Ce ați dori să vizitați în Romania în 2020?

cluj napoca 2019

Milioane de turiști romani și străini se pregătesc să descopere Romania în 2020!    

Începutul lunii februarie ne invită să facem planuri de călătorie. Încercăm să organizăm timpul liber disponibil în 2020 pentru a ne bucura de vacante frumoase prin tară. De fiecare dată când ne documentam, reușim să găsim opțiuni turistice care să fie acompaniate de amintiri frumoase. Așa am putut avea parte de experiențe plăcute, menite să ne completeze viață sau să o facă mai specială. Putem ieși din monotonia societății prin excursii frumoase prin Romania. În fiecare lună a anului 2020 avem noi oportunități turistice, care să ne surprindă cu momente sublime.

Avem în fată multe posibilități turistice cu iz romanesc care ne pot aduce zâmbete și voie bună. Totuși, așa cum o să observați, de fiecare data când pornim o documentare, dăm peste atât de multe variante încât sigur vom simți nevoia de recomandări extra. Sunt mulți turiști romani și străini care încearcă să se relaxeze pe teritoriul României, alegând să viziteze locuri faine. În 2020 puteți să vă numărați și voi printre cei care vor să descopere o tara cu un imens potențial turistic. Chiar dacă se spune acest lucru despre Romania de ani buni, avem la dispoziție locuri minunate.

Am pornit de la întrebarea „ce ați dori să vizitați în Romania în 2020” deoarece știm că mulți romani abia așteaptă vacanta de Sfântul Valentin, de Paste și mai ales cea de vară. Sperăm că o să creați itinerarii fascinante, care să aducă la lumina sentimente și emoții pozitive. Ne-am gândit să vă oferim și noi o mană de ajutor.  

Photo credit: Constantin Andronic

Călătorii de neuitat prin Romania anului 2020

Noul an vă invita la drum. Știm cât de norocoși suntem că trăim în Romania. Sunt locuri pozitive și negative la aceasta existenta românească. Daca ne gândim doar la numărul impresionant de obiective turistice romanești, vom găsi relativ ușor acele locuri care să ne încânte spiritual, emoțional și intelectual. Deoarece călătorim des prin tara, reușim să descoperim și multe locuri interesante. Unele le vizitam succint iar altele beneficiază de o atenție sporita.

Fiecare contact pe care-l avem cu  aceste locații ne ajuta să cunoaștem mult mai bine tara și tot ce are aceasta de oferit. Interacțiunea cu potențialul turistic al României este mereu pozitiva și marcata de surprize minunate.  Așa că rămâne să împărtășim ceea ce am descoperit în timpul călătoriilor cu voi. Speram să găsiți locurile recomandate de noi cel puțin demne de o vizita scurta.

manastire curtea de arges vizita
Photo credit: Dușmanu Ionuț

Prima recomandare pe care o facem cu deosebita placere este Curtea de Argeș. De ce? În primul rand aici o să găsiți câteva din cele mai frumoase biserici și mănăstiri din Romania. De asemenea, prima capitala a Tarii Romanești este un oraș special și tare frumos. Totuși, după ce s-a mutat capitala la Târgoviște, orașul a intrat într-un con de umbra. Dintr-un oraș important economic și politic a devenit unul important din punct de vedere spiritual.

Să nu uitam: Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab și Vlaicu Vodă s-au născut la Curtea de Argeș. Biserica Domneasca și mănăstirea Curtea de Argeș sunt vizitate an de an de turiști romani și străini. Mănăstirea Curtea de Argeș este cu siguranță o bijuterie arhitecturala incredibila. Aici poți fi uimit de frumusețea complexului. Același lucru poate fi spus și despre Biserica domneasca. Ctitoria lui Basarab I a fost terminata în anul 1352. Aceasta are încă picturi murale interioare, cu o vechime de invidiat (1364 – 1369).

Photo credit: Dusmanu Ionut

A doua recomandare este orașul Iași, fosta capitala a Moldovei. Acest oraș modern oferă vizitatorilor posibilitatea de a lua contact cu obiective turistice incredibile. Care sunt cele mai populare obiective turistice ieșene? Printre cele care ne-au plăcut foarte mult se numără Palatul Culturii, Palatul Roznovanu, Mitropolia, Teatrul National Vasile Alecsandri, Bojdeuca lui Ion Creanga, Parcul Copou (unde puteți lua contact cu Teiul lui Eminescu), Piață Unirii și Palas Mall. În acest oraș o să găsiți multe restaurante interesante, unde puteți să vă delectați cu o sumedenie de preparate tare bune. Același lucru poate fi spus și despre cafenele, unde vă așteaptă multe cafele delicioase, care să vă facă ziua mai frumoasa. 

Photo credit: Laura Seghedin

A treia recomandare pe care o propunem împătimiților de călătorie este București. Știam că trebuie să includem capitala României într-un itinerariu. De ce? În capitala pulsul modernității are un ritm aparte, dar pe alocuri el are și valente istorice și culturale. Puteți să colindați capitala cu placere și entuziasm însă ați putea începe călătoria din Piață Unirii. În acest mod aveți acces facil la Palatul Parlamentului și centrul vechi. Puteți trece pe Muzeul National de Istorie a României, unde vă așteaptă numeroase povesti interesante despre tara.

Aici sunt multe artefacte, podoabe și tezaure descoperite pe teritoriul României. Merita să le descoperiți și mai ales, să le apreciați. Moștenirea trecutului trebuie apreciata și respectata. Biserica Stravolopeos se afla în apropierea Muzeului și puteți să o vizitați cu încredere. Parcul Cișmigiu este un alt loc apropiat, unde vă puteți plimba în liniște alaturi de cei dragi.

Romania Sfinxul 2015
Photo credit: Dusmanu Ionut

Ultima recomandare este platoul Bucegi, unde vă puteți delecta cu peisaje incredibile! Chiar dacă au trecut ceva ani de la ultima vizita aici, simțim fiecare pas pe care l-am făcut pe platou. Cum am reușit să descoperim particularitățile platoului Bucegi? Într-o vizita de o zi cu prietenii la Bucegi, am luat contact cu un loc special, unul care nu ne-a părăsit niciodată. De fiecare dată când ne gândim la Bucegi, ne vin în minte acele amintiri frumoase și peisaje incredibile. Să știți că pe platou vă așteaptă Babele și Sfinxul.

Aceste formațiuni stâncoase sunt celebre în Romania, fiind atribuite unor mistere neelucidate. De asemenea aici se află și Crucea Caraiman. Platoul vă oferă posibilitatea de a vă delecta de peisaje minunate. Sigur o să apreciați liniștea și frumusețea locului. O să scoateți cu siguranță telefonul și aparatul de fotografiat pentru a face tot felul de fotografii faine. Le puteți distribui în diverse rețele de socializare (Twitter, Facebook, Instagram și Tik-Tok).

masina buna

Alegeți o mașină de bun venit în 2020!

În acest an vă așteptam cu o sumedenie de surprize rent a car, pe care merită să le descoperiți. Dorim că toți cei care au nevoie de mașini de închiriat, să apeleze cu încredere la serviciile AutoBoca. În 2020, ne-am gândit să oferim acces rapid la autoturisme de calitate, care să fie închiriate rapid și fără bătăi de cap oricând este nevoie.

Avem agenți pregătiți care vă vor ajuta să închiriați autoturismul dorit. De asemenea, vă oferim și acces rapid la un formular online de rezervare care vă poate ajuta să alegeți în liniște mașină optima de drum. Oricând aveți întrebări despre anumite aspecte ale serviciului nostru, contactati-ne fără rețineri!