Căutaţi un traseu montan interesant în această toamnă?

Călătorii de toamnă în inima naturii încântătoare, protejate de munţii Carpaţi

Cu riscul de a fi acuzaţi de subiectivism şi patriotism excesiv, afirmăm cu toată inima că avem o ţară de-a dreptul superbă cu resurse naturale unice în întreaga Europă. Ţara noastră merita să fie în topul preferinţelor turistice internaţionale.

Foarte mulţi oameni aud destul de târziu de România şi ce are acesta de oferit din punct de vedere turistic. Totuşi, nu putem nega că în ultimii ani lucrurile s-au schimbat. Din ce în ce mai mulţi turişti străini ajung să-şi petreacă vacantele pe teritoriul ţării noastre. Ulterior ei revin acasă şi ne recomandă prietenilor şi familie.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Deşi sunt numeroase insule exotice, adevărate oaze de verdeaţă ce pot fi descrise precum paradisuri turistice, în România, veţi găsi locaţii care vă vor cuceri sufletul şi inima dintr-o simplă privire. Dacă sunteţi iubitori ai naturii neîmblânzite şi va place să cutrieraţi munţii pentru a vă “evada” de grijile şi stresul zilnic, atunci o vacanţă în România este soluţia.

Sigur o să găsiţi o destinaţie care să vă aducă bucurii şi voie bună. Câteodată nu strică să avem parte şi de o experienţă plăcută, una care să ne bucure sufletul şi inimă. Chiar şi o simplă călătorie la munte, la Vatră Dornei ne poate încărca bateriile pentru o lună întreagă de muncă.

de unde pot inchiria o masina

Călătorii pe teritoriul Doinei imbracate-n straie moderne

Suntem un popor cu o istorie de mii de ani, cu o cultură plină de tradiţii şi obiceiuri fascinante, multe dintre ritualurile străvechi fiind practicate şi astăzi (în anumite zone din ţară). Cu alte cuvinte, dacă ştim să căutăm, putem găsi în România destinaţii de vacanţă a căror frumuseţe nici măcar nu ne-am putut imagina. Sunt locaţii rupte din cele mai încântătoare poveşti care impresionează vizitatorii prin naturaleţe, peisaje cât şi prin atmosfera plină de linişte şi calm.

Aici ajungem cu un entuziasm aparte, ce creşte în suflet, mânat de fericire. Accesul la calm poate fi un dar mai mult decât neaşteptat. Din acest motiv, nu suntem surprinşi să vedem atât de mulţi oameni în adevărate drumeţii spirituale, menite să le redreseze viaţa.  Sunt multe zone romaneşti care surprind plăcut vizitatorii. 

Photo credit: Vasile Prisacariu

Nu este de mirare că atât de mulţi turişti de peste tot în lume, vin cu mare drag şi entuziasm în Carpaţii româneşti pentru a le descoperi misterele. Ce poate fi mai revigorant şi relaxant, dacă nu o plimbare prin pădurile dese ale munţilor? Cei care vor să exploreze locaţii mai dificil de accesat (însă de o frumuseţe inedită) se pot aventura la câteva drumeţii montane. Priveliştile de la altitudini de sute de metri (mai ales din vârf de munte) merită tot efortul unui urcuş anevoios şi provocator.

În această toamnă, vă puteţi refugia pentru câteva zile în câteva destinaţii montane de invidiat. Din când în când, aveţi nevoie de clipe de linişte, departe de tot ce înseamnă agitaţia şi aglomeraţia marilor oraşe din ţară. Pentru a ne concentra mai bine asupra obiectivelor noastre, trebuie să avem acea stare de pace interioară şi echilibru. O mini vacanţă (sau un weekend) în inima naturii pot fi remediul ideal pentru stresul la care suntem supuşi zi de zi. De ce să nu vă bucuraţi de câteva zile liniştite, departe de zgomotele vieţii moderne?

Photo credit: Tinel Andronic

Sunt foarte multe locuri minunate din România care au capacitatea extraordinară de a oferi oamenilor acces la natura şi linişte, departe de vuietul tumultos al oraşului modern. Suntem obişnuiţi să trăim într-un haos în care suntem mereu presaţi de timp şi aşteptările pentru performanţe sunt din ce în ce mai mari. Vrem să obţinem cât de mult într-o perioadă cât de scurtă.

Însă toate aceste cerinţe exigente îşi lasă urma adânc asupra stărilor psihice, emoţionale cât şi asupra relaţiilor cu cei dragi. Riscăm să pierdem din vedere, lucrurile care sunt cu adevărat esenţiale în viaţa noastră: familia.

Photo credit: Tinel Andronic

 În goană după linişte, ajungem mai mereu în sânul naturii, unde ne simţim protejaţi şi mai apropiaţi ca niciodată de adevăratul scop în viaţă. Este remarcabil câtă claritate ne poate oferi doar câteva zile în care ne retragem către simplitate şi spiritualitate. Muntele, de multe ori pare a fi sfetnicul cel mai de nădejde în astfel de situaţii (multe poezii şi cărţi s-au scris având ca sursa de inspiraţie natura fermecătoare din poieniţe şi păduri). 

de unde pot inchiria o masina

Destinaţii montane de vizitat în toamna lui 2018: Plaiul Foii şi pasul Tihuța

Atunci când un călători cutriera munţii, este supus la anumite teste, atât de rezistenţă fizică cât şi psihică. Natura este de-a dreptul superbă în aceste locuri, însă nu lipsită de provocări. Doar prin concentrare, devotament şi dorinţa de explorare, veţi reuşi să ajungeţi în vârf de munte şi să vă bucuraţi de experienţă de eliberare şi linişte sufletească. Este un sentiment greu de explicat în cuvinte, însă atât de puternic încât vă va cuprinde întreaga fiinţă. 

