Câteva ore de relaxare în parcul Herăstrău

O plimbare de neuitat prin oază de verdeaţă a Bucureştiului: descoperă unde te poţi relaxa în capitala României!

Photo credit: Constantin Seghedin

Prima asociere pe care o faci atunci când te gândeşti la Bucureşti, este cu imaginea unui oraş zbuciumat, dinamic, aglomerat, cu oameni care se grăbesc să ajungă la serviciu şi cu un trafic alarmant. Un veritabil New York al Balcanilor, caracterizat printr-un ritm alert unde te vei simţi mereu pe fugă. Pe o parte ar fi şi normal. Bucureştiul este una dintre cele mai mari capitale europene (cu peste 3 milioane de locuitori), şi te poţi aştepta la o concentraţie ridicată şi diversificata a populaţiei.

Oameni de prin toate colţurile lumii ajung aici din diverse motive şi mulţi dintre ei fac din Bucureşti reşedinţa principală. Pe de altă parte, acest oraş românesc te poate surprinde şi foarte plăcut. Mai există o altă fată a Bucureştiului, o faţă ce cuprinde un cadru natural fermecător cu multe variante de divertisment.

Photo credit: Constantin Seghedin

Poţi găsi oare în Bucureşti oaze de linişte şi relaxare? Sau eşti condamnat doar la un mediu agitat? Răspunsul: sigur că poţi găsi, dacă te informezi corespunzător. În Bucureşti sunt numeroase locuri interesante care pot fi folosite pentru câteva momente de relaxare şi voie bună. Unul dintre acestea este Parcul Herăstrău.

Ar fi mare păcat să ajungi în capitala României şi să nu vizitezi acest parc, mai ales fiindcă are atât de multe de oferit. În acest mic refugiu verde te poţi delecta cu copaci minunaţi, iarba primitoare şi aer un pic mai curat decât în restul oraşului. De ce aţi putea veni şi voi în acest parc fermecător? Hai să aflăm chiar acum!

Photo credit: Constantin Seghedin

Parcul Herăstrău este situat în partea de nord a Bucureştiului şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 110 hectare, marea majoritate dintre acestea fiind ocupate de Lacul Herăstrău. Pe lângă o vegetaţie bogată, peluze cu flori, în acest parc vei găsi şi zone de agrement, cum ar fi Teatrul de Vară, cafenele, restaurante, expoziţii, cluburi sportive şi multe altele.

Este un centru destinat oamenilor care vor să se destindă şi să uite de problemele acumulate în timpul zilei. Practic, parcul este un remediu natural împotriva bolii specifice secolului XXI, stresul.

Care sunt cele mai populare locuri de relaxare din capitala României?

Asemenea cu orice alt oraş important românesc, zonele preferate de oameni pentru a se plimba, relaxa sau practică sport sunt parcurile. În acest sens, nu este surprinzător că Parcul Herăstrău este obiectivul trecut pe lista sutelor de turişti şi a bucureştenilor.

Desigur, opţiunile sunt mult mai multe. În Bucureşti ai la dispoziţie o selecţie de peste 40 de parcuri printre care putem enumera: Parcul Cişmigiu, Parcul Tineretului, Parcul Kiseleff etc. În funcţie de zona în care te afli, vei avea la îndemână câte o mică oază de verdeaţă, unde îţi poţi lua prânzul sau servi o cafea liniştit. Unii oameni consideră şi alergatul că o formă de relaxare, iar un parc ar fi pista perfectă.

Photo credit: Constantin Seghedin

Ceea ce deosebeşte Parcul Herăstrău de celelalte este nu numai dimensiunea sa, ci şi arhitectura peisagistică specifică. A fost construit la începutul secolului XX în urma iniţiativei regelui Carol I. De-a lungul timpului au fost implementate amenajări ulterioare ce au structurat parcul în două zone: una destinată odihnei şi culturii şi altă destinată sporturilor şi distracţiilor. Dacă te afli în Bucureşti, cu siguranţă merită să petreci câteva ore prin acest parc deosebit.

Printre principalele atracţii ale parcului putem include Insula Trandafirilor, creată în aşa fel încât are deschidere către Muzeul Satului (primul muzeu etnografic românesc în aer liber) şi una către parc. Din luna iunie până în toamna vei putea admira ghirlandele de trandafiri. Pe lista putem adăuga şi Insula Plopilor şi Grădina Japoneză. În zona Expo Flora se afla o expoziţie acvaristica, unde vei putea vedea peste 300 de specii de peşti, 100 de specii de florali şi 100 de specii de alte plante acvatice. Incitant, nu-i aşa?

Photo credit: Constantin Seghedin

Te poţi aştepta să intri în contact şi cu alte vietăţi încântătoare, cum ar fi veveriţe, mierle, coţofene, păsări exotice precum lebede, păuni, gâştele călifar cu alb şi roşu şi multe altele. Practic te vei simţi ca şi cum ai păşit într-un tărâm de poveste, o adevărată oază de verdeaţă.

Plimbă-te liber prin Bucureşti cu o maşină de la AutoBoca

Pentru a explora mai uşor Bucureştiul trebuie să dispui de libertate de mişcare, să nu ai restricţii şi să poţi ajunge în siguranţă la destinaţiile dorite. Ai nevoie de un mijloc de transport care să fie potrivit pentru nevoile călătoriei tale. De asemenea, este important ca autoturismul selectat să fie adaptat şi pentru traficul specific Bucureştiului. Nu vrei să îţi iroseşti timpul pe drum mai mult decât ar fi necesar. Aşa că, o soluţie acceptabilă ar fi să închiriezi o maşină care să devină partenerul tău de călătorie.

În acest sens, AutoBoca rent a car ţi-a pregătit maşini de bun venit care sunt gata oricând să pornească într-o aventură. Îţi punem la dispoziţie o flotă variată şi tu vei putea alege să închiriezi maşini în Bucureşti precum: VW Jetta, VW Golf, VW Polo, Skoda Rapid, Hyundai Elantra şi multe alte modele. Toate autoturismele provin de la producători de top, sunt modele noi şi te poţi aştepta să le găseşti în condiţii excelente.

Mai mult decât atât: vei fi întâmpinat de agenţi profesionişti, cu experienţă în domeniu şi care sunt pregătiţi să îţi ofere toate informaţiile necesare privind procesul de închiriere. Chiar îţi pot face şi recomandări, dacă vei fi interesat să le asculţi sfatul. Recomandările sunt bazate pe feedbackul şi experienţelor altor clienţi AutoBoca, alţi oameni ca şi tine, care au apelat la servicii de închiriat maşini în Bucureşti.

Cel mai probabil îţi vor spune că te vei simţi foarte comod la volanul uni VW Golf, o maşină versatilă, sigură şi confortabilă. Un foarte mare plus pentru VW Golf este dimensiunea sa medie, ce o face o maşină uşor de parcat. De asemenea, are şi un motor puternic, deci nu trebuie să simţi că faci vreun compromis.

Şi ca să facem ofertă şi mai încântătoare, este foarte posibil să te încadrezi la o promoţie pentru închirieri maşini în capitală. Mai în fiecare lună, AutoBoca crează promoţii pentru închirieri autoturisme. Aşadar, poţi şi economisi dacă închiriezi maşini de la noi. Să ştii că este foarte uşor să închiriezi o maşină de la noi!

Inchirieri auto oras