Ce doriți să vizitați în august în Transilvania?

În luna august vom redescoperi bucuria de a explora Transilvania!

Transilvania este una din cele mai vizitate regiuni românești, atrăgând atenția turiștilor străini de la an la an. De altfel, această parte a României, a devenit atractivă și pentru investitori. Toată lumea vorbește despre Cluj Napoca și capacitatea sa extraordinară de dezvoltare. Ultimii ani au fost foarte darnici cu acest oraș. Multe firme importante își desfășoară activitatea ei. Locuri de muncă au apărut aproape peste noapte și clujenii au avut de câștigat. Oamenii din toată Transilvania și nu numai au ales să-și caute succesul profesional și personal în Cluj Napoca. Ei au ales să facă primii pași în acest oraș, în speranța că vor găsi drumul optim către succes.

În ceea ce privește potențialul turistic al Transilvaniei, nici nu știm de unde să începem. Regiunea a fost binecuvântată de istorie cu multe obiective turistice, ce pot fi incluse în itinerarii fără rețineri. De altfel, mulți turiști străini aleg să viziteze această regiune deoarece au citit romanul lui Bram Stoker, Dracula sau au văzut un film sau serial cu acest personaj. Ei sunt fascinați de lumea misterioasă și mitică a contelui Dracula.

Acesta a fost inspirat după un personaj real, poate chiar mai sângeros decât cel potretizat de scriitor: Vlad Țepeș. Domnitorul muntean a fost nevoit să-și impună voință pentru a face ordine în țară și mai ales pentru a opri expansiunea Imperiului Otoman. Nu a fost ușor. Trasul în țeapă și pedepsele dure pentru furt și nesupunere, au făcut din Vlad Țepeș un personaj important și de temut în Europa și Imperiul Otoman.

Legătura lui Vlad Țepeș cu Castelul Bran a fost subțire. Totuși, castelul i-a fost atribuit lui Dracula și pe alocuri apare și Vlad Țepeș. Nu ar trebui să facem greșeala de a transfera personalitatea puternică a domnitorului Țării Românești (1448, 1456 -1462 și 1476) contelui imaginar al lui Bram Stoker. Una este realitatea istorică și alta cea literară. Trebuie să fim capabili să facem distincția între cele două. Așa vom reuși să descoperim așa cum se cuvine frumusețea României și nu numai.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Luna august și călătorii de neuitat în Transilvania

Bun venit în Ardeal! Această regiune istorică este în interiorul Munților Carpați. Arcul carpatic ascunde o sumedenie de secrete și povești. Vrem să ne bucurăm de darurile turistice ale Transilvaniei. Putem face acest lucru destul de ușor, mai ales dacă suntem bine informați și știm cum să gestionăm timpul. Știm că sunt multe persoane care aleg să se bucure de explorări la liber. Nu au planuri și stabilesc în timpul călătoriei ceea ce vizitează.

Există o magie turistică și în acest stil de explorare. Totuși, există riscul să ratezi tot felul de locuri faine, cu potențial să devină amintiri frumoase. De ce să ratați anumite experiențe când ele pot fi la un click distanță? Dacă aveți acces la Internet, puteți să-l folosiți pentru a descoperi tot felul de obiective turistice minunate. Cât poate dura să accesezi câteva website-uri pentru a strânge informații despre locurile din Transilvania ce pot fi vizitate? Foarte puțin! În doar câteva minute, aveți posibilitatea de a realiza un itinerariu fain, care să aducă și amintiri de neuitat.

Photo credit: Laura Seghedin

Dacă ne gândim la zonele etnografice din Transilvania, am putea menționa Țara Bârsei, Țara Hațegului, Țara Mocanilor, Țara Moților, Țara Oașului, Ținutul Secuiesc, Pământul craiesc, Țara Silvaniei, Mărginimea Sibiului, Țara Silvaniei și altele. Fiecare zonă are particularitățile ei. Așadar, ar fi bine să știm câteva lucruri despre ele și să ne decidem dacă merită timpul nostru. Așa cum poate știți deja, Transilvania are 9 județe: Albă, Brașov, Cluj, Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș dar și Sibiu.

Transilvania a fost un teritoriu aprig disputat de puterile vremii. În această regiune, se află rămășițe ale Imperiului Roman, Regatului Dac și diverse triburi descendente ale tracilor. Principatul Transilvaniei a avut o istorie presărată cu momente dificile și de sărbătoare. A existat o relație sinuasă între acestea. Sunt foarte multe articole interesante despre istoria Transilvaniei, ce pot fi consultate cu ușurință. De ce să nu punem puțin context istoric călătoriilor pe care le întreprindem? În acest mod, vom aprecia mai mult ceea ce vedem. Contează!

Cele mai importante orașe transilvănene sunt Cluj Napoca, Brașov, Oradea, Arad, Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Albă Iulia, Deva, Hunedoara, Zalău, Sfântu Gheorghe, Turda, Mediaș, Sighetu Marmației, Miercurea Ciuc și Făgăraș. Orașele au personalitate și impresionează prin elementele lor istorice, culturale și artistice.

catedrala cluj
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Timpul petrecut în Cluj Napoca și Târgu Mureș ne-a ajutat să avem o perspectiva unică asupra spiritului transilvănean. A fost plăcut să explorăm orașele transilvănene. Am petrecut câteva zile în Cluj Napoca și am putut explora orașul în voie. Ne-am bucurat de o experiență cu totul specială. Am fost la grădina botanică Alexandru Borza, unde am văzut multe flori frumoase. Ce locație ordonată! Cât de plăcut a fost să ne plimbam prin grădină. Recomandăm oricui să viziteze grădina. Este extraordinară!

Piața Unirii este locul de unde puteți porni aventuri turistice minunate prin Cluj Napoca. Aici va așteaptă monumentul Matia Corvin și Catedrala Româno-Catolică. Dacă doriți să mâncați sau să beți o cafea, în piață vă așteaptă multe restaurante și cafenele. Ați putea vizită Primăria Cluj Napoca, Biserica Franciscană, Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului, Opera Națională, Teatrul Național Lucian Blaga, Muzeul de Artă, Universitatea Babeș-Bolyai, Biserica Piaristilor, Bastionul Croitorilor (fortăreața în ruine, cu turn recondiționat – foarte fain), Parcul Cetățuia și Parcul Central Simion Bărnuțiu. Pentru noi, orașul Cluj Napoca este o bucurie turistică extraordinară! Mereu vom vizita orașul cu drag și entuziasm!

microbuz 7 locuri de inchiriat

Călătorii minunate prin Transilvania cu AutoBoca

În Cluj Napoca puteți închiria autoturisme de bun venit de la noi. De 12 ani ajutăm clienții români și străini să închirieze mașini din diverse orașe ale țării. Ne-am dorit de la început să ne ajutăm clienții să exploreze România într-un mod plăcut. Firma noastră a reușit să ajute multe persoane să descopere țara cu mașini bune.

Dacă vreți și voi să închiriați o mașină, alegeți să colaborați cu AutoBoca! Agenții noștri va pot ajută să găsiți mai ușor mijlocul potrivit de transport. Contactați-ne dacă aveți întrebări sau pur și simplu doriți mai multe informații despre mașinile disponibile spre închiriere! Profitați de ofertele de vară și porniți la drum cu o mașină de calitate! 

Inchirieri auto oras