Căutăm cele mai frumoase castele și palate românești în 2020

Începem aventuri turistice incredibile prin România: căutăm castele și palate minunate!

În 2020 avem o provocare pe măsură apetitului turistic în creștere: să găsim cât mai multe castele și palate interesante, care să ne încânte intelectual, cultural și vizual. Din numărul impresionant de opțiuni turistice existente în România, ne-am gândit să ne concentrăm  pe castele și palate. De foarte mult timp ne-am gândit la acest subiect, încercând să scoatem în evidență particularitățile speciale ale acestor construcții. Așa cum am descoperit în repetate rânduri, fiecare drum efectuat în țară, ne-a adus în față multe povești frumoase despre trecutul îndepărtat și recent.

Avem în față multe posibilități turistice în 2020, care mai de care mai interesante. Dat fiind numărul mare de obiective românești ce pot fi vizitate cu plăcere în acest an, ne-am gândit să oferim un mic ghid celor interesați. Nu a fost tocmai ușor dar credem că ne-am descurcat destul de bine. România este o țară care nu duce lipsa de construcții impunătoare, cu istorii bogate și povești captivante.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Fiecare călătorie a însemnat o nouă însemnare în jurnal și o mai bogată cunoaștere a României. Au fost și câteva momente neplăcute, date de calitatea precară a unor drumuri românești dar nu prea ai ce să faci în calitate de șofer. Trebuie să suporți realitatea și să înaintezi cu grijă și atenție către destinație.

De ce ne-am înhămat la o astfel de sarcină complexă? Având în vedere numărul mare de călătorii întreprinse prin România, am reușit să vizităm multe construcții medievale, cetăți, palate și castele superbe. Noul an poate fi începutul unei aventuri turistice minunate. Trebuie să ne informăm corespunzător și așa vom reuși să ne bucurăm de experiențe superbe. Astăzi este destul de ușor să ne documentăm. Folosim internetul și devine puțîn mai ușor să găsim informații despre locuri demne de vizitat. De ce să nu transformăm 2020 într-o experiență continuă de neuitat?

Photo credit: Constantin Andronic

Top cinci castele și palate românești de vizitat în 2020

Numărul impresionant de castele și palate din România reflectă o anumită pasiune pentru opulență și elegantă, afișată de aristocrația românească. Boierii și familiile domnești au lăsat o moștenire arhitecturală sublimă, pe care astăzi o apreciem cu drag. Din fericire aceste construcții au beneficiat și de atenția regimului comunist care nu le-au distrus (spre deosebire de alte clădiri și vieți omenești). Așa cum poate știți și voi, România are multe construcții de acest tip ce pot fi vizitate cu drag în fiecare luna. Dacă avem suficient timp la dispoziție atunci chiar putem lega două castele într-un itinerariu. Vom face pași mici în această întreprindere deoarece sunt multe elemente de avut în vedere.

Trebuie să ne bucurăm că avem în țară atât de multe monumente impunătoare și demne de vizitat. Dacă și timpul ne permite, atunci cu siguranță vom porni în călătorii frumoase, pe care să nu le uităm prea curând. Sunteți pregătiți să aflăți mai multe? Rămâneți cu noi și citiți cu încredere rândurile următoare. Așa o să descoperiți lucruri cel puțîn interesante despre câteva din cele mai frumoase castele și palate românești.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Prima oprire este la Castelul Bran

În fiecare an castelul Bran se află în interesul oamenilor, români și străini. Recent chiar a fost lansat pe celebra platforma de video streaming Netflix serialul Dracula. Așa că ar trebui să ne așteptăm la mai mulți turiști în următoarea perioada, mânați de popularitatea seriei (care este foarte bine realizat și cu o poveste captivantă. Pe scurt: merită văzut dacă aveți cont Netflix). Castelul oferă vizitatorilor o experiență medievală unică. De la intrarea în complex, simțiți cum pășiți înapoi în timp, ghidați de o forță atotcunoscătoare, mistică și necuvântătoare. Puteți explora în voie camerele castelului, însă să nu va așteptați că contele Dracula să apară de nicăieri și să va întâmpine. Nu! O să descoperiți un castel regal, interesant și demn de o vizită de câteva ore.

Imagini castel Peles
Photo credit: Dusmanu Ionut

A două oprire este la castelul Peleș

Unul din cele mai frumoase castele românești este cu siguranță Pelesul, care încânta privitorii cu elegantă să unică. Castelul de vara al familiei regale a României poate fi vizitat, exterior și interior. Dacă tot va aflăți în zona, ați putea trece și pe la castelul Pelișor. Castul Peleș a luat naștere la dorința regelui Carol I. Iubea Sinaia și zona înconjurătoare, motiv pentru care a decis că aici să se construiască un castel impunător. Cât a durat construirea complexului? 1873 – 1914. Astăzi castelul este un muzeu ce poate fi vizitat cu încredere. Sunt multe camere interesante pe care merită să le explorați cu drag. De fiecare dată când am ajuns aici, ne-am simțit eliberați de povara stresului, optând pentru plimbări voioase prin natură și în preajma măreției regale.

Photo credit: Felicia Prodan

A treia oprire la Castelul Corvinilor

Suntem mereu dornici să luăm contact cu locuri superbe, care să ocupe locuri de cinste în inimile noastre. Așa s-a întâmplat cu Castelul Corvinilor, care pur și simplu ne-a cucerit prin frumusețea să. Castelul a avut mai multe faze de construcție. Prima a fost în secolul al XIV-lea (castrul vechi) și ultima în secolul al XIX-lea. Fiecare faza a avut importantă ei, transformând castelul într-o construcție incredibilă, vizitată de foarte mulți oameni. Sigur nu sunteți surprinși să aflați acest lucru. Castelul are turnuri, donjon și bastioane!

Photo credit: Dusmanu Ionut

A patra oprire la Palatul Culturii din Iași

În Iași o să găsiți un palat care rivalizează în frumustele cu faimosul Schonbrunn din Viena: Palatul Culturii. Orașul Iași este mai mult decât primitor cu turiștii. Oferta turistică este mai mult decât impresionantă, ceea ce înseamnă că oamenii se pot simți extraordinar descoperind locuri absolut speciale. Palatul Culturii este unul din cele mai frumoase construcții românești. Palatul simbol al orașului reușește an de an să atragă vizitatori români și străini. Merită să știți că acest palat poate fi vizitat și în interior. Aici va așteaptă o sumedenie de surprize minunate. Sălile palatului sunt WOW! Dacă vă decideți să vizitați palatul, o să luați contact cu locuri interesante.

masina buna

În România vă puteți bucura de experiențe turistice plăcute dacă știți cum să călătoriți. AutoBoca va poate ajută să închiriați rapid mașinile optime de drum. Firma noastră ajută oamenii de peste 10 ani să închirieze mașini bune, care să asigure stabilitate, confort și bucurie auto. Profitați de ofertele noastre din fiecare luna și porniți la drum la volanul unei mașini bune! Dacă aveți nevoie de ajutor, contactați-ne fără rețineri!

Inchirieri auto oras