În toamna lui 2018, posibilităţile de turism montan în România sunt multiple, totul depinde de preferinţele voastre cât şi a celorlalţi pasageri. Plaiul Foii şi pasul Tihuța sunt două destinaţii care au primit multe laude şi recomandări din partea altor vizitatori curioşi şi pasionaţi de natură. Aceste două locaţii par a fi protejate cu sfinţenie de munţii impunători. Peisajele, împrejurimile şi întreaga atmosferă este dominată de frumuseţe, pace şi calm.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Plaiul Foii se afla la masivul Piatra Craiului, lângă Cheile Zarnestilor (un alt obiectiv superb de vizitat). Ceea ce deosebeşte această locaţie de celelalte staţiuni montane este simplitatea şi pitorescul regiunii. Nu este nici urmă de agitaţie, aglomeraţie sau stres. Oamenii se plimba calm, lin, pe câmp chiar veţi putea observa animalele care pasc nestingherite. Aici, veţi avea senzaţia că nu există loc pentru griji şi că pentru câteva clipe vă puteţi bucura de ce se afla în faţa voastră: muntele impunător şi calmul unei după amiezi tomnatice.

Pasul Tihuța, sau locul care desparte Transilvania de Moldova, este o altă destinaţie total aparte în care sunt “ascunse” privelişti de invidiat. Majoritatea turiştilor care caută clipe de relaxare, în care se pot deconecta în totalitate, aleg să îşi petreacă vacanţele în astfel de locaţii. În acest sens, suntem convinşi că şi voi veţi fi de-a dreptul încântaţi de minunăţiile naturale din Carpaţii româneşti.

Photo credit: Tinel Andronic

Însă, drumul până la Plaiul Foii şi mai ales către Pasul Tihuța (situat la o altitudine de peste 1200 de metri) este o adevărată provocare. Va trebui să conduceţi cu mare atenţie şi să dispuneţi de un autoturism capabil să înfrunte provocările rutiere din zonele montane (care nu sunt puţine). Este esenţial să vă deplasaţi cu un mijloc de transport în care puteţi avea încredere şi ce se pliază pe necesităţile voastre.

Siguranţă trebuie să primeze întotdeauna, indiferent ce tip de traseu v-aţi propus să parcurgeţi. Aşadar, AutoBoca, va sta la dispoziţie cu autoturisme de calitate ce pot oferi experienţe auto confortabile şi fără impedimente. Suntem o firmă de închirieri auto, cu 10 ani de experienţă în domeniu şi pregătiţi să vă întâmpinăm cu oferte şi modele încântătoare!

de unde pot inchiria o masina

Maşini de bun venit pentru excursii tomnatice de neuitat

AutoBoca este un partener de nădejde pentru toţi cei care caută maşini bune pentru călătorii prin ţară. Vă oferim maşini sigure spre închiriere, multe dintre ele sunt chiar noi şi fac parte din clase diferite. La AutoBoca veţi găsi profesionalism şi o paletă generoasă de oferte. Pentru călătoriile de toamnă, vă propunem să descoperiţi noul VW Jetta sau Suzuki Vitara.

Aceste modele pot fi utilizate cu încredere pe străzile României, mai ales dacă doriţi să vă bucuraţi de confort în timpul fiecărui drum.  Suntem mereu la dispoziţia voastră dacă doriţi să aflaţi mai multe lucruri despre aceste autoturisme. De ce să nu discutaţi cu noi? Avem agenţi cu experienţă în domeniu care vă pot ajuta să găsiţi rapid cea mai bună opţiune pentru călătoria voastră viitoare prin ţară! 

calatorii prin tara 2018

Sunt două modele care pot fi utilizate cu încredere pe străzile din România, mai ales spre munte. Jetta se diferenţiază de celelalte modele din clasa compact prin elegantă, motor puternic cât şi un nivel ridicat de siguranţă la drum. Îl puteţi folosi fără impedimente pentru o escapadă romantică cu partenerul de viaţă sau împreună cu familia. 

Suzuki Vitara este un SUV spaţios (atât în interior cât şi în portbagaj), cu o constituţie robustă, ideal pentru a explora locuri mai dificil de parcurs. Grupurile de prieteni sau o familie îl pot închiria pentru excursii la munte.

Şi partea cea mai bună este că veţi găsi aceste autoturisme la AutoBoca la un preţ avantajos. De ce să nu profitaţi şi voi de ofertele noastre de toamnă şi să plecaţi la drum cu o maşină de bun venit? Contactaţi-ne chiar astăzi şi rezervaţi noul VW Jetta sau Suzuki Vitara fără bătăi de cap şi cu uşurinţă. 

Inchirieri auto oras