şi frumuseţile naturale ale culoarului Rucăr-Bran, vei avea nevoie de un mijloc de transport ce îţi va permite să te deplasezi cu uşurinţă şi fără stres. La acest capitol te poate ajuta AutoBoca. Haide să afli în continuare ce maşina ar fi potrivită pentru tine!

Unde poţi închiria o maşină de calitate pentru vizita ta la Bran? Descoperă noile oferte de la AutoBoca!

Este foarte important să ai la dispoziţie un mijloc de transport bun: acesta îţi poate face viaţa mai uşoară  şi călătoria mult mai plăcută. Autoboca este o firmă românească ce sprijină călătoriile în România. Cum?  Cu noi modele de  autoturisme, care merită să fie conduse pentru a ajunge la castelul Bran! Recent am introdus în flota peste 100 maşini noi din clase diferite şi gata de drum.

Poţi alege să închiriezi un VW Polo Automat pentru excursiile în doi sau un Renault Trafic Combi dacă urmează să pleci cu un grup mai mare de persoane. Indiferent de preferinţele tale, poţi alege cu încredere un autoturism de la noi. Preţurile mici fac din ofertele Autoboca greu de trecut cu vederea! Profită şi tu de această oportunitate pentru a închiria fără stres un autoturism bun!

Autoturisme bune de inchiriat