Ce planuri aveți în weekend?

Weekend-uri plăcute în noiembrie: bucurii turistice pentru toată lumea

Fiecare săptămână de lucru vine cu momente de oboseală, stres și epuizare. După o zi lungă de lucru, simțim nevoia să ne relaxăm și să uităm de toate lucrurile care ne stresează. Nu este ușor să facem acest lucru, mai ales când știm că a două zi o luăm de la capăt. Mulți români vor să folosească weekendul pentru a se relaxa sau distra (după preferințe și nevoi). Abia așteptăm să vină ziua de vineri pentru a spune rămas bun săptămânii de lucru și să ne dedicăm complet zilelor libere. Unii optează pentru plimbări prin parcuri iar alții pentru ieșiri la munte. Obiectivul principal al acestor activități este de a uită de monotonia cotidiană, care uneori este mai apăsătoare decât ne-am dori.

Un weekend reușit ne poate oferi energia necesară de a o lua de la capăt săptămâna următoare. Sunt foarte mulți români care vor să pună câți mai mulți kilometri între ei și locul de muncă. Așa se pot dedică complet călătoriei, fără să simtă presiunea unei surse de stres familiare. Românii care doresc să-și petreacă timpul liber în weekend cu drag, au la dispoziție o sumedenie de opțiuni. Acestea sunt mereu la dispoziția oamenilor care vor să călătorească. Dacă putem alocă câteva ore documentării, atunci sigur vom găși locuri frumoase de vizitat. Bucuria unei experiențe turistice minunate ne poate ajută să facem față cu brio la provocările zilnice.

Photo credit: Tinel Andronic

Planuri de weekend de ținut minte peste ani și ani

În România se află foarte multe orașe, sate și mici stațiuni turistice care pot fi vizitate cu entuziasm oricând. Trebuie să găsim acel loc potrivit nevoilor noastre. Câteodată avem  de-a face cu opțiuni care pur și simplu ne fascinează. În această perioada anului simțim chemarea munților Carpați. Aceștia ne invită să ieșim din îmbrățișarea confortului zilnic și să descoperim noi locuri.

Sub patronajul munților, găsim bucuria weekendului fericit. Dacă vrem să împărțim un weekend cu prietenii sau cu familia, atunci trebuie să găsim un loc primitor și frumos. Din fericire, avem la dispoziție atât de multe opțiuni încât cu greu nu am putea găși exact ce avem nevoie. Totuși, luând în considerare timpul relativ limitat pe care-l avem la dispoziție, ar fi util să alegem inteligent destinația.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În două sau trei zile nu putem să facem tot ceea ce ne propunem. De asemenea, trebuie să avem în vedere și drumul până la destinație. Dacă pornim din Iași spre Vatra Dornei sau Gură Humorului atunci avem nevoie doar de câteva ore pentru a săvârși călătoria. Nu poate fi spus același lucru dacă punctul de plecare este București sau Brașov. Într-un weekend putem explora un oraș. Foarte mulți turiști iubesc city break-urile. Așa ei reușesc să descopere un mediu urban vibrant cu povești interesante și oameni ospitalieri (în majoritatea cazurilor). Orașele românești sunt cu adevărat speciale și pot asigura acces la momente minunate.

Așa cum recomandăm de fiecare dată, nu porniți la drum neinformați. Petreceți măcar 30 de minute descoperind locurile perfecte pentru relaxare, distracție și voie bună. În același timp găsim restaurante respectabile unde putem servi masă cu drag. De ce să nu mergem să mâncăm într-un restaurant cu recenzii pozitive? Același lucru poate fi spus și despre serviciile hoteliere.

Altfel optăm pentru un hotel sau pensiune cu sute de recenzii pozitive, lăsate de clienți de diferite vârste. Pe măsură ce știm mai multe lucruri despre locul care ne-a atras atenția, cu atât devine mai ușor să ne bucurăm de el. Noi așa procedăm de fiecare dată când urmează să pornim într-o călătorie, de scurtă sau lungă durată.

Photo credit: Constantin Andronic

În acest weekend mergem la munte…

Luna noiembrie a fost mai călduroasă decât ne-am fi așteptat. Aceste temperaturi ridicate a determinat mulți oameni să meargă la munte în weekend. Sigur nu sunteți surprinși de acest lucru. Recent și noi am avut șansă de a petrece o zi la Rarau. Ne-am încărcat cu energii pozitive, de care aveam nevoie pentru încă o săptămâna de lucru. Am avut prietenii care au fost la Predeal, Sinaia, Vatra Dornei și Azuga.

Unii au ales Borșa, Colibița și Frasin. Alții s-au dus la Pojorâta, Curtea de Argeș și Bușteni. Cei care au vizitat Platoul Bucegi, ne-au adus aminte de timpul petrecut aici. Babele, Sfinxul și Crucea Caraiman încă „păzesc” integritatea platoului. Sperăm că platoul Bucegi să rămână așa cum îl cunoaștem de ani și ani și să nu sufere modificări. Citisem cu ceva timp în urmă în presă că urmează să fie construit pe Platoul Bucegi ceva dar nu am mai urmărit știrea.

Photo credit: Constantin Andronic

Dacă vreți să porniți la munte în acest weekend, alegeți un loc aproape de punctul de plecare. În acest mod aveți timp să va bucurați de experiență și nu va gândiți tot timpul la trecerea orelor. România este la dispoziția turiștilor care doresc să călătorească și să se simtă bine. Totuși, cum putem ajunge la desinatie mai ușor?

Cu trenul, autobuzul sau mașină? Pentru mulți români și străini răspunsul este „cu mașină”. Ei aleg această opțiune deoarece se pot mișcă în liniște oriunde au nevoie. Vor să descopere România fără să fie limitați la puncte fixe. Așa că vom reuși să obținem cât mai mult de la călătorie.

o masina buna de condus strazi romania

Autoturism de bun venit pentru călători de weekend

Dacă doriți să închiriați un autoturism bun pentru un weekend, apelați cu încredere la serviciile AutoBoca. Avem o flota cu modele de calitate, care poate fi consultată oricând. Așa o să descoperiți mașini bune pentru tot felul de activități de transport. La noi o să gășiți modele precum Dacia Logan, Opel Corsa, Renault Clio, Skoda Fabia, Skoda Rapid, VW Polo, Opel Astra (manual și automat), Opel Astra Tourer și altele!

Nu uitați de microbuzele Renault Trafic și Mercedes Benz Vito Tourer! Aveți posibilitatea de a închiria aceste mașini de la noi oricând aveți nevoie. Agenții AutoBoca sunt pregătiți să va ofere acces la fiecare autoturism din flota. Alegeți cu încredere modelul de care aveți nevoie și noi ne ocupăm de restul. Fiecare mașină este predată curată și cu plinul făcut.

Contactați-ne oricând doriți să închiriați o mașină de la noi! Suntem la un click distanță. Utilizați cu încredere formularul de rezervare de pe homepage și alegeți mașina optimă pentru călătoria voastră de weekend!

Inchirieri auto oras