Ce faceți în acest weekend?

apus minunat mare

Călătorii minunate de weekend pe care să nu le uităm prea curând!

România a devenit pentru foarte mulți oameni o bucurie turistică, care poate fi accesată cu ușurință în diverse regiuni. Persoanele care vor să transforme weekendul într-o sursă de distracție, liniște, odihnă și voioșie spirituală și emoțională, depun efort considerabil pentru a găși destinații faine în România și nu numai. Totuși, vom ignora referințele din străînătate deoarece ne-am gândit să punem accent pe locurile românești. Dacă luăm în calcul timpul scurt pe care-l avem la dispoziție pentru a ne simți bine în vacanță de weekend, trebuie să fim foarte atenți la disponibilitatea noastră. Capacitatea de a îndeplini obiectivele turistice pe care ni le-am propus pentru un weekend, ține în mare măsură și de cum gestionăm căutările de obiective turistice, mobilitate și unități de cazare.

În weekend putem porni către locuri superbe din România dar trebuie să avem în vedere și distanță între origine și destinație. Așa cum am menționat anterior, timpul poate fi o sursă de stres dacă nu este gestionat corespunzător. Dacă locuiți în Iași, București, Bacău, Brașov sau în oricare alt oraș românesc, trebuie să va setați călătoria la două, maxim trei ore sau chiar patru distanță. Destinația nu trebuie să fie mai departe deoarece o să pierdeți timp călătorind, ceea ce reduce din experiență avută la destinație.

Fiecare zona românească are câteva obiective turistice ce pot fi vizitate în weekend. Trebuie doar să ne informăm. Așa dacă locuim în Iași, știm că avem aproape Bucovina și Slănic Moldova, ceea ce înseamnă călătorii relativ scurte și multe momente plăcute de împărțit cu persoane dragi. Este important să avem suficient timp liber pentru a ne bucură de destinația aleasă. Așa nu o să regretăm nimic. Din contra! O să ne bucurăm de fiecare moment petrecut acolo, fără să regretăm alegerea făcută. Timpul devine aliatul nostru. Așa vom avea parte de experiențe faine, care să le ținem minte peste ani și ani.

Photo credit: Constantin Andronic

În weekend creăm multe amintiri frumoase

Munții Carpați sunt mereu în inimile românilor. În fiecare iarnă pornim atunci când putem la munte, încercând să ne bucurăm de briza rece și darnică a munților. Dacă putem investi din timpul nostru într-o stațiune montană, atunci ne vom simți bine. Weekendul are două zile în care ne putem distra, relaxa sau îndepărta de stres sau bătăi de cap. Ar fi chiar păcat să nu ne bucurăm de câteva zile libere, în care să ne relaxăm complet.

În weekend putem descoperi în profunzime un loc minunat sau repejor mai multe locații. Rămâne la latitudinea noastră cum să gestionăm călătoriile de weekend. Stațiunile din munții Carpați pot deveni destinații de neprețuit, mai ales dacă le vizităm împreună cu dragi. Compania contează enorm în definitivarea unei experiențe turistice plăcute. Așa că putem fi mai atenți cu cei care ne acompaniază într-o călătorie.

Proximitatea față anumite destinații turistice ne poate ajută să alegem mai ușor. Numărul de kilometrii de la locul de plecare până la destinație nu trebuie să fie prea mare. Așa vom ajunge la destinație rapid și ne vom și bucură de ea. Ce facem noi în weekend? Deoarece locuim în Iași, avem norocul de a ajunge relativ ușor în Bucovina, unde găsim tot felul de locații minunate, unde natură, istoria și omenia ne întâmpină cu drag. De asemenea la o distanță de 200 de kilometri și Slănic Moldova, o stațiune incredibilă, care merită viztata cel puțîn de două ori. Cât faceți cu mașină până la Slănic Moldova din Iași? Răspunsul ar fi 3 ore și aproximativ 30 de minute, în funcție de ruta pe care o alegeți și evident starea traficului. Dacă ne gândim la Vatra Dornei, celebra stațiune din Bucovina, distanță este de aproape 4 ore și ceva, în funcție de drumul ales.

Dacă punctul vostru de plecare este București, atunci va așteaptă multe opțiuni interesante. Unele sunt populare iar altele mici giuvaere ascunse, greu de descoperit. Printre cele mai populare opțiuni o să găsiți Brașov, care este vizitat des de cei din București. Din păcate a cam dispărut atracția aerului curat deoarece nici Brașovul nu a scăpat de poluare (din contra). Totuși, acest oraș din munți rămâne o atracție turistică importantă. De la București până la Brașov sunt cam 184 de kilometri ce pot fi parcurși în 3 ore și 40 de minute, dacă nu este trafic. Trebuie să avem în vedere și perioada sărbătorilor care de regulă sunt acompaniate de aglomerări și întârzieri incredibile. Să știți că Sinaia este mai aproape. Această se află la 127 de kilometri distanță (dacă alegeți DN1/E60), o distanță parcursă în mod normal în două ore și 30 de minute.

Photo credit: Laura Seghedin

Nu am uitat de Marea Neagră, care se află la o distanță relativ mică de capitală României. 225 de kilometri pot fi parcurși prin E81 în doar 2 ore și 30 de minute. Nu uitați că acest drum are taxe la Cernavodă. Sunt foarte mulți bucureșteni care abia așteaptă să se liniștească pe litoralul Marii Negre. De ce nu? Ei au aproape o sursă de liniște sufletească greu de reprodus. Cei care locuiesc în Constanța au la dispoziție în fiecare zi litoralul marii, care poate oferi multe momente incredibile. În momentul în care ne decidem să pornim la drum în weekend, ar fi recomandat să facem acest lucru informați. Cresc șansele semnificativ să ne delectam cu momente frumoase.

Prietenii pot pleca în grup în weekend, unde se pot deconecta de sursele constante de stres și anxietate. De asemenea, ei merită să se îndepărteze de monotonia socială care uneori deschide porțile pentru depresie. Trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a evita depresia tot ceea ce implică această boală modernă. Dacă avem alături prieteni buni și membrii apropiați ai familiei, putem să ne bucurăm de experiențe turistice plăcute, chiar și doar pentru câteva zile în weekend. Avem și noroc cu România, o țară care ofer oamenilor posibilitatea de a descoperi multe locuri frumoase. Chiar și o călătorie de o zi poate deveni o experiență minunată. Dacă începem să căutăm informații despre România, atunci sigur o să găsiți multe locuri faine, pe care să le includeți fără rețineri într-un itinerariu captivant.

Photo credit: Dusmanu Adina

Alegeți un autoturism de bun venit în 2020 pentru călătorii de weekend!

Anul acesta puteți alege cu un autoturism bun din parcul nostru auto pentru călătorii diverse prin țară. În România aveți posibilitatea de a închiria mașini de bun venit de la noi. De-a lungul celor 10 ani de când lucrăm în țară și oferim servicii clienților români și străini, am reușit să rămânem favoriții lor. De altfel, 96% din cei care au ales să închirieze autoturisme de la noi, au decis să ne recomande celor dragi! Mulțumim tuturor!

În 2020 ne-am propus să menținem nivelul de calitate ridicat, muncind din greu că fiecare client să fie mulțumit. Așa că aveți posibilitatea de a alege o mașină bună de la noi, care va poate încânta indiferent de durata călătoriei pe care o aveți în față. Alegeți o mașină de la AutoBoca și porniți la drum cu încredere!

Inchirieri auto oras